Підключення кабелю до BMS

Напевно так і зроблю, якщо виробник BMS передбачив кріплення 2 контактів, то напевно 2 контакта і потрібно кріпити, але як відповів Bard_Nik, може і правда це зроблено для більшої вільності, та зменшення фізичної нагрузки на одну клему. Так як ці 2 контакти між собою звʼязані, інструкції в комплекті не було, та мануал на ці тему не знайшов.

Моя BMS 4-8 200A

Знизу добавив скріншоти, схем підключення,
В цілому можливо провести тест, з підключенням одного контакту та двох, та подивитися який буде нагрів та опір, з коментарів цієї теми

В цілому можливо провести тест, з підключенням одного контакту та двох, та подивитися який буде нагрів та опір, з коментарів цієї теми
маю у роботі два комплекти.
Так ось. Один провід 16 кв (той м'який силіконовий), але в одному комнлекті вітчізняні наконечники, а в іншому з алі (ну дефіцитом стали наконечники, не знайти). так от, на 40 амперах (збірка 12 В) - версія з вітчизняними наконечниками не гріється ніде. З китайскіми -провід до бмс ледь тепленький (у підвалі +15, тому й добре відчувається). А чому? бо площина контакту у китайських вся ледь "покручена" - типу від просічки отвора під контакт там сталися нерівності. Коротше, як тіки доберуся до магазина в якому якось купив нормальні - буду переробляти провід, спробую якось "зняти" опресовані китайські (провід шкода, 250 грн метр)
А, доречі. Українські - отвір 8 (при шпильках 6). Китайські - отвір 6. Але - "факт ту зе фейс" :cool:

В мене іде один кабель 35мм² але я його вигнув у потрібну форму до того як припаяв накінечники, не хотів мучитись з двома проводами, хоча можливо так було б лекше, але термінали на бмс я запаралелив саморобною мідною луженою перемичкою, причом її я положив не під клему а зверху неї, а перед цим я перемичку трохи вигнув щоб прийняла потрібну форму "змійки". так буде менчий нагрів на терміналах бмс.

Вкладення

• IMG_20241211_203916.jpg
    IMG_20241211_203916.jpg
    2,9 Mб · Перегляди: 13
  • IMG_20241211_203926.jpg
    IMG_20241211_203926.jpg
    2,8 Mб · Перегляди: 13
Останнє редагування:
маю у роботі два комплекти.
Так ось. Один провід 16 кв (той м'який силіконовий), але в одному комнлекті вітчізняні наконечники, а в іншому з алі (ну дефіцитом стали наконечники, не знайти). так от, на 40 амперах (збірка 12 В) - версія з вітчизняними наконечниками не гріється ніде. З китайскіми -провід до бмс ледь тепленький (у підвалі +15, тому й добре відчувається). А чому? бо площина контакту у китайських вся ледь "покручена" - типу від просічки отвора під контакт там сталися нерівності. Коротше, як тіки доберуся до магазина в якому якось купив нормальні - буду переробляти провід, спробую якось "зняти" опресовані китайські (провід шкода, 250 грн метр)
А, доречі. Українські - отвір 8 (при шпильках 6). Китайські - отвір 6. Але - "факт ту зе фейс" :cool:
Купляв українські наконечники (справа на фото), за китайськи взагалі мовчу)), але всі вони тонкі, потім заказав німецьки HUP по 90 грн шт., можете взяти їх. Різниця очевидна

Вкладення

• IMG_2546.jpeg
    IMG_2546.jpeg
    1,6 Mб · Перегляди: 25
Купляв українські наконечники (справа на фото), за китайськи взагалі мовчу)), але всі вони тонкі, потім заказав німецьки HUP по 90 грн шт., можете взяти їх. Різниця очевидна
Блін жаба давить, класні , тепер хоч бери та долудюй кусок міді зверху, а стінки які якщо з торця, тож мабуть 2мм не менче?
це мої уже залудяні з середини, перед тим як припаяти кабель я заливаю пустоту в передку оловом, таким чином збільшую площу поперечного перерізу клеми в зоні між кабелем і плоскою стороною.

Вкладення

• IMG_20241202_203543.jpg
    IMG_20241202_203543.jpg
    2,4 Mб · Перегляди: 24
Останнє редагування:
Блін жаба давить, класні , тепер хоч бери та долудюй кусок міді зверху, а стінки які якщо з торця, тож мабуть 2мм не менче?
це мої уже залудяні з середини, перед тим як припаяти кабель я заливаю пустоту в передку оловом, таким чином збільшую площу поперечного перерізу клеми в зоні між кабелем і плоскою стороною.
Ось розміри, поїду купувати наконечники 16кв, та розпускати кабель, щось всі кріплять на 2 наконечника, і я так зроблю

Вкладення

• IMG_2596.jpeg
    IMG_2596.jpeg
    1,5 Mб · Перегляди: 15
  • IMG_2594.jpeg
    IMG_2594.jpeg
    1,4 Mб · Перегляди: 15
Буду обжимати, так як ніколи не паяв накінечники, та і в цілому вперший раз обжимаю) але це легше)

простіше зразу купити нормальні, та не займатися цим всім, я також вперше купив тонкі наконечники, а потім знайшов другі. Та рішив не ризикувати, і не ставити тонкі)

заказав німецьки HUP по 90 грн шт.
Взял бы такие, если бы увидел их где то в продаже. Правда, видимо, пришлось бы раскошелится. В сборке 6шт 35х6, 4шт 35х10, 2шт 25х6
А вообще все наконечники покупал в Киеве, на рынке Юность. Есть там один чудо-магазинчик в котором всегда есть наконечники.

