Помилка електролічильника при підключенні гібридного інвертора ANENJI 4000

AlexVinnitsa

Tier3
Реєстрування
29 Тра 2025
Дописи
10
Бали
1
Сонячні панелі
465
Інвертор
anenji
Доброго всім дня. Сподіваюся тема буде актуальна.Після підключення інвертора АНЕНДЖІ 4000 почав періодично засвічуватися індикатор "!" (струми фази і нейтралі не однакові) на електролічильнику, в чому може бути проблема? Різні варіанти підключення інвертора ( Ноль розривається чи не розривається, об'єднується вхідний і вихідний чи ні) не приносить вирішення проблеми. Допомагає лише відключення інвертора від мережі (автономний режим). Якщо не звертати увагу на індикатор лічильника то до роботи інвертора питань немає - працює із сонячними панелями і з аккумулятором і з електромережею. Планую замінити лічильник на двотарифний НІК 2100 хвилююся чи не буде з цим проблем. Можливо просто не звертати на це увагу, але це напевно не правильно. Порадьте будь ласка варіанти вирішення.

Ще сьогодні виявив, що індикатор показує фазу на вході від сонячних панелей - на плечі і на мінусі. Уже зовсім не розумію.

Навіщо Ви тем з однією проблемою наплодили?

десь я це вже бачив, навіщо дублюєте?

По необережності написав не в своїй темі, тому створив свою.

Дифавтомат на вході інвертора не виключається... Лічильник показує не однакові струми ноля і фази, як таке може бути?

Дифавтомат на вході інвертора не виключається... Лічильник показує не однакові струми ноля і фази, як таке може бути?
якщо диф струм що виникає менчий за номінал автомата то він і не виб'є, нуль і земля зєднані чи ні?

В мене така сама ситуація з інвертором PowMr 6.2 кВт. Періодично загорається світлодіод "Земля". Вхід інвертора вимкнений через смарт реле, тобто розривається тільки фаза, нуль іде постійно.

В мене така сама ситуація з інвертором PowMr 6.2 кВт. Періодично загорається світлодіод "Земля". Вхід інвертора вимкнений через смарт реле, тобто розривається тільки фаза, нуль іде постійно.
Також вимикаю фазу, але цікаво в чому причина, в інтернеті інформації не знаходжу.

Режим suf може таке давати

Зазвичай користуюся у режимі sol, але пробував і інші, різниці не бачу

sbu - для мене основний батарея вночі сонце вдень
автоматизація хом асістант вимір споживачів якщо батарея заряжена то встановлюю потужність на 100 вт меньшу за споживання та suf тоді від сонця повертає в мережу, але через те що у мене споживання більше проблеми нема. Потім повернення в sbu
Якщо робота в режимі ups без сонця то sub
SBU - спочатку сонце потім батарея і вже потім мережа
SUB - спочатку сонце потім мережа і вже потім батарея якщо нема мережі
SUF треба обережно якщо для економії, без автоматизації на цьому інверторі ніяк, бо спочатку сонце потім мережа якщо є залишки то в мережу, але без автоматизацій піде все , для цього інвертора максимум десь 3-3.2 квт , якщо поле стількі дасть, на звичайному лічильнику буде мотати як споживання

Назад
Угорі