Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
ну клеми там все одно на платі об'єднані у одне ціле, то задаю не принципово. Задум мабуть такий, шо 2 дроти по 12 кв мають бульшу "вільність" ніж одмн на 35, - менже механічне навантаження на платуПлоща для кріплення розрахована на струм бмс. Якщо бмс на 200а і планується пропускати до 200а, то явно треба кріпити на дві площадки. Якщо для цієї бмс плановий струм до 100а, то повинно вистачити однієї
Питання не лише у опору дротів, а й у опору перехідного контакту дріт-бмс. Чим більша площа контакту тим менший опір.ну клеми там все одно на платі об'єднані у одне ціле, то задаю не принципово. Задум мабуть такий, шо 2 дроти по 12 кв мають бульшу "вільність" ніж одмн на 35, - менже механічне навантаження на плату
це хибне уявленняЧим більша площа контакту тим менший опір.
Ну не треба. За інших рівних умов - більша площа контакту - менший опірце хибне уявлення
Я радий, що ви знайшли можливість "блеснуть знаннями"Тому що для розрахунку перехідного опору є формула, отримана дослідним шляхом:де knx-коефіцієнт, який залежить від матеріалу і форми контакту, способу обробки поверхні і її стану; Fк — контактне натискання; показник ступеня n — характеризує число точок дотику і для різних типів контактів може відрізнятися: для поверхневого контакту n = 0,7-1, для лінійного n = 0,5-0,7, для точковий n = 0,5.Контактне натискання-це сила, з якою стискаються контакт-деталі.З формули ми бачимо, що перехідний опір залежить тільки від сили контактного натискання і форми контакту, а площі контактної поверхні тут немає.
Перехідний опір контакту мало залежить від розміру умовної площі контактування. Все ж зі збільшенням номінального струму треба збільшувати і зовнішню поверхню контакт-деталей, так як з ростом струму ростуть втрати і для їх розсіювання потрібна велика поверхня.
це не з тої секти, що струм йде по поверхні провідників, тому многожильні проводи краще?Електричний струм у провідниках протікає через так звані мікроасперні точки – ділянки фактичного контакту, що виникають через нерівності на поверхні.
Якщо площа контакту більша, кількість таких мікроасперних точок збільшується, що знижує опір.
Бачу ви намагаєтеся щось про скін-ефект сказати, та не знаєте цьому назву?це не з тої секти, що струм йде по поверхні провідників, тому многожильні проводи краще?
я вчора десь читав про то на повному сурйозі, й люди (дорослі) то казали за електрику, звичану, не високочастотку. Так от, я знаю назву тим людям, але не скажу її тут )Бачу ви намагаєтеся щось про скін-ефект сказати, та не знаєте цьому назву?
Це не з тієї опери
Правильно не кажіть. Ну а я скажу, допоможу вам - то невігласи (вони не зрозуміють що це таке))я вчора десь читав про то на повному сурйозі, й люди (дорослі) то казали за електрику, звичану, не високочастотку. Так от, я знаю назву тим людям, але не скажу її тут )
Ну добре люди проводили дослідження, виводили формули, но для вас все це зайве, бо ви так вважаєте то всі інші по вашому неправі,Якщо площа контакту більша, кількість таких мікроасперних точок збільшується, що знижує опір.
а я радий що ви "блеснули незнанням"Я радий, що ви знайшли можливість "блеснуть знаннями"
За інших рівних умов - більша площа контакту - менший опір
Формули ще потрібно вміти застосовувати.люди проводили дослідження, виводили формули
я вже зрозумів що Ви вважаєте себе умнішим за іншихФормули ще потрібно вміти застосовувати.
За інших рівних умов - більша площа контакту - менший опір
Напевно так і зроблю, якщо виробник BMS передбачив кріплення 2 контактів, то напевно 2 контакта і потрібно кріпити, але як відповів Bard_Nik, може і правда це зроблено для більшої вільності, та зменшення фізичної нагрузки на одну клему. Так як ці 2 контакти між собою звʼязані, інструкції в комплекті не було, та мануал на ці тему не знайшов.провід 35мм² чудово розпускається на два пучки і обтискається наконечником 16мм²
Переглянути вкладення 5666
Таким чином на БМС кріпиться на два термінали, а на клему на одну обтиснуту наконечником 35мм²