Один інвертор чи два?

Взагалі я б шукав експертів, і саме тих що мають досвід монтажу HV систем. І брав би в них платну консультацію.

Також щодо HV аккумів - я би запитав цих чуваків як в них успіхи. Думаю у них буде дешевше ніж брендова Deye.

я про солар кабелі. Батареї мають стояти біля інвертора. Це навіть не обговорюється!
Так і я про них. Напруга зі стрінгів вдвічі-втричі вища за мережеву. Відповідно і струм буде меншим. І втрати.

Взагалі я б шукав експертів, і саме тих що мають досвід монтажу HV систем. І брав би в них платну консультацію.

Також щодо HV аккумів - я би запитав цих чуваків як в них успіхи. Думаю у них буде дешевше ніж брендова Deye.
як питання щодо кількості інверторів до високовольтних батарей?
ну я б ще LV брав би самозбірки. А от HV - на мою думку - краще не економити.
ну це лише моя думка.

тут ви кажете саме про батареї
не треба плутати
Де там хоч слово про батареї? Я мав на увазі високовольтність МРРТ трекера. Можливо не конкретно висловився, але ж ви згодні, що втрати на соларному кабелі у даному випадку будуть меншими за втрати на силовому?

це вже перл)))).
давайте вже спілкуватисб по темі.
бо я ще і модератор - маю все що не по темі - безжально витирати))
Я заважаю вам своїм занудством? Вибачте, але ж ви сказали людині що втрати на соларному кабелі вищі, а це не так. І погодитись вам щось заважає. Сподіваюсь, не закон Ома? ;)

ну я б ще LV брав би самозбірки. А от HV - на мою думку - краще не економити.
ну це лише моя думка.
А в чому різниця?=) Там така ж збірка з лазерною зваркою, заводськими корпусами і т.д. При чому в плані підтримки ситуація точно буде краще ніж з китайцями.

А в чому різниця?=) Там така ж збірка з лазерною зваркою, заводськими корпусами і т.д. При чому в плані підтримки ситуація точно буде краще ніж з китайцями.
Проблема в голові такої збірки. Точніше в складності її реалізації.

Вибачте, але ж ви сказали людині що втрати на соларному кабелі вищі, а це не так.
так чисто з цікавості порахував 50 квт 100 М солар 6 мм та сіп25
Хай напруга постійна буде 1000В а змінний струм 400 як в мережі
то виходить на соларному кабелі втрати 1.5 Квт
а на Сипі 1.9 Квт

Вкладення

• перем2.jpg
    перем2.jpg
    64,4 Кб · Перегляди: 6
  • Пост.jpg
    Пост.jpg
    63,5 Кб · Перегляди: 6
  • Like
Реакції: dpi
так чисто з цікавості порахував 50 квт 100 М солар 6 мм та сіп25
Хай напруга постійна буде 1000В а змінний струм 400 як в мережі
то виходить на соларному кабелі втрати 1.5 Квт
а на Сипі 1.9 Квт
тобто якщо інвертор буде з'єднуватись з двома полями по 25кВт на відстані 100м, тоді це два кабеля і на кожному падіння буде 1.5%. так?

Це помилка. Діюче значення напруги в мережі 220 В. Підкреслюю - діюче. Не амплітудне
Це три фази між фазами 400 між фазою та нулем 230, коли що в нас трифазна мережа і потужні інвертори теж

Останнє редагування:
тобто якщо інвертор буде з'єднуватись з двома полями по 25кВт на відстані 100м, тоді це два кабеля і на кожному падіння буде 1.5%. так?
Я думаю що по постоянці на 25 кВт пари дротів не вистачить як мінімум 4 вийде як що набрати напругу до 1000 вольт бо струм в панелей 14 - 20 а відповідно кіловат 15 зі стрінга вийде тож на 25 треба 2 стрінга 4 дрота мінімум , втрати по постоянці таки будуть меньше але дроти дорожче + безпека 1000 воль тягнути. Втрати +- однакові це вже конкретно по місцю треба рахувати

• Like
Реакції: dpi
так
припиняємо не по темі
хто хоче поспілкуватися про втрати в кабелі - у Курилку

yurriy - якщо у вас є бажання - можемо посперечатися там.

тему почищу

Назад
Угорі