Must PV19 6048 - не працює режим SBU.

doctorpon

Tier3
Реєстрування
19 Лис 2024
Дописи
9
Бали
3
Інвертор
Must PV19-6084EXP
Must PV1900 Exp + Must LiFePo 200Ah + панелі.

В налаштуваннях вибрано: SBU, LBU, CSO.

Як я розумію, коли є сонце, інвертор повинен брати на навантаження енергію з панелей, а якщо її замало, то добивати від батареї.

Фактично ж ситуація така:
Коли є сонце, панелі заряджають батарею, і нічого не віддають на навантаження. Навантаження все іде на город байпасом. Коли батарея заряджена повністю, інвертор нічого не бере з панелей, навантаження продовжує байпасом кидати на город.

Коли сонця немає, байпасит город, батарею просто не чіпає. Не заряджає (навіть коли заряд нижче встановленного максимального уровню), не розряджає.

Що я роблю не так?

Заздалегідь дякую за допомогу!

LBU (Low Battery Voltage): Ви встановили поріг напруги (або відсотка), нижче якого інвертор змушений перейти на мережу (байпас)©

Дякую за відповідь, але ж ні... 50% виставлено.

До речі, ввімкнув режим SOL. Працює все як треба. Тобто, панелі беруть на себе навантаження, та забивають батарею, коли навантаження нижче генерації. Якщо сонця не вистачає, добирає від батареї. Ввечері жере батарею, поки не висадить до 50%. Потім, вмикає байпас. Вранці сидить на байпасі, поки сонце не доб'є батарею до 100%, потім вимикає байпас і переходить на панелі/батарею.

Але ж чому странно поводиться в SBU?

На скільки я розумію є пороги напруг у двух пунктах меню. main to battery battery to main. Воно по ним орієнтується (повинно).
І ще ось

Вкладення

• Screenshot_20260325-110333.png
    Screenshot_20260325-110333.png
    267,6 Кб · Перегляди: 6
Так, є пункти для напруг
Battery stop discharging voltage when grid is available
Battery stop charging voltage when grid is available

Також, для SOC, якщо його використовуємо
Battery stop discharging percent when SOC is available
Battery stop charging percent when SOC is available

І там все нормально. 50.5/55.5 та 50%/95%. Зараз по SOC працює. Переводив на контроль по напрузі, та ж сама ситуація.

Так воно добиває батарею до 95%, і грід не відключається. Так грід і висить годує навантаження, батарею не чіпає, а PV ріже майже в ноль. До якихось 60 ватт. В цьому ж і проблема. Я не розумію, чому грід не відключається, якщо пріоритет Sun-Battery-Utility.

Если нагрузка в доме (например, 1 кВт) превышает то, что дают панели в данный момент (например, 300 Вт), инвертор в режиме SBU может не переключаться с сети, так как понимает, что выработки солнца не хватит для питания дома и одновременной зарядки АКБ до порога возврата.
©©©
А взагалі спробуйте виставити менше верхній поріг і перезавантажте...

Нагрузка была 600 ватт, панели давали 2.4 (видел, когда они заряжали батарейку, солнце весь день сияло). И лимит верхний я тоже снижал, и перезагружал. Тупо режет PV, как только добивает батарейку до верхнего предела. Любого, что 95, что 80%. Какой-то бред. Я б не стал создавать тему, если бы все было очевидно. А так... зачем мне одному голову ломать?)))

Пробував. Як нема мережі, працює нормально. Кидає навантаження на панелі.

Незнаю наскільки у Вашого , але Аненджі в режимі SBU використовує параметри переходу для батереї з сектору "оф грід". Тобто розряджає батерею глибше. А в режимі SOL( робота на панелях+акум або лише мережа жорстко) використовує параметри переходу для батереї з сектору "он грід". Тобто підтримує якийсь запас на батереї.
Я так розумію, що зараз у вас ситуація така: якщо вимкнути ввідний автомат АС, то система працює на панелях і заряджає акум. Або не заряджає, якщо нема потреби. Якщо в цей час ввімкнути мережу, то він зразу на ню переходить?
Може у Вас залипло реле ввімкнення мережі і воно завжди тримає мережу ввімкненою? Щолчок( спрацювання мережі) чути при ввімкненні мережі? В режимі SOL його чути дуже добре, якщо відімкнути панелі і при цьому зробити так, щоб батереї нехватало для нагрузки ( або розрядити, або тимчасово обмежити ток розряду)

Дякую.

