MUST PV18-3224VPM II постіно заряджає

Чим опасне автоматичне переключення без затримки по часу
А навіщо воно (автоматичне) перед інвертором, коли інвертор сам переходить автоматично на мережу?
Чи у Вас немає інвертора? Тоді це питання в зовсім іншу тему!

А навіщо воно (автоматичне) перед інвертором, коли інвертор сам переходить автоматично на мережу?
Чи у Вас немає інвертора? Тоді це питання в зовсім іншу тему!
автоматично інвертор переходить на зовнішню електромережу, коли навантаження підключене через байпас інвертора і інвертор пропускає через себе це навантаження. Якщо неуважно читали, то повторю для вас:

- я не бачу потреби ганяти живлення споживачів у квартирі чи будинку через байпас інвертора, який обмежений потужністю інвертора 3,2 кВт.
Якщо при наявності напруги ззовні і включенні через байпас інвертора, ви не зможете увімкнути більше, ніж пропускна здатність інвертора. Його захист буде відключати все, що більше, ніж допустито. І це не буде залежати, чи напруга ззовні, чи коли інвертор працює від акумулятора чи сонячних батарей при відсутності зовнішньої мережі.

Основне завдання інвертора - це перетворення енергії, отриманої з альтернативних джерел енергії (напр. фотовольтаїка (сонячні батареї), акумулятор та ін. в енергію яка заживить навантаження на прийнятній для побутових приладів напрузі 230В, чи 380В (якщо інвертор трифазний),
а ось ганяти енергії ззовні через себе немає сенсу навіть без сенсу, бо робота через байпас вимагатиме охолодження і , відповідно, втрат на власні потреби.
Коли інвертор потужний 6 кВт і більше з пасивним охолодженням, тоді ще можна це розглядати.
В сусідніх країнах, розвиток яких різниться з нами вже 2-3 десятками років і які використовують альтернативні джерела енергії для власного вжитку досить давно, то у них преферується використовувати автоматичний перемикач.

Будь ласка не пишіть так. Може це і звучить красиво, але це технічна несенітниця.
Я не про сам факт такої можливої коллізії, а про терміни які Ви використовуєте.
я вибрав терміни, щоб були доступними для тих хто не має знань з цього питання, а скидати посилання і надавати технічний опис процесу зустрічних напруг не є темою цього каналу. Але якщо цікаво, то прошу переглянути, як це відбувається з зустрічними "залишками".
(
)
Якщо комусь не до вподоби таке пояснення, чи заперечує можливість такого, то це його право і вирішувати кожен може самостійно і не більше

я вибрав терміни, щоб були доступними для тих хто не має знань з цього питання, а скидати посилання і надавати технічний опис процесу зустрічних напруг не є темою цього каналу. Але якщо цікаво, то прошу переглянути, як це відбувається з зустрічними "залишками".

Якщо комусь не до вподоби таке пояснення, чи заперечує можливість такого, то це його право і вирішувати кожен може самостійно і не більше
Профанація в стилі Голохвастова точно "не є темою цього каналу".
Це технічний форум і технічні речі бажано називати своїми іменами. Тим більше, що Ви намагаєтесь навчати.
Наприклад Вас дратує російська мова. Так от оті ваші недоречні "гармоніки" так само муляють мені :)

Профанація в стилі Голохвастова точно "не є темою цього каналу".
Це технічний форум і технічні речі бажано називати своїми іменами. Тим більше, що Ви намагаєтесь навчати.
Наприклад Вас дратує російська мова. Так от оті ваші недоречні "гармоніки" так само муляють мені :)
- ніколи не намагаюсь нікого навчати, а прагну поділитись певними речами.
- скинув посилання і ви можете ознайомитись з матеріалом. Про голохвастова і його стиль розповідайте своїм друзям, якщо їх цікавить такого роду література.
- щодо кацапії і кацапуватого, то мені дивно, що в Україні ще наявні особи, які так і не зрозуміли, що залишки гомосовєтікус, зокрема у вигляді кацапуватості, є лише на руку карлику, який постійно наративить, що захищає кацапуватих, бо вважає їх своїми.
Запам'ятайте просту істину, "два поляки у Берліні розмовляють польською".

