Правильна орієнтація LiFePO4 cell

Конструкція LiFePo4 подібна до AGM (сепаратори просякнуті електролітом) , а як відомо AGM нормально працюють на боку майже во всіх ИБП вони так встановлені
Ну якщо LFPшні сепаратори тримають в собі рідину і не відбувається процессу газоутворення і конденсації то так - мабуть без різниці. Але якщо є вірогідність газоутворення в процессі роботи і сепаратори мають капілярний ефект - то краще все ж таки вертикально або на ребро. Тут вже треба наукову літературу читати=)

Особисто в мене 280 стоять вертикально, але я вважаю що ця проблема, м'яко кажучи , "де що перебільшена"

Ви ту саму лінку що і я скинули=)
Я ж не сперечаюся, з великою вірогідністю воно аффектить ємність, але на скільки критично - треба дивитися. Ще такий нюанс:
наприклад, якщо у нас електроліт завжди покриває 80% об'єму (комірки) то він покриває той самий об'єм в будь якому положенні, але саме в вертикальному положенні він покриває найбільшу площу пластин (бо на 10% припадають контакти від пластин до терміналів).
Тому потенційно втрачена ємність буде залежати від того яка частка об'єму комірки(вверху) не робоча.
Так, мені чомусь інша адреса здалася.
Безперечно, не можна казати що воно не буде працювати в іншому положенні.
І напевно у всіх положеннях будуть якісь втрати. У вертикальному - найменші.
Варіант, що стали лити менше електроліту - теж заслуговує на життя )

а поясніть новачку - а шо, от так от прямо муляє йкщо здірка з вертикальними комірками? Ну от так от, мало місця в хаті? )) й - якщо на ребро - та вони ж майже квадратні, ну плюс мінус. А стопкою ну я б точно не клав, "плашмя"..

Думка не класти на ребро, щоб своєю вагою вони не продавлювали. Тим паче, що тих акумуляторів можуть бути сотні у збірках.

Питання знатокам, а як правильно тоді ложить циліндричні акб Lifepo4? Вони взагалі або всі на боку або через один вверх ногами, а працюють при цьому всі однаково.

Вкладення

• IMG_20240405_194414.jpg
    IMG_20240405_194414.jpg
    6,5 Mб · Перегляди: 6
Назад
Угорі