Обладнання Victron Energy. Інвертори та інше. Обговорення, порівняння, відгуки

Я собі купив. Ну я їх багато налаштовую.
А так - зараз не використовуються.
В яких випадках для RPI точно треба?
Щоб підключити її до інвертора по VE.Bus:) А ви знаєте альтернативи?)

Щоб підключити її до інвертора по VE.Bus:) А ви знаєте альтернативи?)
ну RPi не пікдлючав ще. Купив для налаштування Cerbo
але там можна і без нього обійтися)

та і взагалі - брав його за 60$ - хіба так дорого?

ну RPi не пікдлючав ще. Купив для налаштування Cerbo
але там можна і без нього обійтися)
Ну ось, а з raspberry не вийде:) Бо в нього немає вбудованого VEBus на відміну від Cerbo і інших.

Доброго дня. А хто чув про проблему використання інверторів Victron MultiPlus II та акумів Dyness DL 5.0C? А точніше - помилка при вимкненні мережі - при зникненні мережі інвертор впадає у помилку, через 20 сек перевантажується та далі вже норм працює.

Доброго дня. А хто чув про проблему використання інверторів Victron MultiPlus II та акумів Dyness DL 5.0C? А точніше - помилка при вимкненні мережі - при зникненні мережі інвертор впадає у помилку, через 20 сек перевантажується та далі вже норм працює.
А що за помилка? Конкретніше будьласка.

Так я ж написав - при зникненні мережі інвертор не перемикається на акум, а на 20 сек вимикається, потім перегружається, і далі працює нормально. Але ж паузи у 20 сек неповинно бути.

В мене саме так все працює. Без помилок і пауз. Спробуйте оновити прошивку інвертора. І якщо батарей >1 - спробуйте їх перепідключити.

Так я ж написав - при зникненні мережі інвертор не перемикається на акум, а на 20 сек вимикається, потім перегружається, і далі працює нормально. Але ж паузи у 20 сек неповинно бути.
Думаю питання було про:
при зникненні мережі інвертор впадає у помилку
Помилка це там де лампочки мерехтять з кодом помилки:)

Вітаю спільноту синіх коробочок.
Інтегрую віктроновське обладнання в свою програму моніторингу.
Приєднуйтесь до альфа тестування.

Додав в шапку (1й пост) інформацію по CAN інтерфейсам в RaspberyPi

Доброго дня, хтось зтикався з тим що в режимі підтримки повного заряду батерей в ЕСС перестає підмішувати, поки не перемкнеш режим на інший і зворотньо в ручну? Раніше все працювало... Систему перезавантажував, всі роз'єми перевірів... Це якось лічиться?

Доброго дня, хтось зтикався з тим що в режимі підтримки повного заряду батерей в ЕСС перестає підмішувати, поки не перемкнеш режим на інший і зворотньо в ручну? Раніше все працювало... Систему перезавантажував, всі роз'єми перевірів... Це якось лічиться?
ESS Assistance встановлений?

ESS Assistance встановлений?
Так. Я ще раз перечитав інструкцію, не можу зрозуміти чи це мій варіант. DVCC - вімкнен.

Is power from MPPT used to power the loads when feedback is disabled?​

Yes. ESS will reduce grid usage to a minimum, preferably to 0W, with or without feed-in enabled. It keeps the MPPT Solar Chargers working hard - even when the batteries are full.

A bit more detail with reference to selected modes:

• In Optimize mode whether the load is great or small power will be supplied by the batteries. The Grid meter will be kept at 0W until either the battery is drained or the load exceeds the inverter's capacity.
  • In Keep Batteries charged mode no power comes from the batteries to power loads unless the grid fails. PV power, when available, will be used to power the loads. There is a known issue when using “Keep batteries charged” mode that can result in less production from the MPPT solar charger when batteries are full. This only occurs when DVCC is disabled, and the “Feed-in excess solar charger power” setting disabled.
The current options to work around this “Keep Batteries charged” issue are:

• Enable DVCC (check CCGX manual to see if that is allowed for the used battery type, make & model!)
  • Set the mode to Optimize, and set the minimum SOC to 100%. Note that with this workaround there is still a difference with the “Keep batteries charged” mode: the system will not recharge the battery from the grid after a power outage

в шапці
+ ESS design and installation manual

У моєму випадку, мабуть це дійсно баг(хоч раніше і працювало, може щось змінеться при наступному оновленні системи). Так як DVCC примусово ввімкнено системою, то залишається тільки зміна режиму на Optimize і виставлення SOC 100%, з наступним ручним ввімкненям Keep batteries charged після відключень. Може комусь буде корисним.

А чого ви його вимкнули?)
Риторичне питання?
The current options to work around this “Keep Batteries charged” issue are:

• Enable DVCC (check CCGX manual to see if that is allowed for the used battery type, make & model!)
  • Set the mode to Optimize, and set the minimum SOC to 100%. Note that with this workaround there is still a difference with the “Keep batteries charged” mode: the system will not recharge the battery from the grid after a power outage
Вмене воно примусово вмикаеться системой і блокується (це якщо встановити асистента ЕСС з моїм типом батарей).

Вмене воно примусово вмикаеться системой і блокується (це якщо встановити асистента ЕСС з моїм типом батарей).
Ну ладно, я думав ви сами вимкнули. Бо для інших батарей Dyness його вмикають.
Я навіть не знав що є кейси коли він блокується.

Назад
Угорі