у вас працює обмежене коло струмоприймачів, які дійсно при перемиканні не призведуть до перевантаження інвертора.
Але, так не у всіх.

але основне, ви не дочитали і про це є багато оглядів та інфо фахівців , тому повторю:

- трохи складнішим є другий аспект роботи через автоматичний перемикач з затримкою:
іноді може статись ситуація, коли вимикається зовнішня електромережа і її залишкова гармоніка напруги зустрічається з напругою, яка вже вийшла з інвертора. Такий випадок є рідким, але має місце. І це призведе до повного вигоряння блоків в інверторі і ремонт буде настільки тривалим в часі і коштовним, що краще вже придбати новий.
Про зустріч струмів прочитав, але незвирнув увагу).
Дякую!!!

я не бачу потреби ганяти живлення споживачів у квартирі чи будинку через байпас інвертора
То чому просто не поставити на виході інвертора перекидний автомат та перемикатися на живлення від мережі при її наявності? Навіщо "городити город" з автоматики? Є мережа - всі споживачі в будинку живляться від неї та йде заряд на акумулятор, немає мережі - переключили на інвертор і тільки важливі споживачі задіяні. І небуде ніяких "зустрічних струмів" !!!

То чому просто не поставити на виході інвертора перекидний автомат та перемикатися на живлення від мережі при її наявності? Навіщо "городити город" з автоматики? Є мережа - всі споживачі в будинку живляться від неї та йде заряд на акумулятор, немає мережі - переключили на інвертор і тільки важливі споживачі задіяні. І небуде ніяких "зустрічних струмів" !!!

У цій темі дискусія проводилась з приводу організації автоматичного перемикання.
Ручне управління перемиканням БЕЗПЕРЕЧНО має місце на існування, є простішим і дешевшим у виконанні.

Не завжди в квартирі, чи будинку, особливо совєтської забудови можна окремо виділити важливі споживачі, бо часто є лише вхідний автомат без додаткового розділу у внутрішній мережі квартири.

Також, для тих хто працює, вранці йде на роботу, а повертається , для прикладу після 18.00, то при відсутності електроенергії 4-6 годин якість продуктів, чи страв у холодильнику може змінитись.
Також, вдома можуть залишатись діти різного віку, які після школи мають свої домашні заняття, навчання, забави, комп'ютери і т.д. , то дозволяти їм втручатися у систему електропостачання є нерозумним і небезпечним.

Слід признати, що у багатьох схеми приєднання альтернативного джерела живлення виконані не належним чином, оскільки виконані не фахівцями, а самостійно без відповідної освіти і знань.

Але, вибір робить кожен для своїх потреб.

Останнє редагування:
Інвертор: MUST PV18-3224 VPM II

Акумулятор: Volt Polska LiFePO4 120Ah (120A) 3072 Wh + bms

• номінальна напруга 25,6 V
  • мінімальна напруга розряджання 20 V
  • максимальна напруга заряджання 29,2 V
  • максимальний струм заряджання 120 А
  • метод заряджання CC / CV
Сонячні панелі: відсутні

Автоматичний перемикач TOMZN +
2 реле затримки часу увімкнення ST3PA-B (1- е для перемикання зі зовнішньої електромережі на інвертор, 2-е для перемикання з інвертора на зовнішню електромережу), які керують автоматичним перемикачем.

Налаштування:
01 - Uti
02 - UPS
03 - 230 V
04 - 50 Hz
05 - default bLU
06 - default BYE
07 - default
08 - default
10 - default SnU
11 - 60 A
13 - 50 A
14 - USE
17 - 27,6 V
або 27,8 V
18 - 27,0 V
або 27,6 V
Я вибрав :
17 - 27,8 V 18 - 27,6 V
19 - 21,0 А
22 - default PtE
23 - LOn
24 - bOF
25 - default AOF
27 - default FOn

