Підключення кабелю до BMS

Cream

Tier3
Реєстрування
9 Гру 2024
Дописи
13
Бали
3
Доброї ночі! Хотів би запитати, бачив що багато хто підключає BMS двома дротами (мал.1) на дві гайки.
Питання, чи можу я підключити один кабель 35кв на одну гайку? (мал.2) Та як буде краще?

1. IMG_2567.jpeg
2.IMG_2566.jpeg

Площа для кріплення розрахована на струм бмс. Якщо бмс на 200а і планується пропускати до 200а, то явно треба кріпити на дві площадки. Якщо для цієї бмс плановий струм до 100а, то повинно вистачити однієї

провід 35мм² чудово розпускається на два пучки і обтискається наконечником 16мм²
1733813741719.png

Таким чином на БМС кріпиться на два термінали, а на клему на одну обтиснуту наконечником 35мм²

Площа для кріплення розрахована на струм бмс. Якщо бмс на 200а і планується пропускати до 200а, то явно треба кріпити на дві площадки. Якщо для цієї бмс плановий струм до 100а, то повинно вистачити однієї
ну клеми там все одно на платі об'єднані у одне ціле, то задаю не принципово. Задум мабуть такий, шо 2 дроти по 12 кв мають бульшу "вільність" ніж одмн на 35, - менже механічне навантаження на плату

Це принципово у разі струму понад 30-50А, коли починається суттєвий нагрів контактів , доріжок на платі та інш.

Останнє редагування:
ну клеми там все одно на платі об'єднані у одне ціле, то задаю не принципово. Задум мабуть такий, шо 2 дроти по 12 кв мають бульшу "вільність" ніж одмн на 35, - менже механічне навантаження на плату
Питання не лише у опору дротів, а й у опору перехідного контакту дріт-бмс. Чим більша площа контакту тим менший опір.

• Like
Реакції: kikv
Тому що для розрахунку перехідного опору є формула, отримана дослідним шляхом:де knx-коефіцієнт, який залежить від матеріалу і форми контакту, способу обробки поверхні і її стану; Fк — контактне натискання; показник ступеня n — характеризує число точок дотику і для різних типів контактів може відрізнятися: для поверхневого контакту n = 0,7-1, для лінійного n = 0,5-0,7, для точковий n = 0,5.Контактне натискання-це сила, з якою стискаються контакт-деталі.З формули ми бачимо, що перехідний опір залежить тільки від сили контактного натискання і форми контакту, а площі контактної поверхні тут немає.

Перехідний опір контакту мало залежить від розміру умовної площі контактування. Все ж зі збільшенням номінального струму треба збільшувати і зовнішню поверхню контакт-деталей, так як з ростом струму ростуть втрати і для їх розсіювання потрібна велика поверхня.

Вкладення

• Формула.png
    Формула.png
    2,8 Кб · Перегляди: 4
Тому що для розрахунку перехідного опору є формула, отримана дослідним шляхом:де knx-коефіцієнт, який залежить від матеріалу і форми контакту, способу обробки поверхні і її стану; Fк — контактне натискання; показник ступеня n — характеризує число точок дотику і для різних типів контактів може відрізнятися: для поверхневого контакту n = 0,7-1, для лінійного n = 0,5-0,7, для точковий n = 0,5.Контактне натискання-це сила, з якою стискаються контакт-деталі.З формули ми бачимо, що перехідний опір залежить тільки від сили контактного натискання і форми контакту, а площі контактної поверхні тут немає.

Перехідний опір контакту мало залежить від розміру умовної площі контактування. Все ж зі збільшенням номінального струму треба збільшувати і зовнішню поверхню контакт-деталей, так як з ростом струму ростуть втрати і для їх розсіювання потрібна велика поверхня.
Я радий, що ви знайшли можливість "блеснуть знаннями"

Електричний струм у провідниках протікає через так звані мікроасперні точки – ділянки фактичного контакту, що виникають через нерівності на поверхні.

Якщо площа контакту більша, кількість таких мікроасперних точок збільшується, що знижує опір.

Електричний струм у провідниках протікає через так звані мікроасперні точки – ділянки фактичного контакту, що виникають через нерівності на поверхні.

Якщо площа контакту більша, кількість таких мікроасперних точок збільшується, що знижує опір.
це не з тої секти, що струм йде по поверхні провідників, тому многожильні проводи краще?

це не з тої секти, що струм йде по поверхні провідників, тому многожильні проводи краще?
Бачу ви намагаєтеся щось про скін-ефект сказати, та не знаєте цьому назву?
Це не з тієї опери

Бачу ви намагаєтеся щось про скін-ефект сказати, та не знаєте цьому назву?
Це не з тієї опери
я вчора десь читав про то на повному сурйозі, й люди (дорослі) то казали за електрику, звичану, не високочастотку. Так от, я знаю назву тим людям, але не скажу її тут )

я вчора десь читав про то на повному сурйозі, й люди (дорослі) то казали за електрику, звичану, не високочастотку. Так от, я знаю назву тим людям, але не скажу її тут )
Правильно не кажіть. Ну а я скажу, допоможу вам - то невігласи (вони не зрозуміють що це таке))

Ну добре люди проводили дослідження, виводили формули, но для вас все це зайве, бо ви так вважаєте то всі інші по вашому неправі,
можете вважати як вам заманеться но фізика від цього не змінися

Формули ще потрібно вміти застосовувати.
я вже зрозумів що Ви вважаєте себе умнішим за інших
Як ту формулу не застосовуй - площа контакту в ній не зявиться

В крайньому разі я хоч навів формулу, а що навели Ви для підтвердження? цого
За інших рівних умов - більша площа контакту - менший опір

провід 35мм² чудово розпускається на два пучки і обтискається наконечником 16мм²
Переглянути вкладення 5666

Таким чином на БМС кріпиться на два термінали, а на клему на одну обтиснуту наконечником 35мм²
Напевно так і зроблю, якщо виробник BMS передбачив кріплення 2 контактів, то напевно 2 контакта і потрібно кріпити, але як відповів Bard_Nik, може і правда це зроблено для більшої вільності, та зменшення фізичної нагрузки на одну клему. Так як ці 2 контакти між собою звʼязані, інструкції в комплекті не було, та мануал на ці тему не знайшов.

Моя BMS 4-8 200A

Знизу добавив скріншоти, схем підключення,

Вкладення

• IMG_2578.jpeg
    IMG_2578.jpeg
    264,1 Кб · Перегляди: 17
  • IMG_2580.jpeg
    IMG_2580.jpeg
    543,6 Кб · Перегляди: 17
Назад
Угорі