Перестав заряджатися акумулятор

lockser

Tier3
Реєстрування
25 Вер 2024
Дописи
14
Бали
3
Інвертор PowMR POW-HVM3.2H-24V-N
Батарея 24В на Eve LF280K; Bms jk-b1a8s20p
IMG_20251128_110433.jpg

1.Вмикаю батарею кнопкою екрана БМС
2. Вмикаю інвертор вимикачем збоку корпуса
1.jpg
3. Подаю змінну напругу 230В увімкнув автомат на вході інвертора.
2.jpg
На екрані мигає "Опора ЛЕП" без дротів. Також продовжує мигати індикатор INV/AC
Зарядки батареї нема.

Зняв кришку інвертора, перевірив мультиметром напругу 230В у місці де дроти запаяні в плату. Напруга є!

Далі теж незрозуміло. Якщо при включеній батареї вимкнути інвертор вимикачем збоку, то екран не вимикається допоки не вимкнеш вхідний автомат 230В.
3.jpg
Якщо спочатку вимкну 230В, а потім інвертор, то екран вимикається.

Кілька місяців все працювало добре. Налаштування не міняв, хіба що випадково, коли просто переглядав меню інвертора для згадки.
Цікаво, що два дні інвертор не заряджав батарею, а вчора несподівано включив зарядку і зарядив акумулятор. Сьогодні знову не заряджає.

Якщо потрібно надати ще якусь інформацію (настройки інвертора або БМС, або ще щось) , напишіть що конкретно.

Я напевно невірно акцентував назву проблеми.
НЕМА ВХІДНОЇ НАПРУГИ НА ПЛАТІ ІНВЕРТОРА
Мережа існує, але блок працює тільки в режимі батареї. Відповідно відсутній байпас і заряд.
Напруга 230В у місці де дроти запаяні в плату є!

Переведіть у режим безперебійника для початку. Зазвичай позначається як uti.

Uti в мене в меню нема. Стоїть USB, це ніби то саме.
Пішов перевірити чи клацає реле на вході, як порадили в ТГ. Інвертор запустися, реле клацнуло, появилася мережа і почався заряд. Поки не чіпаю, най зарядиться акумулятор.
Як я ненавиджу ці "плаваючі або переміжні несправності"!

Пройшов тиждень.
Інвертор живе своїм життям. Коли хоче, підключається до мережи і заряджає батарею, а буває по кілька днів не хоче.
Поки в ремонт не несу, бо залишуся без світла надовго. Здохне зовсім, тоді і буду щось робити.
Всім дякую.

Назад
Угорі