Небезпека акумуляторів LiFePO4

Додаткова шайба - додатковий опір, також різні матерали, з яких виготовлені шайби, шпильки, перемички. Краще відразу до контактної площадки акума ставити перемички, адже найвужчим місце все одно буде контакт площадки до шайби/перемички та весь струм буде все одно протікати через це місце - різниці не буде, якщо Ви поставите перемичку або шайбу та потім перемичку - пятно контакту обмежується контактною площадкою комірки.

Останнє редагування:
От тому я і не розумію чому по факту на всіх збірках такі тонкі проводи... які навіть не відповідають таблицям навантаження...
Тому у себе на максимальні 140а вже збираю дроти 2шт в паралель по 50ммкв (1awg)
я роблю все з запасом а у вас 3-х кратний запас прям, там що провода 10м в довжину?

Принтери під час друку не споживають максимальну потужність, там ват 200 було з обох.
В этих принтерах печка кушает приличное количество энергии. При старте - максимальное, и при печати немного меньшее, для компенсации остывания.
В паспорте на принтер точное значение указано, но явно не 100 ватт на принтер.
В офисах - основной потребитель как раз лазерные МФУ. При нормальной BMS - дохнет именно она, а при ненормальной, вообще все что только может.

Принтери такого типу є і на 60 ват, тому будь-ласка не пишіть про навантаження, якщо не знаєте яке реальне воно було в тої людини, а щодо горящого літія, то запрошую вас і інших людей глянути ось це довге цікаве відео про горящий літій і про його наслідки, натисніть на переглянути в ютубі відео і там все відкриється як має бути:
1. Ті принтери 350 ват жеруть. Будь заска не пишіть тут про те, що гуглиться на пів хвилини, не виставляйте себе не в кращому вигляді. Що Ще було підключено крім них - гадаю ми не взнаємо..
2. Ще раз. До чого тут відоси про Літій що горить, коли батарея там була Літій-залізо-полімер, - сама хімія, - до чого знов то скрін з закликом купувати Гель/АЖМ?

різниці не буде, якщо Ви поставите перемичку або шайбу та потім перемичку - пятно контакту обмежується контактною площадкою комірки.
Тут не згоден різниця буде при чому з шайбою контакт буде гіршим
1 Це два контактних перехода замість одного відповідно контактний опір як мінімум подвоюєтеся
2 Контактний опір падає з ростом тиску на поверхнях, а як відомо чим більше площа тем меньший тиск (при однаковому зусиллі затяжки, а воно обмежене бо шпилька М6)
тому там де шайба контактує з шиной опір буде більше (за рахунок того що площа шайби більша відповідно тиск меньше) чим там де шайба з коміркою, а ці опори ще і сумуються......

це відео я дивився ще пів року назад, і в ньому сказано теж саме шо я писав, літій горить при порущенні експлуатації, перенапруга, перевантаження перегрів, пошкодження корпусу, без порушень всих цих параметрів нічого не горить, я не чую щоб кожен день горіли нісан ліф чи інші електрокари?Доречі не всі літієві такі пожежонебезпечні,

Принтери такого типу є і на 60 ват, - я дивився саме ту модель що казав погорілець, і на сайті написано 350Вт а два штуки це 700Вт. а для того акума це забагато. і якщо ті принтери разом беруть 200Вт то для чого туди упс на кіловат?
Щось погано ви подивилися відео і неуважно, але хочите розповідати казки про горящий літій, подивіться відео альтернативщика ще раз уважно, де все показано і розказано, чому в машинах горящий літій рідко загорається, а коли його використовують в жилих приміщеннях, то часто прилітає на людей біда і горе, і взагалі чому горящий літій небезпечний, літій горящий може бахнути і загорітися навіть сам по собі із-за руйнації всередині сипаратора, і це може бути не тільки від перезаряду ітд, є різні фактори коли літій може бахнути і горіти і випалювати все навкруги до тла, до поки сам він не вигорить докінця, із-за не компетентних захисників горящого літія NMC ітд, вже не одна квартира і будинок згоріли, ви так палко захижаєте небезпечний горящий літій, що мені здається, що ви продаєте збірки людям із горящого літія, бо вже я мав справу з такими людьми, які несуть єресь загрозу людям і їх майну і просто обманюють людей, в них реторика і розмова схожа на вашу, їм байдуже на життя і здоровя людей і на їх майно, головне для них, це нажива мамона.

На такі елементи можна по даташиту і 1С навантажувати і вони точно немають горіти, правда таке навантаження і використання швидко вкорочує їм життя, на катл бачив по даташиту взагалі допуск здається 4-5С, просто роблять погані збірки неякісні, погані зєднання провода ітд, де при навантажені то все починає горіти, і відомий лоджик тому примір.
А щодо ДБЖ, то люди тепер беруть що було в наявності, або з запасом, я брав колись давно на 1000 ват, з запасом, щоби елементи менше ізношувалися, а навантажував максиму 350 ват і то в основному навантаження було 150-250 ват.
Горящий літій можна використовувати тільки у випадку, якщо в радіусі 5 метрів нема чому горіти, бо чим більша батарея, тим більший струмень вогню буде, якщо щось пішло не так. Ви можете користуватися чим завгодно, це ваш вибір, але будь-ласка не рекомендуйте свій вибір іншим людям.