Тут в налаштуваннях немає розмежування на on grid/off grid. Все в кучу.

Так, якщо вимкнути ввідний автомат AC, то система працює коректно. Панелі віддають енергію на навантаження, а те, що залишається, пхають у батарею. Якщо ввімкнути АС, то, в залежності від режиму та рівню заряду батареї:

Батарея повністю заряджена
SOL - ігнорує грід, навантаження кидає на PV, якщо не вистачає PV, то підмішує батарею.
SBU - все навантаження - від грід. PV ріже.

Батарея 60%
SOL - починає заряджати батарею з PV, поки не буде 95%, потім переходить в режим як вказав вищче
SBU - все навантаження від грід. PV заряджає батарею, поки не буде 95%. Потім - як вищче.

Реле відпрацьовує нормально. Як вмикаєш SOL з зарядженною батареєєю, воно клацає, та відключає грід. І індикація цього є.

Я написав китайцям в сапорт Маст... Але щось мені підказує, що користі з цього буде нуль...

Таке наче не sbu а usb

Тут ще є ідея, але зараз не можу перевірити, бо не вдома.

Можливо, китайці некоректно переклад зробили. Є пункт меню Battery stop charging when grid is available. Як я розумію, це має бути абсолютний ліміт по заряду батареї. Тобто, якщо там виставити 60%, то воно, за жодних обставин, не буде заряджати більш, ніж на 60%. Але, але... Що, як цей пункт - аналог back to battery в інших інверторах? Тобто, це ліміт, до якого воно навіть не буде намагатися брати PV на навантаження? Якщо так, то це буде рішенням проблеми.
50% - мінімум батареї за наявності мережі. Резерв на випадок блекаута в темний час доби.
60% - мінімум батареї, при якому можна ігнорувати мережу.

Треба перевірити.

Тут ще є ідея, але зараз не можу перевірити, бо не вдома.

Можливо, китайці некоректно переклад зробили. Є пункт меню Battery stop charging when grid is available. Як я розумію, це має бути абсолютний ліміт по заряду батареї. Тобто, якщо там виставити 60%, то воно, за жодних обставин, не буде заряджати більш, ніж на 60%. Але, але... Що, як цей пункт - аналог back to battery в інших інверторах? Тобто, це ліміт, до якого воно навіть не буде намагатися брати PV на навантаження? Якщо так, то це буде рішенням проблеми.
50% - мінімум батареї за наявності мережі. Резерв на випадок блекаута в темний час доби.
60% - мінімум батареї, при якому можна ігнорувати мережу.

Треба перевірити.
От про це і кажу. Може у вас там стоїть повний заряд, а після цього перехід. В батерею лиється малий ток бо вже близько, через це з панелей нагрузка ріжеться. А перейти не може, бо має зарядитись.

Доброго дня спільнота ... Допоможіть розібратися в ситуаціі .. Маю інвертор Must PH19- 6248 ( ох,не кидайтеся слюнями на мене.. так получилось ) ..Ситуація така .. PV-1 працює справно.. PV-2 від панелей іде напруга ( 10 панелей -по 5 штук на один МППТ послідовно,на різні напрямки ) а от віддачі нема .. нічого не дає.. жодного ампера ..Міняв місцями конектори с PV-1 на PV-2,ситуація такаж - PV-2 не віддає нічого ..
Це несправність самого PV-2 контролера?? чи може хтось стикався з такою ситуацією.. може якось налаштувати інвертора .. ( ну в загалі то незалежні два мппт ,,в налаштуваннях не потребують ))

Доброго дня спільнота ... Допоможіть розібратися в ситуаціі .. Маю інвертор Must PH19- 6248 ( ох,не кидайтеся слюнями на мене.. так получилось ) ..Ситуація така .. PV-1 працює справно.. PV-2 від панелей іде напруга ( 10 панелей -по 5 штук на один МППТ послідовно,на різні напрямки ) а от віддачі нема .. нічого не дає.. жодного ампера ..Міняв місцями конектори с PV-1 на PV-2,ситуація такаж - PV-2 не віддає нічого ..
Це несправність самого PV-2 контролера?? чи може хтось стикався з такою ситуацією.. може якось налаштувати інвертора .. ( ну в загалі то незалежні два мппт ,,в налаштуваннях не потребують ))
А режим инвертора какой стоит ?

Назад
Угорі