Проблеми з балансуванням комірок must lp16-24200

qwerty

Tier3
Реєстрування
12 Лют 2026
Дописи
8
Бали
1
Вітаю. Порадьте, будь ласка, хто в темі.
Маю збірку must pv18 3224 vpnll + must lp16-24200 (2шт.)
Одна з батарей нова і тільки вчора почав її експлуатувати. Поки що не в паралелі.
При необноразових намаганнях зарядити її повністю та дати змогу збалансувати комірки майже в самому кінці на комірках #6 та #8 починає достатньо різко підвищуватися напруга і при досягненні 3.65в (перша набирає #8) бмс виходить в захист. В цей самий момент бмс показує вже 100% soc і балансування припиняється.
Я зараз перейшов з can протоколу на ручні налаштування і виставив bulk 27.6, бмс показувало 86% soc і балансування начеб-то відбувалося, але в зв'язку зі зникненням мережі не вдалося дізнатися скільки буде воно продовжуватися.
Вчора весь день спостерігав, що не дивлячись на спроби балансування історія з цими проблемними комірками не змінилась. Можливо треба значно більше часу.
Взагалі, особисто мені ця ситуація здається підозрілою і як би не з'ясувалося, що це не просто сильний розбаланс, а підгуляна комірка на акб прямо з заводу(
Є якісь думки на цей рахунок?

Поступово, по мірі успішності балансування , підвищуйте bulk до 28,7.
Це може зайняти декілька днів.
Батарею швиденько зібрали з того що було і не заморочувались, бо це витрати часу

Останнє редагування:
Вітаю. Порадьте, будь ласка, хто в темі.
Маю збірку must pv18 3224 vpnll + must lp16-24200 (2шт.)
Одна з батарей нова і тільки вчора почав її експлуатувати. Поки що не в паралелі.
При необноразових намаганнях зарядити її повністю та дати змогу збалансувати комірки майже в самому кінці на комірках #6 та #8 починає достатньо різко підвищуватися напруга і при досягненні 3.65в (перша набирає #8) бмс виходить в захист. В цей самий момент бмс показує вже 100% soc і балансування припиняється.
Я зараз перейшов з can протоколу на ручні налаштування і виставив bulk 27.6, бмс показувало 86% soc і балансування начеб-то відбувалося, але в зв'язку зі зникненням мережі не вдалося дізнатися скільки буде воно продовжуватися.
Вчора весь день спостерігав, що не дивлячись на спроби балансування історія з цими проблемними комірками не змінилась. Можливо треба значно більше часу.
Взагалі, особисто мені ця ситуація здається підозрілою і як би не з'ясувалося, що це не просто сильний розбаланс, а підгуляна комірка на акб прямо з заводу(
Є якісь думки на цей рахунок?
Та сама історія

Поступово, по мірі успішності балансування , підвищуйте bulk до 28,7.
Це може зайняти декілька днів.
Батарею швиденько зібрали з того що було і не заморочувались, бо це витрати часу
Поекспериментував як зміг. Абосолютно ніякого результату. Повернувся до can протоколу, з ним виявилося простіше трохи. Дозаряджав до 100% струмом 2а, тому мав змогу бачити як відбувається процес покроково і виглядає він, чесно кажучи, дещо загадково. Саме в той момент, коли проблемна комірка досягає напруги 3.65 бмс нараховує 100% заряду. Що цікаво, баланс починає порушуватися лише в саму кінці. Таким чином, коли я намагався заряджати вищим струмом, то напруга цієї комірки і soc зростали настільки швидко, що не всигав реагувати. Тільки що було 95%, а вже за півхвилини 100% і бмс блокується одночасно по перенапрузі комірки та повному заряду. Дивно, що бмс нібито бачить розбаланс і намагається виправити, але по факту ніякого балансування не відбувається(

Вкладення

• Screenshot_2026-03-01-14-45-32-633_com.peichengzhongxing.bms.jpg
    Screenshot_2026-03-01-14-45-32-633_com.peichengzhongxing.bms.jpg
    310,9 Кб · Перегляди: 6
Треба з'ясувати ефективність балансира( який: активний/пасивний, струм балансування) . Якщо низька, то треба втручання в батарею: балансування вручну або встановлення додаткового чи заміна бмс.

Останнє редагування:
Я теж дуже довго грався з цим всим,і ніякого результату не достиг…максимум що у мене вийшло зробити це 37 пункт керування по напрузі. 17 пункт 27.6 18 27.2 тоді у мене не виходила 8ма комірка в 3.65…

Мій відос.
Так виглядають якісно збалансовані комірки на саморобній батареї.
З нормальною бмс з активним балансиром можна отримати результат

Вкладення

• Screenrecorder-2026-02-26-13-52-33-538_0_COMPRESSED.mp4
    3,7 Mб
Останнє редагування:
Останнє редагування:
Підтвердження низької якості бмс, тому що вона некоректно нараховує SOC.
Краще замінити її.
Баланс не порушується в самому кінці, а виявляється.
Можу спробувати зв'язатися з продавцем, акб поки що на гарантії.
Я правильно розумію, якщо залишити як є, то така напруга на цю комірку буде прискорювати її деградацію відносно інших?

Я теж дуже довго грався з цим всим,і ніякого результату не достиг…максимум що у мене вийшло зробити це 37 пункт керування по напрузі. 17 пункт 27.6 18 27.2 тоді у мене не виходила 8ма комірка в 3.65…
Теж з самого початку експлуатації? Давно купували батарею?

Можу спробувати зв'язатися з продавцем, акб поки що на гарантії.
Я правильно розумію, якщо залишити як є, то така напруга на цю комірку буде прискорювати її деградацію відносно інших?
Припускаю що так і далі в батареї буде спрацьовувати захист по досягненні 3,65В однієї коміркою і будуть ці стрибки 95-100%.
Бо не видно результату роботи балансира.
Навіть якщо поміняти по гарантії, то не факт що інша така ж батарея буде якісною.
Дуже багато питань до роботи бмс.

З іншого боку можна продовжувати далі користування цією батареєю, бо начебто немає нічого критичного бо 3,65В дозволено для комірки і вони захищені.
Але досягнення 3,65В вже додатковий фактор небезпеки

Треба порахувати кількість енергії що виходить з батареї з 100% до 0% . Хоч приблизно оцінити стан комірок

Останнє редагування:
То шо не видно не означає шо немає...

Поекспериментував як зміг.
Продовжуйте. Завелика напруга досі. Треба підібрати напругу "на межі".

Дозаряджав до 100% струмом 2а
Простіше виставити флоат ТИМЧАСОВО з розрахунку 3,55-3.6 на комірку.

Назад
Угорі