Взял бы такие, если бы увидел их где то в продаже. Правда, видимо, пришлось бы раскошелится. В сборке 6шт 35х6, 4шт 35х10, 2шт 25х6
А вообще все наконечники покупал в Киеве, на рынке Юность. Есть там один чудо-магазинчик в котором всегда есть наконечники.
Я брав на olx, там продає один продавець, походив по електро-магазинам всі продають тонкі, буду знову заказувати))

Можу скинути продавця, якщо цікаво

Таке питання, а куди ви кріпили наконечник 35/10?

Ось розміри, поїду купувати наконечники 16кв, та розпускати кабель, щось всі кріплять на 2 наконечника, і я так зроблю
на першому фото з ліва на право 50мм2 М6 , 35мм2 М6 і 35мм2 М4, але перший(купив два на пробу по 64грн) ні в інвертор не вліз по довжині ні в автомат ні в дожину ні в ширину, якщо обрізати в довжину то небуде за що обжати , тай в гільзу під 50мм2 запаяти кабель 35мм2 було б дуже важко, занадто багато олова нада, а воно коштує не мало, один прутик припою олова 30см х 4мм 60грн, щоб запаяти 10шт SC-35 пішло 4 прутики, а на ті здороветинні клеми пішло б в рази більше.
Тому затарився SC-35 на М4 і М6 а далі буду дивитися будуть вони грітися чи ні, якщо грітимуться напаяю кусок мідної шини то не проблема, хоч і геморно.

Вкладення

• IMG_20241211_200710.jpg
    IMG_20241211_200710.jpg
    3,4 Mб · Перегляди: 14
  • IMG_20241211_200733.jpg
    IMG_20241211_200733.jpg
    3,5 Mб · Перегляди: 12
Останнє редагування:
на першому фото з ліва на право 50мм2 М6 , 35мм2 М6 і 35мм2 М4, але перший(купив два на пробу по 64грн) ні в інвертор не вліз по довжині ні в автомат ні в дожину ні в ширину, якщо обрізати в довжину то небуде за що обжати , тай в гільзу під 50мм2 запаяти кабель 35мм2 було б дуже важко, занадто багато олова нада, а воно коштує не мало, один прутик припою олова 30см х 4мм 60грн, щоб запаяти 10шт SC-35 пішло 4 прутики, а на ті здороветинні клеми пішло б в рази більше.
Тому затарився SC-35 на М4 і М6 а далі буду дивитися будуть вони грітися чині, якщо грітимуться напаяю кусок мідної шини то не проблема, хоч і геморно.
як на мене, вони якісь тонкі)) та напевно не розраховані для використання під батареї. Я не дуже розбираюся, але ампераж там високий, тим паче при зарядці від сонячних панелей. Мені здається буде грітися, але я свою старію ще не підключав, буду очікувати наконечники 16мм, так як підключити на 1 клему, з відповідей вище, не варіант)

на першому фото з ліва на право 50мм2 М6
что то мне подсказывает, что по ПУЭ таких наконечников не существует. 35х6 не часто встречается, но тут понятно почему. а вот 50х6 вообще не видел. правда и необходимости не было.

Можу скинути продавця, якщо цікаво
ну, то можна було зразу й лінк дати. Ну не думаю що то приймуть за рекламу.
Я сфоткаю увечорі те китайське лайно шо трохи гріється. Незважаючи на отвір 6, вини гірше ніж прпередні з отвором на 8! Й по равності площини прилігання, й там невідомо ще з якого вони матеріалу зроблені

ну, то можна було зразу й лінк дати. Ну не думаю що то приймуть за рекламу.
Я сфоткаю увечорі те китайське лайно шо трохи гріється. Незважаючи на отвір 6, вини гірше ніж прпередні з отвором на 8! Й по равності площини прилігання, й там невідомо ще з якого вони матеріалу зроблені

Ось)

як на мене, вони якісь тонкі)) та напевно не розраховані для використання під батареї. Я не дуже розбираюся, але ампераж там високий, тим паче при зарядці від сонячних панелей. Мені здається буде грітися, але я свою старію ще не підключав, буду очікувати наконечники 16мм, так як підключити на 1 клему, з відповідей вище, не варіант)
В мене на 12в 500Вт упсові стоять SC25-8 паянні, нічого не гріється але там більше 25А не було, а на інверторі важко сказати чи гріється бо він стоїть в віранді де +10, і повірте нагріть мідний кабель 35мм2 ой важко при таких температурах, тому чи гріється я зрозумію напевно тіки весною, але навіть якщо вздумає грітися то в мене є мідна шина 2мм товщини яку я просто напаяю зверху.

Назад
Угорі