Проблеми зарядки LiFePO4 у DEye SUN 20K

xneo

Tier3
Реєстрування
31 Сер 2023
Дописи
4
Бали
1
Інвертор
DEye SUN-20K-SG01HP3-EU-AM2
Доброго дня.

Наступна ситуація... Акумулятор зібраний із трьох секцій по 24S кожна. В сумі в районі 240В. У кожної секції своя BMS JiKong.
В настройках інвертера максимальна напруга зарядки акумулятора(Floating V) вказана 252В.
Інвертер заряджає акумулятор. Коли одна із ячейок заряджається повністю, BMS відключає зарядку, тобто роз'єднує ключі які відповідають за заряд.
На скільки я розумію, ємність конденсаторів на вході батареї у інвертера досить мала. Якщо вони взагалі там стоять. Тому, вистачає буквально декілька імпульсів зарядки, щоб напруга на лінії акумулятора підлетіла вище 400В. Це звичайно одразу призвело до пробою по одному ключу заряду в кожній BMS. Заряд почав безконтрольно текти через пробиті ключі.
Добре, що все відбувалось під наглядом (тестовий старт).

Звідси є декілька питань:
1. Не маю досвіду збірки високовольтних акумуляторів. Які є адекватні рішення (BMS, балансування)?
2. Може у хтось стикався з подібним у DEye?
3. Чи існують DC реле напруги, які могли б промоніторити перевищення напруги на акумуляторі і відключити реле/контактор?

доброго дня. дозвольте відрекомендуватися, я той дивний чувак який першим в Україну завіз той Дейе 20кВА. Мабуть я все не знаю, але точно знаю багато. Тому можу сказати що Вас чекає цікаве майбутнє. Вибачте за іронію, але навіть профі не лізуть в ту муть, а вас туди понесло.

По суті

1. ХЗ. все тільки починається, кейсів по зірці таких АКБ в Україні одиниці. Але голоне - має працювати по Кан шині
2. вже вище відписав
3. ні, і не тому що такого нема, а тому що це все буде працювати лиш якщо буде правильна бмс

Вкладення

• изображение_viber_2023-05-30_18-10-08-713.jpg
    изображение_viber_2023-05-30_18-10-08-713.jpg
    159,3 Кб · Перегляди: 34
Цілком підримую п. Dalet
Я б так само точно не поліз би сам робити HV збірки
той же Deye має
Deye Approved Battery list(DY-HV(160-800)
і там є наприклад Dyness Tower який складається з HV9637 і там кожна така банка

зі своїм власним BMS. А також на кожен Tower додатково встановлюється BDU - tower controller
і все це зʼєднується can шиною і додатковими інтерфейсами.
Можете почитати наприклад тут
на фото здається і є Dyness Tower T14

Доброго вечора
Проєкт мій не працює на Dyness T21 та інвертор DEYE 30К … може є змога під сказати … не заряджається ця башта ну ніякої ні в яких режимах. Розряд є тільки в режимі use batt V

Доброго вечора
Проєкт мій не працює на Dyness T21 та інвертор DEYE 30К … може є змога під сказати … не заряджається ця башта ну ніякої ні в яких режимах. Розряд є тільки в режимі use batt V
Вам його подарували?

Не зрозумів прикола про подарували. Встановив на обʼєкті а проблеми з баштою є.
З пайлонтеками і деями батареями не було проблем ніколи, і високовольтними і 48 вольовими, навіть саморобні на jikong BMS ідеально працюють. А це чудо Т21 дайнес не робить. Як ніби там зашито обмеження на зарядку в 0 А. І SOC завжди 0%, жопа якась…
Як ви підключили до ПК модуль BDU? Чи можна там щось налаштувати ?

Вкладення

• IMG_3784.jpeg
    IMG_3784.jpeg
    1,8 Mб · Перегляди: 12
  • IMG_3785.jpeg
    IMG_3785.jpeg
    1,7 Mб · Перегляди: 12
Не зрозумів прикола про подарували. Встановив на обʼєкті а проблеми з баштою є.
та то я до того що за кожною залізякою стоїть постачалькик який має забезпечити сервіс.

З пайлонтеками і деями батареями не було проблем ніколи, і високовольтними і 48 вольовими, навіть саморобні на jikong BMS ідеально працюють. А це чудо Т21 дайнес не робить.
пілонтеки дуються, в дей бмс вигорають і в нуль вибірково падають, все в житті трапляється, лиш питання обєму вибірки.

У вашому випадку може просто - ну не повезло, попався недоробок, брак виробника, логістики..... Все бува.

Як ви підключили до ПК модуль BDU? Чи можна там щось налаштувати ?
оскільки я імпортер, то в мене лиш вище, лиш виробник, я звернувся до виробника, він підключив своїх інженерів, і ми з ними пів року танцювали з бубном, вони ставили мені ту програмуліну, і шось постійно там закачували, оновлювали, правили....

а по ітогу я сам знайшов косяк в збірці - контакт дроту балансиру

Як ніби там зашито обмеження на зарядку в 0 А. І SOC завжди 0%, жопа якась
вона дозволяє заряд і має його прийняти. А от розряд не дозводяє бо SOC0%

при звернені до заводу вони скажуть - зарядіть батарею. Так, Ви зарядите, нічого не дасть.

До речі, перевірте послідовність включення модулів!!! Я не знаю чи автоматична адресація у них, але все може бути, може і ні

Дякую за відповідь . Я тільки з рибалки. На рахунок послідовності - колись так було що були нумерації модулів, але зараз нема такого щоб десь щось нумерували в цих ревізіях. Збирай як хош як то кажуть і погнав. На рахунок розряду там 0 відсотків але розряджати давало мені аж 8 кіловат … в режимі ЮС БАТТ ВІ, а не ЛІТІУМ БАТТ(тіпа по бмскі)
А тепер я не можу її зарядити
Думаю кожну шляпу зарядити окремо щоб навіть від балансувати ячейки. Згоден що піде неділя на це усе, але що робити . Продавець чекає відповідь , там де купували . Я написав листи звернення в сервіси по Юкрейні і навіть окремо в підтримку Дайнесс. Чекаю відповідь. Думаю прийдеться патрошить БДЮ

Мої спостерігання за програмою Dyness Smart ESS або Dyness показують, що коли йде розряд батареї, то в програмі знак МІНУС і пише стан ЗАРЯД. В інверторі розряд без знаку МІНУС. Така логіка роботи. І я собі думаю - якого хєра йде розряд фактично а бмс дайнеса каже що зарядка )))
Короче я псіхую, і викриваю BDU і просто навпаки провожу провід через трансформатор струму якби міняю направлення струму( моніторинг)
Але ще прийшлося кинути перемичку на реле бо воно клацає і тіпа хоче вирубитися. Я його напряму поки зробив і воно чітко заряджає акумуляторну батарею, інвертор показує зі знаком МІНУС, батарея показує без знаку МІНУС, і показує стан CHARGE. Але зарядило туди вже 7 кіловат а SOC досі 0%.
Одним словом я думаю тут срака BDU або бмски в акумуляторах

Забув написати. Купив інший модуль Dyness Tower BDU і все стало ідеально чотко. І кіловат/години і SOC рахує і відображає чітко . Вже дві неділі політ нормальний. За цей час 3 рази переставляв модулі (думав, авось запрацює…?) і все так само. Новий робить а із комплекту не робить

Назад
Угорі