Останнє редагування:
1. Ті принтери 350 ват жеруть. Будь заска не пишіть тут про те, що гуглиться на пів хвилини, не виставляйте себе не в кращому вигляді. Що Ще було підключено крім них - гадаю ми не взнаємо..
2. Ще раз. До чого тут відоси про Літій що горить, коли батарея там була Літій-залізо-полімер, - сама хімія, - до чого знов то скрін з закликом купувати Гель/АЖМ?
Я бачу ви така людина із катигорії приставуча напрягуча ітд, що не дочули і не побачили ітд, то добавили і придумали свого і перекрутили на свій лад, я раніше писав іншій людині і запитував в неї, що їй прислали з нкону, ви швиденько вставили свої 5 копійок, і написали мені про свої батареї на цьому форумі, що їх перенисли в чорний список які ви придбали з аліекспрес, хоча я у вас нічого не питався про ваші батареї, дальше я виставив відео, де бренд лоджиків і DATOUBOSS пхають в готові збірки бу хлам під соусом нові і нагло обманюють людей, і тут зявилася людина, яка почала захищати лоджиків, в інтернеті про лоджиків є багато інфи, і лоджикі це контора дна, і я виставив у відповідь цій людині скріни пожежі, де загорілася батарея лоджика і вогонь пішов дальше і чуть ця ситуація не наробила великої трагедії, я виставив випадок людини, з якою це сталося і вона в інтернеті виставила свій поганий досвід з лоджиком, а щодо геля, це думка тої людини, а не моя особиста, гель для резерву, це саме найгірше, що може бути, ліфер для резерву топ, сам собі придбав ліфер, головне його правельно зібрати і ним правельно користуватися, і щодо гелю, подивітся реальний тест нового акб, як він за 20 циклів заряду розряду втратив велику ємність, гель це кошти на вітер, потім я виставив відео про горяжий літій так для ознайомлення, щоби люди були обережними з ним і що краще використовувати літій жилізофосфат для резерву і що краще самому зібрати збірку на ліфері, бо в готові збірки пхають бу хлам і погано збирають їх неякісно, навіть можуть запхати замість ліфера горящий літій, що є небезпечно для життя і майна, готові збірки це дикий кіт в мішку, приклад на фото відео лоджика і в відео про DATOUBOSS, але тут інша людина ніяк не вгомониться і захищає горящий літій, я вже їй відписав, дальше ви почали на мене набріхувати, що я виклав це все, бо ліфер поганий, і пишете обман, бо такого я не писав, а виставив відео і фото, як в готові збірки пхають бу елементи і погано їх збирають, що може призвести до фатальних наслідків, притому я після фото пожежі, написав, що ліфер кращий варіант для резерву, головне його самому збирати і добре досліджувати ще потрібно цю тему, як що має бути і як все складати і налаштовувати, тому прошу вас, не пишіть будь-ласка на мене свої наклепи, а читайте будь-ласка уважно що було написано і про що взагалі йшов діалог, а щодо принтерів, ви не знаєте яке там було реальне навантаження, а як не знаєте, то не пишіть будь-ласка того чого не знаєте, гугл вам не покаже що там було реально, є різні моделі принтерів і на різну потужність і не завжди вони працюють на свій максимум, і тещо були підключені до дбж 2 штуки, це ще не означає що працювали одночасно два принтера, автор не написав ситуацію розгорнуто.

Останнє редагування:
І навіть більше при одночасному розігріві стола і хотенда. Але під час друку ці енергоємні вузли вже розігріті і для підтримання температури там споживається на багато менше енергії. Кажу з власних спостережень, під час друку споживання 100-150 Вт.

Щось погано ви подивилися відео і неуважно, але хочите розповідати казки про горящий літій, подивіться відео альтернативщика ще раз уважно, де все показано і розказано, чому в машинах горящий літій рідко загорається, а коли його використовують в жилих приміщеннях, то часто прилітає на людей біда і горе, і взагалі чому горящий літій небезпечний, літій горящий може бахнути і загорітися навіть сам по собі із-за руйнації всередині сипаратора, і це може бути не тільки від перезаряду ітд, є різні фактори коли літій може бахнути і горіти і випалювати все навкруги до тла, до поки сам він не вигорить докінця, із-за не компетентних захисників горящого літія NMC ітд, вже не одна квартира і будинок згоріли, ви так палко захижаєте небезпечний горящий літій, що мені здається, що ви продаєте збірки людям із горящого літія, бо вже я мав справу з такими людьми, які несуть єресь загрозу людям і їх майну і просто обманюють людей, в них реторика і розмова схожа на вашу, їм байдуже на життя і здоровя людей і на їх майно, головне для них, це нажива мамона.

