Mixtoo
Tier3
- Реєстрування
- 16 Лип 2026
- Дописи
- 5
- Бали
- 3
- Сонячні панелі
- None
- Інвертор
- Victron Quattro
Вітаю,
Збираю практичний досвід щодо місцевої інтеграції гібридних інверторів у системи керування навантаженням: Home Assistant, Node-RED, ioBroker, OpenHAB, Solar Assistant, власні скрипти тощо.
Цікавить не хмара виробника, а саме опитування інвертора у вашій локальній мережі.
Чому питаю.
Я розробляю застосунок для керування домашньою енергосистемою.
Рішення щодо підтримки гібридних інверторів, які віддають дані через Modbus чи інші місцеві протоколи, ще не прийняте. Я вивчаю, чи має це сенс і як зробити таку інтеграцію стабільною у звичайних користувачів, і саме ваш досвід допоможе визначитися. Нічого не продаю і не рекламую. Зведену таблицю результатів викладу тут, у темі, для всіх.
Буду вдячний, якщо відповісте за шаблоном нижче. Можна коротко, можна розгорнуто - на ваш розсуд.
Якщо якийсь пункт не знаєте чи не стосується - пропускайте.
ШАБЛОН ВІДПОВІДІ
Якщо інтеграції не робили, також напишіть, будь ласка, коротко: чому?
Немає потреби, складно, бракує інструкцій, боїтесь зіпсувати налаштування інвертора, вистачає застосунку виробника?
Дякую всім, хто поділиться досвідом!
Збираю практичний досвід щодо місцевої інтеграції гібридних інверторів у системи керування навантаженням: Home Assistant, Node-RED, ioBroker, OpenHAB, Solar Assistant, власні скрипти тощо.
Цікавить не хмара виробника, а саме опитування інвертора у вашій локальній мережі.
Чому питаю.
Я розробляю застосунок для керування домашньою енергосистемою.
Рішення щодо підтримки гібридних інверторів, які віддають дані через Modbus чи інші місцеві протоколи, ще не прийняте. Я вивчаю, чи має це сенс і як зробити таку інтеграцію стабільною у звичайних користувачів, і саме ваш досвід допоможе визначитися. Нічого не продаю і не рекламую. Зведену таблицю результатів викладу тут, у темі, для всіх.
Буду вдячний, якщо відповісте за шаблоном нижче. Можна коротко, можна розгорнуто - на ваш розсуд.
Якщо якийсь пункт не знаєте чи не стосується - пропускайте.
ШАБЛОН ВІДПОВІДІ
- Інвертор: марка, модель, кількість фаз (наприклад, Deye SUN-6K-SG05LP1, одна фаза).
- Батарея: тип і чи є звʼязок інвертора з BMS.
- Програмна частина, у що інтегровано і чим саме.
Наприклад:- Home Assistant з інтеграцією Solarman, Huawei Solar чи LuxPower;
- modbus2mqtt;
- Solar Assistant;
- ESPHome;
- власний скрипт.
- Фізичне підключення:
- штатний модуль звʼязку інвертора (Solarman, ShineWiFi, SmartESS, Smart Dongle тощо);
- перетворювач RS485 у мережу (Elfin EW11, Waveshare, USR тощо — вкажіть модель);
- плата на ESP32 чи ESP8266;
- USB-адаптер RS485 чи RS232 до Raspberry Pi чи міні-ПК;
- інше.
- Звʼязок із домашньою мережею: Wi-Fi чи Ethernet (кабель).
- Протокол, якщо знаєте: Modbus TCP, Modbus RTU, Solarman на порту 8899, протокол Luxpower на порту 8000, текстові команди Voltronic, інше.
- Лише читаєте дані чи ще й керуєте інвертором (режими, пріоритети, заряд від мережі)?
- Що автоматизуєте: вимкнення навантаження при зникненні мережі, керування за рівнем заряду батареї, бойлер від надлишку сонця, інше.
- Частота опитування (раз на скільки секунд) і наскільки стабільно працює.
- Проблеми, з якими стикались: зависання модуля звʼязку, конфлікт із хмарним застосунком, зміна IP-адреси, втрата даних, неправильні знаки чи значення тощо.
- Чи працює паралельно хмара і застосунок виробника?
Якщо інтеграції не робили, також напишіть, будь ласка, коротко: чому?
Немає потреби, складно, бракує інструкцій, боїтесь зіпсувати налаштування інвертора, вистачає застосунку виробника?
Дякую всім, хто поділиться досвідом!