Погані та добрі інвертори. Рейтинг!

Такий інвертор просто буде різати потужність
Тобто: інвертору з "обмеженням", наприклад, 15А, можна під'єднати хоч 3 стрінги паралельно (аби тільки загальна напруга кожного стрінга була менша, за максимальну допустиму), і нічого поганого не станеться - він просто більше не візьме!

Добрий вечір. Маю три інвертора (всі працюють з акумуляторами та сонячними панелями (18 штук)) :
Deye 8 kW - відмінна якість, тиха робота (тільки в режимі витрати з батареї вентилятори включаються частіше, ніж зазвичай), дуже багато функціоналу (для звичайного користувача - темний ліс), дуже зручний асістант;
Growatt 5 SPF - надійний апарат з трохи зарозумілим меню, тримає повне навантаження, досить шумний (вентилятори ніколи не відключаються), нема фільтрів від пилу (встановив додатково сам), досить сильно гріється (влітку - добавляє спеки, взимку - економить на опаленні), вага інвертора велика не за рахунок радіаторів охолодження, а за рахунок товщини корпусу.
PowMr 6,2 kW - мені сподобався більше всього: до 2 кВатт вентилятори не працюють зовсім, дуже якісний зрозумілий екран, МРРТ починає працювати з 60 В, інтуїтивне меню, дуже приваблива ціна. Працює більше року. Є два недоліки: досить шумний на великій швидкості та дуже важко приєднати Wi-Fi модуль (підтримка працює незграбно).

Тобто: інвертору з "обмеженням", наприклад, 15А, можна під'єднати хоч 3 стрінги паралельно (аби тільки загальна напруга кожного стрінга була менша, за максимальну допустиму), і нічого поганого не станеться - він просто більше не візьме!

Думаю, що задумано так. Але апаратна можливість взяти більший струм залишається. Все обмеження тільки через софт. Раптом китайці там щось з софтом намудрили, то МРРТ може гавкнутись. Тому так краще не підключати.

PowMr 6,2 kW , дуже якісний зрозумілий екран,

Оце так несподіванно! Екран в таких клонах Вольтроників, це перше, що мене бісить. Там щоб подивитися щось потрібне рука відпаде клацати. А дуже часто хочеться бачити деякі параметри одночасно. Помітно кращий екран в клонах Axpert і подібних. Але там теж не все ідеально.

Назад
Угорі