При навантаженні до 500 Вт продувка інвертора відсутня

Додатково, інструкція обслуговування українською з налаштуваннями, які зроблені мною
Доброго дня. Дякую за вашу інструкцію і налаштування. Підкажіть які у вас налаштування бмс, у мене при цих налаштуваннях блимає індикатор, хоча бмс показує струм із знаком - до інвертора нічого не підключено

Ручне управління перемиканням БЕЗПЕРЕЧНО має місце на існування, є простішим і дешевшим у виконанні.
От і Ви вже зрозуміли, що перекидний автомат краще автоматичного.
окремо виділити важливі споживачі
А не треба їх виділяти! Просто, при зниканні зовнішньої напруги, перед перемиканням на інвертор можна вимкнути потужні споживачі, щоб не висаджувати акумулятор.
при відсутності електроенергії 4-6 годин якість продуктів, чи страв у холодильнику може змінитись.
Не може, перевірено не раз і не одним користувачем.
діти різного віку, які після школи мають свої домашні заняття, навчання, забави, комп'ютери
Заборонити втручатися в щиток! Перечекати пару годин без світла набагато безпечніше, нічого надважливого немає.

От і Ви вже зрозуміли, що перекидний автомат краще автоматичного.

А не треба їх виділяти! Просто, при зниканні зовнішньої напруги, перед перемиканням на інвертор можна вимкнути потужні споживачі, щоб не висаджувати акумулятор.

Не може, перевірено не раз і не одним користувачем.

Заборонити втручатися в щиток! Перечекати пару годин без світла набагато безпечніше, нічого надважливого немає.
я ніколи не вживав слово краще щодо ручного управління увімкнення інвертора. Для мене ефективнішим є автоматичне.
Але , ручне має місце існування, аналогічно, як і експлуатація авто постсовєтськго виробництва, яке відповідає вимогам експлуатації, також дерево можна різати ручним інструментом при наявному механічному і т.д.

А щодо, заборонити втручатися в щиток, посидіти пару годин без світла .... звучить дивно, за вікном закінчується 2025.
Гарного дня і менше перемикань!

Доброго дня. Я перепрошую, але спочатку тема була стосовно того що інвертор вмикає вентилятори ( а у MUST вони свистять як у турботеактивного двигуна) даже тоді коли нема ніякого навантаження для вихідної напруги. В мене та ж проблема, і я бачив цю проблему підтвердили декілька лудей. Зрозуміло що інвертор їх вмикає для власного охолодження, але звідки береться нагрів , бо навантеження ніякого нема?
Як що хто знає як вирішити цю проблему , відгукнитесь , будь ласка.

Доброго дня. Я перепрошую, але спочатку тема була стосовно того що інвертор вмикає вентилятори ( а у MUST вони свистять як у турботеактивного двигуна) даже тоді коли нема ніякого навантаження для вихідної напруги. В мене та ж проблема, і я бачив цю проблему підтвердили декілька лудей. Зрозуміло що інвертор їх вмикає для власного охолодження, але звідки береться нагрів , бо навантеження ніякого нема?
цей свист вентиляторів і їх вмикання коли немає навантаження скоріше за все пов'язане з прошивкою інвертора (йдеться про вмикання).
У мене інвертор придбаний практично на початку , коли з'явилась ця оновлена версія. При навантаженні до 600 Вт кулери не вмикаються.
Коли вмикаю періодично більше навантаження, напр. електрочайник, чи мікрохвильову, а також при заряджанні батареї, то звук кулерів немає жодного свисту. І таку малошумну роботу зустрічав у багатьох користувачів цього інвертора.
У знайомого встановлено Powmr 3 кВт , так він практично постійно охолоджується кулерами і звук дійсно гучний.
У четвер - п'ятницю має прийти Must з нової доставки, спробую його протестувати і напишу про це

