MUST PV19-6048 EXP немає нейтралі на виході

Nicholas FOX

Tier3
Реєстрування
8 Вер 2024
Дописи
19
Бали
3
Сонячні панелі
longi solar lr5-54hth-435m
Інвертор
MUST pv18-3024 pro
Всіх вітаю. Нещодавно зіткнувся з такою проблемою, після заміни інвертора з MUST PV18 3024 pro на MUST PV19-6048 EXP , на 6 кіловатному немає нейтралі на виході , коли інвертор працює від батарей і не має мережі. На MUST PV18 3024 pro такої проблеми не було. Спробував якось перевірити заземлення , відключив нуль від заземлення , та підключив дрель від землі та фазі - працює , також мультіметер показує однакову напругу через заземлення та фалу та через нуль та фазу.
Власники MUST PV19-6048 EXP підкажіть в вас така сама проблема , чи в мене з інвертором проблема.

Доброго вечора. Панелі заземлені?

з березня панелі + АКБ, зовнішня мережа вимкнена (стоїть на вході TUYA WIFI Circuit breaker) - все працює, котел двуконтурний, перфоратор, керхер, комп, тб, кондей
що від панелей, що від батареї коли пасмурно і панелі дають мало генерації, а з 19-ї до 8 ранку батарея питає будинок

ввечері якщо не забуду подивлюсь напруги, але питання "нуль і заземлення що треба об'єднувати?" там у інвертора окрема колодка для заземлення... також треба мати на увазі що інвертор має 2 виходи і є налаштування роботи виходів (59 та 60 пункти меню)

і якщо почитати то second output якраз і зав'язан на роботу з АКБ

з березня панелі + АКБ, зовнішня мережа вимкнена (стоїть на вході TUYA WIFI Circuit breaker) - все працює, котел двуконтурний, перфоратор, керхер, комп, тб, кондей
що від панелей, що від батареї коли пасмурно і панелі дають мало генерації, а з 19-ї до 8 ранку батарея питає будинок

ввечері якщо не забуду подивлюсь напруги, але питання "нуль і заземлення що треба об'єднувати?" там у інвертора окрема колодка для заземлення... також треба мати на увазі що інвертор має 2 виходи і є налаштування роботи виходів (59 та 60 пункти меню)

і якщо почитати то second output якраз і зав'язан на роботу з АКБ
Так два виходи є , але я використовую тільки перший , та в налаштуваннях подвійний вихід вимкнено (пункт 59 - disable)
В мене також все працю, але є різниця коли є нейтраль , та коли її нема. Коли нема , то пристрої з двигуном працюють гучніше(витяжка та вентилятор в ванній кімнаті) , також лампочки світодіодні , трохи світятся.
Якщо є можливість перевірте мультиметром, перемикаєте в режим виміру напруги (~750 вольт) берете один кінець мультиметру в руку, а іншим до одного із контактів в розетці , потім до іншого контакту . В мене по 110 в показує на кожному контакті.

А ноги при цьому заземлювати потрібно?
Ні, мультиметер не проводить через себе напругу в режимі виміру напруги. Тому це цілком беспечно. Також можете замість того щоб тримати один кінець мультиметра руками , можете притиснути його до заземлення.
Відео (Обережно кацапська)

Так два виходи є , але я використовую тільки перший , та в налаштуваннях подвійний вихід вимкнено (пункт 59 - disable)
В мене також все працю, але є різниця коли є нейтраль , та коли її нема. Коли нема , то пристрої з двигуном працюють гучніше(витяжка та вентилятор в ванній кімнаті) , також лампочки світодіодні , трохи світятся.
Якщо є можливість перевірте мультиметром, перемикаєте в режим виміру напруги (~750 вольт) берете один кінець мультиметру в руку, а іншим до одного із контактів в розетці , потім до іншого контакту . В мене по 110 в показує на кожному контакті.
корочше, я хз кому вірити... індикаторна горить в обох отворах розетки... автоматичний тестер на АС показує 40в в обох отворах, механічний на 500в АС ноліки горять... все освітлення світловодне, лента, лампочки, світильники не блимає, яскраво горить... згодом перевірю котел в іншому будинку, він 100% потребує нуля бо від генератора в блекаут пришлось одну фазу на землю кидати, буде цікаво якщо буде робити...

корочше, я хз кому вірити... індикаторна горить в обох отворах розетки... автоматичний тестер на АС показує 40в в обох отворах, механічний на 500в АС ноліки горять... все освітлення світловодне, лента, лампочки, світильники не блимає, яскраво горить... згодом перевірю котел в іншому будинку, він 100% потребує нуля бо від генератора в блекаут пришлось одну фазу на землю кидати, буде цікаво якщо буде робити...
Стосовно освітлення світлодіодних ламп, в мене також все яскраво працює і не блимає, але якщо вимкнути світло , то лампочка трохи світить все одно (коли будинок працює від батарей).

Вкладення

• photo_2025-06-16_23-09-09.jpg
    photo_2025-06-16_23-09-09.jpg
    51,9 Кб · Перегляди: 1
  • photo_2025-06-16_23-08-45.jpg
    photo_2025-06-16_23-08-45.jpg
    13,8 Кб · Перегляди: 1
шляхом проб таки якщо є зовнішня напруга то "0" сквозняком інвертор пропускає...
Стосовно освітлення світлодіодних ламп, в мене також все яскраво працює і не блимає, але якщо вимкнути світло , то лампочка трохи світить все одно (коли будинок працює від батарей).
нема такого у мене, навіть не побачив де лампочки стоять коли вимкнені.... було коли виключатель був з індикатором, тоді світловодна лампа зглузду сходила, індикатор виковиряв і все не відсвічує коли вимкнено...

Вкладення

• photo_2025-06-16_23-19-27.jpg
    photo_2025-06-16_23-19-27.jpg
    7,8 Кб · Перегляди: 4
шляхом проб таки якщо є зовнішня напруга то "0" сквозняком інвертор пропускає...

нема такого у мене, навіть не побачив де лампочки стоять коли вимкнені.... було коли виключатель був з індикатором, тоді світловодна лампа зглузду сходила, індикатор виковиряв і все не відсвічує коли вимкнено...
Так, коли є мережа , то все ок, лампочка не світиця. По замірам , коли є мережа , то в розетці 0в - 220в , коли нема мережі - 110в - 110в

Так, коли є мережа , то все ок, лампочка не світиця. По замірам , коли є мережа , то в розетці 0в - 220в , коли нема мережі - 110в - 110в
в мене світловоди не світяться, мультик не показує 110в... у себе на pv19-6048EXP проблем не бачу в роботі, крім долбаних гучних кулерів які хрен зміниш((( 8 панелей 585вт та 15квт батарейка добре доповнюють інвертор в роботі... ради спортивного інтересу згодом перевірю на котлі який потребує "0" і ще на вихідних подивлюсь у знайомого при заміні на інший інвертор як там "0" будет виходити...

. ради спортивного інтересу згодом перевірю на котлі який потребує "0" і ще на вихідних подивлюсь у знайомого при заміні на інший інвертор як там "0" будет виходити...
якщо котел заземлений то він буде працювать без проблем навіть коли не має фази і нуля що від генчика що від інвертора, у мене працює без проблем бо батареї заземлені , колись було електричне отоплення.

Назад
Угорі