Питання про Гнучкі Busbar

ilw

Tier3
Реєстрування
13 Лис 2024
Дописи
9
Бали
1
На цій сторінці https://greenpowertalk.tech/blog/all-for-lifepo4/ є посилання на "Гнучкі Busbar 300A 200A новий та старий стандарт" - https://s.click.aliexpress.com/e/_Dnrotph

Підкажіть будь-ласка, чи це лужена мідь і чи варто її прочистити тисячною наждачкою перед установкою. Дякую.
мідь. полірнути можна, не більше

То це не лужена?
А "більше" то про що могла бути мова?

То це не лужена?
А "більше" то про що могла бути мова?
В мене вони з якимось покриттям. Судячи по всьому то нікель, щоб не було гальванічної пари міді з алюмінієм. Тому дряпати його не треба.

Так ну дайте ж конкретную відповідь.
Є сенс полірувати 1000-1500 наждачкою дані бусбари чи нема?
Якщо є, то скільки часу / циклів поліровки?

Так ну дайте ж конкретную відповідь.
Є сенс полірувати 1000-1500 наждачкою дані бусбари чи нема?
Якщо є, то скільки часу / циклів поліровки?
Навіщо полірувати? У вас місця куди будуть прикручуватись шини поліровані?

Я особисто нічого не полірував, яка там якісь поліровки - не скажу. Згідно певної інформації - за допомогою поліровки можна зменшити опір., що я і хочу зробити... !

Я особисто нічого не полірував, яка там якісь поліровки - не скажу. Згідно певної інформації - за допомогою поліровки можна зменшити опір., що я і хочу зробити... !
саме краще це притерти клему до термінала, перевіряв спеціально, якщо просто прижать без поліровки опір великий , а якщо несильно затягнуту клему покрутить туди сюди почерзі на обох термінілах то тоді контакт ідеальний без всякої наждачки. так само клапана в двигуні притирають щоб герметично тримали .

Останнє редагування:
саме краще це притерти клему до термінала, перевіряв спеціально, якщо просто прижать без поліровки опір великий , а якщо несильно затягнуту клему покрутить туди сюди почерзі на обох термінілах то тоді контакт ідеальний без всякої наждачки. так саамо клапана в двигуні притирають щоб герметично тримали .
Склав тільки що, 8s (опір одного акума .0.35). Загальний - 3.07

Є сенс попритирати?
тільки якщо буде нагрів на клемах при навантаженні, тіки так можна взнати якість контакту перемичок з терміналами акб. В одному ролику порівнювали опір без поліровки з поліровкою і при використанні струмопровідної пасти без поліровки, паста оказалась кращою, але небуло тесту при навантаженні тому незрозуміло що краще.

тільки якщо буде нагрів на клемах при навантаженні, тіки так можна взнати якість контакту перемичок з терміналами акб. В одному ролику порівнювали опір без поліровки з поліровкою і при використанні струмопровідної пасти без поліровки, паста оказалась кращою, але небуло тесту при навантаженні тому незрозуміло що краще.
Technohelp?

Є сенс попритирати?
Ні, це 0.04мом на перемичку, при струмі 300А(якого у вас в реалі не буде) - це 3.6Вт розсіяної потужності на перемичку. Це ні про що.
До того ж, є думка що на двох гладких поверхнях опір буде гірший якщо момент притискання буде так собі.

Я хз яка у вас ємність, в мене на lf280k v3 щось типу 0.17мОм на комірку. В будь якому випадку якщо у вас комірки 0.35 - то опір перемичок 0.04мОм ні на що не впливає.

Eve lf105, 8s
Та я вже в загальному питаю.

Назад
Угорі