- я не бачу потреби ганяти живлення споживачів у квартирі чи будинку через байпас інвертора, який обмежений потужністю інвертора 3,2 кВт.
Якщо при наявності напруги ззовні і включенні через байпас інвертора, ви не зможете увімкнути більше, ніж пропускна здатність інвертора. Його захист буде відключати все, що більше, ніж допустито. І це не буде залежати, чи напруга ззовні, чи коли інвертор працює від акумулятора чи сонячних батарей при відсутності зовнішньої мережі.
Хибна думка.
Байпас інвертора має окрему пропускну здатність, вона не така ж як максимальна потужність, що може живити інвертор в режимі генерації.
Зазвичай вона в декілька разів перевищує цей параметр. Можна пошукати в мануалі або інтернеті конкретно для даної моделі інвертора.
Байпас - то просто реле, яке замикає свої контакти, щоб пропускати струм в обхід інвертора, а не "через нього".
Технічно немає проблеми(в розумних межах) живити навантаження більше 3.2кВт байпсом. Якщо мережа стане недоступною, то інвертор намагатиметься підтримувати необхідну потужність на виході. Якщо вона перевизуватиме допустиму, то діятиме згідно із алгоритмом, що розписаний в інструкції.

Переваги та недоліки:
В режимі Backup (це коли інвертор вмикається за сигналом або руцями) - самоспоживання 0. Неможливо забезпечити безшовний перехід.
В режимі UPS або Self-use(по різному називається буває - мануал читайте) - це коли інвертор завжди івімкнений та підстраховує мережу. Перемикається достатньо швидко, щоб забезпечити безшовний перехід на резервне джерело живлення. Як безперебійник для комп'ютера. І підтримання цього режиму вимагає постійного живлення. Порядка 50-60 Вт для інвреторів потужністю 5кВт.

Ця проблема висвітлена в декількох темах на форумі. Скористайтеся пошуком(справа вгорі).
Спойлер - варіантів вирішення декілька. Як на мене, найкращий серед них - вставити в розрив плюса вентилятора регулятор обертів вентилятора(погугліть схему). Можна зібрати(або купити готову) просту схему на основі транзистора, резистора. Вона забезпечуватиме швидкість обдуву в залежності від поточної температури.
Простіше є варіант врізки біметалевого реле в той же розрив плюса вентилятора, проте є нюанси.

Деякі(більшість) бюджетних інверторів маєть не "розумну" систему охолодження. Вона вмикає вентилятори під час роботи інвертора незалежно від навантаження/температури, а просто про всяк випадок на максимум :)

Хибна думка.
Байпас інвертора має окрему пропускну здатність, вона не така ж як максимальна потужність, що може живити інвертор в режимі генерації.
Зазвичай вона в декілька разів перевищує цей параметр. Можна пошукати в мануалі або інтернеті конкретно для даної моделі інвертора.
Байпас - то просто реле, яке замикає свої контакти, щоб пропускати струм в обхід інвертора, а не "через нього".
Технічно немає проблеми(в розумних межах) живити навантаження більше 3.2кВт байпсом. Якщо мережа стане недоступною, то інвертор намагатиметься підтримувати необхідну потужність на виході. Якщо вона перевизуватиме допустиму, то діятиме згідно із алгоритмом, що розписаний в інструкції.

Переваги та недоліки:
В режимі Backup (це коли інвертор вмикається за сигналом або руцями) - самоспоживання 0. Неможливо забезпечити безшовний перехід.
В режимі UPS або Self-use(по різному називається буває - мануал читайте) - це коли інвертор завжди івімкнений та підстраховує мережу. Перемикається достатньо швидко, щоб забезпечити безшовний перехід на резервне джерело живлення. Як безперебійник для комп'ютера. І підтримання цього режиму вимагає постійного живлення. Порядка 50-60 Вт для інвреторів потужністю 5кВт.
Щоб стверджувати такі речі, придбайте інвертор Must 3,2 кВт про який йдеться у цій темі, пропустіть через байпас навантаження 4 кВт, наприклад увімкніть два електрочайника і тостер (в сумі це приблизно 4,5 кВт), то інвертор відразу перейде в аварійний режим і відключиться. Після 3 кВт буде сигнал попердження про перевантаження.
Аналогічна ситуація з Powmr 3 кВт та іншими інверторами такого роду. І це не залежить від марки інвертора, який краще чи гірше зібраний і т.д. Перевантаження по байпасу призведе до аварійного вимкнення інвертора.

Назад
Угорі