Один трифазний гіб.внвертор чи три однофазні

бо як я розумію, зсуву фаз між інверторами не буде, якщо їх вмикнути окремо один від одного, не синхронізувати. Прошу роз'яснити, хто знається в такій темі. Вдячний.
Ну зсув фаз для лічильника наче має вийти автоматично. Бо його задає мережа. Коли інвертори працюють на споживання з мережі, вони "їдять що дають", а там буде 120 градусів. Коли інвертори будуть генерувати в мережу, то кожен буде сінхронізуватися зі своєю фазою і знову матимемо 120 градусів. От коли мережу відключать, тоді фази в будинку розбіжаться. Але ж Вам це не критично.

Ну зсув фаз для лічильника наче має вийти автоматично. Бо його задає мережа. Коли інвертори будуть генерувати в мережу, то кожен буде сінхронізуватися зі своєю фазою і знову матимемо 120 градусів.
Виходить, що можна однофазні інвертори між собою не паралелити, а за рахунок мережі зсув фаз і так буде відбуватися? А трифазний лічильник в такому випадку має працювати правильно.

Можете розширити свою думку в цьому напрямку. Чому не вийде? Трьохфазний лічильник може некоректно працювати? Мені загалом не потрібна міжфазна напруга для мого домогосподарства. Мене цілком влаштовують три окремо фази без зсуву між ними. А от питання у трьохфазному лічильнику: чи він буде коректно працювати, якщо інвертори не будуть між собою зпаралелені?
ну якщо у вас нема трифазних споживачів - тоді так, можна зробити таку схему, бо синхронізація між фазами буде з мережі братись, а коли мережі нема - то будуть просто три однофазні мережі у вас
по лічильнику - теж не має бути проблем, бо він може ж по кожній фазі міряти споживання
інше діло як на це буде дивтись РЕМ, але то вже вам по місцю треба взнавати

Назад
Угорі