Правильна орієнтація LiFePO4 cell

Sergey

Administrator
Команда форуму
Реєстрування
13 Бер 2018
Дописи
2.631
Бали
113
Сонячні панелі
Ja Solar
Інвертор
Huawei 33KTL-A
Я написав запит виробнику комірок EVE.
Вони пообіцяли надати відповідь, і не пройшло і місяця, як прийшла відповідь.
Пропоную висловити власні міркування.
Я планував ставити на ребро...

eve cell orientation.jpg

Останнє редагування:
Вибачаюся, хочу уточнити - надіслали лише jpg файл без супровідного листа?

...
...
Власні міркування - мені видається таке пояснення логічним і послідовним, ще й картинка гарна.
Хоч як мені теж кортіло зібрати "башту" з лежачих на боку чарунок... але буду виставляти в рядок.

Тому я - в табір віруючих в рекомендації виробника.

Я б після такої рекомендації інакше вже не поставив би.
До речі, раз Ви вже з ними на зв'язку, спитайте їх і про стягування.

Бачив таку інформацію

Вкладення

• IMG_20241023_185912_247.jpg
    IMG_20241023_185912_247.jpg
    69,1 Кб · Перегляди: 34

Скільки людей стільки й думок=)
Не чув ще ні однієї історії щоб комірки деградували через "неправильну" орієнтацію.
В мене вони "лежать".

Is ther a requirment for LiFePO4 cells orientation? vertical or lying down? - Gobel Power After-Sales Center
Always leave at least 4” of space around all sides and top of the battery
Як що слідувати цім рекомендаціям то батарея повинна висити в повітрі?

Останнє редагування:
До речі, як що поглянути на картинку що EVe прислала то у них чомусь коли комірка нарисована покладеною на ребро чи бік, кількість електроліту чарівним чином зменшується:oops:

Always leave at least 4” of space around all sides and top of the battery
Як що слідувати цім рекомендаціям то батарея повинна висити в повітрі?
При умові що вони виділили "top" окремо - під "sides" маються на увазі бокові сторони для данної орієнтації. Умовно кажучі - все крім низу.

До речі, як що поглянути на картинку що EVe прислала то у них чомусь коли комірка нарисована покладеною на ребро чи бік, кількість електроліту чарівним чином зменшується:oops:
Тому що якщо намалювати так
1729713735157.png
Це буде виглядати вже не так катастрофічно=)
Та й взагалі, якщо подивитися ролики де їх вскривають - вони там не плавають в ньому. Там від 0 до 50 мл витікає.

Переглянути вкладення 4697
Ви прямо cюди писали? https://www.evebattery.com/en

Тому що якщо намалювати так
Це буде виглядати вже не так катастрофічно=)
Та й взагалі, якщо подивитися ролики де їх вскривають - вони там не плавають в ньому. Там від 0 до 50 мл витікає.

Ви прямо cюди писали? https://www.evebattery.com/en
Ні. На Алібабі є офіційни магазин ЕВЕ. Фізикам не продають там на жаль.
Але це не завадило поспілкуватись

Вибачаюся, хочу уточнити - надіслали лише jpg файл без супровідного листа?
саме так. я цю інформацію попросив місяць назад, і довбав рази 4, ну коли. Сказали що зроблять для всіх. От зробили

Скільки людей стільки й думок=)
Не чув ще ні однієї історії щоб комірки деградували через "неправильну" орієнтацію.
В мене вони "лежать".
Раніше не було цієї відповіді від ЕВЕ.
І якщо детально розібрати - то там не написано, наскільки саме зменшує. Але факт лишається фактом. Свої я буду ставити лише вертикально.

Цей?
так
Фізикам вони не продають

Відповідь на картинку одного з тих, кого вважаєте промисловим виробником акумуляторів / корпусів.

1) EVE only said that this would affect the battery life and cycle, but did not say that it would cause battery leakage or explosion.
So the first thing we need to ensure is that the battery you buy is of good quality and not second-hand or leaking.

2) Because of the particularity of the battery: the electrolyte is liquid. When the battery is placed upright, the electrolyte is all at the bottom. If it is placed sideways, the electrolyte is on the side.

So my understanding is that it is just because of the different placement direction, the bottom is changed to another direction, but I don’t think this affects normal use
Theoretically, this is correct, but EVE doesn't have actual experimental data to prove how much the cycle will be shortened by doing so, right?

3) The structural design of each product is different. The batteries in almost all vertical and wall-mounted boxes are placed sideways, but customers have always used them well, right? So I think I can only recommend products based on customer needs. If you don’t like boxes with batteries placed on their sides, then choose a stacking type and add a base with wheels. This combination is also very good, isn’t it?

the most important thing is the quality of the cells

Останнє редагування:
ні, я писав представнику їх магазину на Алібабі.
Ви ту саму лінку що і я скинули=)
Я ж не сперечаюся, з великою вірогідністю воно аффектить ємність, але на скільки критично - треба дивитися. Ще такий нюанс:
наприклад, якщо у нас електроліт завжди покриває 80% об'єму (комірки) то він покриває той самий об'єм в будь якому положенні, але саме в вертикальному положенні він покриває найбільшу площу пластин (бо на 10% припадають контакти від пластин до терміналів).
Тому потенційно втрачена ємність буде залежати від того яка частка об'єму комірки(вверху) не робоча.
1729772490283.png

Конструкція LiFePo4 подібна до AGM (сепаратори просякнуті електролітом) , а як відомо AGM нормально працюють на боку майже во всіх ИБП вони так встановлені

Назад
Угорі