Напруга на "0"

Реєстрування
13 Лис 2024
Дописи
160
Бали
18
Сонячні панелі
15 kW, Trina, Risen, TW
Інвертор
Deye 6K, Deye 5k
Доброго дня спільното.

Зіткнувся з проблемою. При генерації (11 кВт одна фаза), дуже піднімається напруга в мережі. До 270 вольт. (скачками і більше, логер інвертора фіксує скачки до 280 вольт). При відсутності генерації (не споживаю, та не генерую), напруга близько 235-245 вольт, але є скачки до 250.
Замірив напругу на "0" відносно землі. Виявилось що при генерації ,коли в мережі 270 - напруга між 0 та землею до 16 вольт. 270-16= 254 що майже входить в стандарт. Без генерації 3-5 вольт.
Міряв коло лічільника. На лініях до інверторів напруга на 1-1,5 вольта міняється. Отже, такий нуль приходить з мережі.

Лінія по вулиці СІП, трансформатор метрів за 300-350. Потужний (500 КВА або щось таке). Наче все мало бути б добре.
Варіант робити в себе заземлення, та заземляти нуль - це погана ідея, так?
Варіант ставити в себе стабілізатор, та класти на таку високу напругу? Але як довго пропрацює лічильник та модем на такій високій напрузі? Дізнатись що там у інших майже неможливо. Одні брешуть, інші прикрашають :( А відкрито сказати що піднімається напруга при генерації - то і панелі поб'ють :( На вулиці ще дві великі станції, 30 кВт та 15 кВт. Але трифазні. та що 30 - демонстративно запевняє що проблем з напругою немає, і напруга по фазам до 240 вольт. А у сусіда постійно вимикається реле напруги на 253 вольта :)))

Вкладення

• напруга.jpg
    напруга.jpg
    303,6 Кб · Перегляди: 5
Варіант робити в себе заземлення, та заземляти нуль - це погана ідея, так?
В заземленні нуля немає нічого поганого якщо його не з'єднувати з захисним заземленням наприклад бойлера пралки і так далі, зеземлення нуля допоможе якщо на вашій лінії слабий нуль, якщо ні різниці небуде. В мене лінія 800м від трансформатора, заземлення нуля ніяк не впливає на перекосс фаз чи напругу на них, поставиви окремий автомат який може з'єднувати моє заземлення з нулем на випадок обрива нуля на лінії.

В заземленні нуля немає нічого поганого

Питання в тому, де його землити. Якщо є можливість тільки після свого лічильника, то він почне рахувати всі оті сусідськи перетоки. Правда у автора теми двонаправлений лічильник, тому сусіди-споживачі будуть йому мотати лічильник у правильному напрямку - як генерацію :) А от сусіди з 30кВт станціями навпаки - будуть накручувати йому через те заземлення споживання.

Питання в тому, де його землити. Якщо є можливість тільки після свого лічильника, то він почне рахувати всі оті сусідськи перетоки. Правда у автора теми двонаправлений лічильник, тому сусіди-споживачі будуть йому мотати лічильник у правильному напрямку - як генерацію :) А от сусіди з 30кВт станціями навпаки - будуть накручувати йому через те заземлення споживання.
лічильник рахує тіки те що по фазі приходить , є лічильники з двома шунтами оті рахують і те що по нулю іде, в мене дуже довго нуль був з'єднаний з заземленням(десятки років) після лічильника і нічого не рахувало, я його роз'єднав бо коли на лінії сплітається фаза з нолем то крани починали битися, так як заземлений бойлер і котел. Тому не раджу з'єднувати нуль зі своїм загальним заземленням, тіки окремим.

Останнє редагування:
лічильник рахує тіки те що по фазі приходить , є лічильники з двома шунтами оті рахують
Так наче зараз тільки такі і ставлять, на одній лінії в нього шунт, на іншій струмовий трансформатор. Вони ще й аварію видають, якщо споживання по лініях різне. Хоча стосовно двонаправлених не знаю, може там і один датчик.

в мене трифазний ACE 6000 (двонаправлений) тільки в фазах трансформатори
це добре бо тут один постраждалий писав що йому поставили такий що міряє і на нулі, непамятаю суть проблеми чи то інвертор нуль заземляє коли від панелей робить чи то нуль заземлений, але новий лічильник мотає коли немає навантаження.
У лічильників з двома датчиками намальований значок у виді вертикальної гирі (два кружечки зєднані між собою)

Останнє редагування:
я гадаю що в трифазний взагалі немає сенсу на 0 щось міряти бо там струму взагалі може не бути

Лічильник з двома вимірювальними елементами. Тож, як він поведе себе в нарухуванні не відомо. Чи буде додавати до генерації, ці одночасно буде рахувати генерацію та споживання. Тільки на практиці можна вирахувати.
А от що до помилки - то це може бути проблемою. Раніше - поки токи різні - помилка є. Знакла різниця, зникла і помилка. А зараз, хто зна. Може ще і по АСКОЄ буде відправляти. Одже помилку на лічільнику після знаття клемної кришки зкидають віддаленно. Тож мають доступ до багатьох функцій лічільника.

Заземлити до лічільника немає можливості.

Лічильник з двома вимірювальними елементами. Тож, як він поведе себе в нарухуванні не відомо. Чи буде додавати до генерації, ці одночасно буде рахувати генерацію та споживання. Тільки на практиці можна вирахувати.
А от що до помилки - то це може бути проблемою. Раніше - поки токи різні - помилка є. Знакла різниця, зникла і помилка. А зараз, хто зна. Може ще і по АСКОЄ буде відправляти. Одже помилку на лічільнику після знаття клемної кришки зкидають віддаленно. Тож мають доступ до багатьох функцій лічільника.

Заземлити до лічільника немає можливості.
якщо лічильник двохелементний то заземляти нуль після лічильника нізя, тим більше це ніяк не виправить напругу, а гемора добавить.

Назад
Угорі