На такі елементи можна по даташиту і 1С навантажувати і вони точно немають горіти, правда таке навантаження і використання швидко вкорочує їм життя, на катл бачив по даташиту взагалі допуск здається 4-5С, просто роблять погані збірки неякісні, погані зєднання провода ітд, де при навантажені то все починає горіти, і відомий лоджик тому примір.
А щодо ДБЖ, то люди тепер беруть що було в наявності, або з запасом, я брав колись давно на 1000 ват, з запасом, щоби елементи менше ізношувалися, а навантажував максиму 350 ват і то в основному навантаження було 150-250 ват.
Горящий літій можна використовувати тільки у випадку, якщо в радіусі 5 метрів нема чому горіти, бо чим більша батарея, тим більший струмень вогню буде, якщо щось пішло не так. Ви можете користуватися чим завгодно, це ваш вибір, але будь-ласка не рекомендуйте свій вибір іншим людям.
по перше я нічого нікому не собираю крім себе і родичів і рекламу літію не роблю і продажем незаймавсь і не займаюсь. і не стверджую що він безпечніший за ліфер просто констатував факт що літієві батареї ,які доречі в телефонах теж і ноутбуках, повербанках, чомусь негорать , хоча якщо порушить правила то загориться аж бігом, і всі випадки з загоранням напевно 90% це саме порушення з боку користувача(зборщика), гіроборди самокати горать саме після того як туди полізли чиїсь криві ручки ,а ті самозбірні літієві акб зроблені з порушенням критичних норм безпеки літія!!! . Так (а я цього і не заперечував) в невеликій кількості випадків як то кажуть "воно само" ці батареї (літієві) загораються спонтанно. але нічого безпечного немає, навіть свинцеві акб вибухають при неправильному поводженні ,
Будь який неправильно зібраний з порушенням вимог акб є пожежонебезпечний навіть літійжилізофосфат.
Якщо людина купила літієвий акб продавець повинен увідомити про всі ризики і нюанси (пожежна безпека) використання такої акб а продавани як я і писав зновуж або барани просто по незнанню що продають або як ви кажете несуть єресь і запевняють що небезпеки немає хоча знають проце і такі продавці уй....ки по іншому їх не назвеш.
Травильно зібраний прибор який експлаутується по правилам загрози не несе, навіть якщо це гранатомет. а якщо комусь продали гранатомет а сказали що це хлопушка то буде біда.
До чого я виду лілієва акб яка зібрана з усіма тех. вимогами і яка експлуатується з усіма правилами безпеки загрози не несе і користувач повинен це враховувати при покупці будь якого приладу.

Останнє редагування:
реальний тест нового акб, як він за 20 циклів заряду розряду втратив велику ємність, гель це кошти на вітер,
незнаю що то за акб була на відео скажу за особисти й великий досвід виористання AGM як у електрортранспорті так і в системах резервного живлення, акб Volta 6dzm14 4шт(48в 14аг) послідовно в електровеліку, прослужили з 2014 по 2024, пройшли 300 зарядів(неповних циклів з розрядом до 30-50% від ємності ) і 4371км пробігу, якби вони були як на відео то викинув би я їх ще у 2015р. а так місяць назад віддав сестрі і зробив з них тіпа екофлоу за 300грн з підручних матеріалів. в кожному ще 4,5аг є!!!
Challenger A12-55 12в 55аг дві в паралель з 2016 по сьогодні ,працюють як упс для компа +інтернент освітлення і інколи коли довго немає світла зимою котел газовий (комп при цьому вимикаю) до 2022р фактично працювали в буферному, рідко коли пропадало світло, а в 2022 самі знаєте що робилося, працював по 4г з яких 2 години я міг грати на компі (150Вт) далі тіки світло інтернет і якщо нада на 20хв включить котел.

Вкладення

• IMG_20241112_185908.jpg
    IMG_20241112_185908.jpg
    2,2 Mб · Перегляди: 7
Так камон, LogicPower це китайське гімно=) В мене їх інвертор на гелевому аккумі 3 рази горів по ключам, транзистори до речі теж китайські нонейми. І вигорали саме вони (замінені нормально жили).
а (на 90%) загорілась "обв'язка" в батареї
Так і є, якби там реакція почалась в комірках - вони б вздулися як повітряні кульки, а там наче і клапани цілі=)

послідовно в електровеліку, прослужили з 2014 по 2024, пройшли 300 зарядів
А в мене Ventura на 200Аг сдох на другий рік, переживши дай бог 10 циклів. Судячи з всього сдохла одна комірка і зробити з цим нічого вже не можна=)А бонусом йдуть ліміти по струмам зарядки в 0.1C і неможливість зібрати нормальну 48V систему (бо вони тупо не балансуються).
Тому повністю погоджуюсь що:
гель це кошти на вітер

Назад
Угорі