Q-Power Axpert King II 5кВт 48В, прошу хелпу!

Greyck

Tier3
Реєстрування
19 Лип 2025
Дописи
2
Бали
1
Всім Добра!!!
Маю гібридний інвертор Q-Power Axpert King II 5кВт 48В та проблему що з'явилася після майже трьох років його використання. Інвертор використовується в режимі без сонячних панелей.
Раніше інколи проявлялась проблема в відсутності/пропадані/ вихідої напруги 230В. При цьому на дисплеї інвертора світився надпис 230В і повідомлення про похибку не було. Перезавантаження допомагало коли на день, коли на місяць. Наразі вихідна напруга пропала назавжди. Думав що проблема можливо десь в захисті по навантаженню чи землі, але навіть після відключення всього навантаження на виході 230В не з'являється, хоча надпис на дисплеї, повторюю, 230В мається. В режимі байпас працює без проблем в примусовому режимі, тобто коли віджати кнопку Pawer.
Власне прошу поради щодо ремонту даного інвертора або прошу порадити хорошого майстра який взявся би за ремонт. Дякую!

Дивіться ланцюжок від аккумулятора до перетворювача.

Я б першим ділом перевірив оце реле по виходу та схему його включення. Це фрагмент схеми від іншого інвертора але вона типова. Як тут видно, резистори через які інвертор міряє напругу виходу стоять до реле. Тому інвертор вважає що напруга на виході є, а при розомкнутих контактах його там не буде.

Вкладення

• schinv.GIF
    schinv.GIF
    151,6 Кб · Перегляди: 8
Дякую за відповіді!!! Користуючись нагодою хотів би запитати наступне. Як боротися чи відключити захист "по землі"? Можливо я неправильно висловлююся, але суть в наступному. Мається на господарстві кілька світлодіодних ліхтарів, і от тільки в ліхтарі мають намір вийти з ладу то інвертор уходить в захист. Ніхто не стикався з подібним?

Дякую за відповіді!!! Користуючись нагодою хотів би запитати наступне. Як боротися чи відключити захист "по землі"? Можливо я неправильно висловлююся, але суть в наступному. Мається на господарстві кілька світлодіодних ліхтарів, і от тільки в ліхтарі мають намір вийти з ладу то інвертор уходить в захист. Ніхто не стикався з подібним?
В мене автомат вибивав на круглих лед ліхтарях через к.з. в драйвері, може у вас після інвертора його нема, абоидуже потужний стоїть?

Назад
Угорі