Саморобна високовольтна батарея для інвертора Deye

karlson

Tier3
Реєстрування
11 Гру 2024
Дописи
9
Бали
3
Вітаю шановне панство!
Виникла в мене задача забезпечити безперебійною електроенергією мікровиробництво.
Для цього був придбаний високовольтний інвертор Deye SUN-50K-SG01HP3-EU-BM4 з сонячними панелями. Також було придбано 120 комірок LiFePo4 EVE ємністю 280 Аг.
Оригінальні високовольтні батареї Deye не купували бо виходило дуже дорого і є досвід складання низьковольтних батарей на цих комірках.
Звідси питання: хто які BMS використовує для складання високовольтних АКБ, щоб нормально працювали з інверторами Deye?
Для себе, як варіант, розглядаю TOPBMS High Voltage BMS 12S-240S with active balancing 2A + RS485 Communication/CANBUS. Може хто користувався такими? Які відгуки про них?

Охххх-йоооо, тут як згадаю поки 16S зібрав аж в холодний піт кидає, а тут 120, та ну на...
Низьковольтна і високовольтна це абсолютно різний рівень. і напевно купа своїх нюансів про які на ютубі не подивишся бо це вже промисловий рівень збірки.

Останнє редагування:
Охххх-йоооо, тут як згадаю поки 16S зібрав аж в холодний піт кидає, а тут 120, та ну на...
Низьковоьтна і високовольтна це абсолютно різний рівень. і напевно купа своїх нюансів про які на ютубі не подивишся бо це вже промисловий рівень збірки.
Ми ж чоловіки! Ми любимо складності)
Насправді вибір високовольтної системи був обумовлений тільки кількістю енергії яку треба запасати. В низьковольтній системі це зробити майже нереально.

Насправді вибір високовольтної системи був обумовлений тільки кількістю енергії яку треба запасати. В низьковольтній системі це зробити майже нереально.
чому нереально, по декілька акб в паралель, там можна хоч десяток підключать, якщо кожна по 300Аг то десяток дасть 3000Аг

Цікаво а яку напругу максимальну можуть тримати комірки?

а яку потужність нада зарезурвувати? бо якщо 5-10 кВт то ви реально прорахувалися, значно дешевше було б поставить один або декілька інверторів з купою акб, все це маштабується.

а яку потужність нада зарезурвувати? бо якщо 5-10 кВт то ви реально прорахувалися, значно дешевше було б поставить один або декілька інверторів з купою акб, все це маштабується.
Резервувати потрібно біля 100 кВт.
120 комірок Х 3,6 В Х 280Аг = 120960 Вт
Купа інверторів коштує купу грошей. Варіант з одним інвертором на 50 кВт і однією високовольтною батареєю виходить значно дешевше

Резервувати потрібно біля 100 кВт.
120 комірок Х 3,6 В Х 280Аг = 120960 Вт
Купа інверторів коштує купу грошей. Варіант з одним інвертором на 50 кВт і однією високовольтною батареєю виходить значно дешевше
Тут потрібно рахувати 3.2В. На самій комірці є наліпка, де написана її ємність 896Wh

у тесли кажись батарейка і то менча буде, це прям по путужності співставно з маленькою електростанцією. акума якраз на годину роботи вистачить.

Останнє редагування:
у тесли кажись батарейка і то менча буде
Акумуляторна батарея BOS-A Deye (High-Voltage LiFePO4 38,4V 200Ah 7,68kWh) має модульну конструкцію, що дозволяє гнучко масштабувати систему відповідно до потреб користувача. До однієї серії можна підключити до 21 модуля, забезпечуючи сумарну ємність системи до 161,28 кВт·год. Це дає змогу створювати енергетичні рішення як для невеликих домогосподарств, так і для великих комерційних об’єктів.

І це далеко не межа. Збирають високовольтні системи і на мегавати.

Акумуляторна батарея BOS-A Deye (High-Voltage LiFePO4 38,4V 200Ah 7,68kWh)

І це далеко не межа. Збирають високовольтні системи і на мегавати.
ця вам непідходить, ось оця так

Deye BOS-G6-30.72kW 307.2V 100Ah​

але три штуки обійдуться в мільйон.

ця вам непідходить, ось оця так

Deye BOS-G6-30.72kW 307.2V 100Ah​

але три штуки обійдуться в мільйон.
Це було як приклад. Все ж таки я хочу побудувати свою))
При любому раскладі так виходить дешевше за все. Єдине що гальмує справу, то вибір BMS яка б гарантовано працювала з інвертором Deye.

Це було як приклад. Все ж таки я хочу побудувати свою))
При любому раскладі так виходить дешевше за все. Єдине що гальмує справу, то вибір BMS яка б гарантовано працювала з інвертором Deye.
єдине чим можу допомогти це побажати удачі. :), вона вам явно знадобиться.

Максимальна напруга комірки: 3,65 В (повністю заряджена)
Я мав на увазі скільки їх можно підключити послідовно? У елементів живлення є край по максимальній напрузі, панелі до прикладу не можно підключати більше ніж 1000-1500В. Бо при такій напрузі вже не витримують конструкційні елементи і виникає пробій і пожежа. Тому питання яку максимальну напругу можно зібрати на комірках, підключаючи їх послідовно без гарантії отримати дугу на шинах?

Останнє редагування:
в інвертора автора акб можна до 800В підключать, дуга може бути тіки між крайніми виводами блоків де вже пару сот вольт у випадку пошкодження ізоляції чи ще якоїсь нештатної ситуації. На власному досвіді скажу що 12В акб 7,5аг тож неслабу дугу дає доречі, такшо тут і 1000В ненада.

Я мав на увазі скільки їх можно підключити послідовно? У елементів живлення є край по максимальній напрузі, панелі до прикладу не можно підключати більше ніж 1000-1500В. Бо при такій напрузі вже не витримують конструкційні елементи і виникає пробій і пожежа. Тому питання яку максимальну напругу можно зібрати на комірках, підключаючи їх послідовно без гарантії отримати дугу на шинах?
Звідки у вас буде дуга на шинах якщо різниця потенціалів між сусідніми комірками буде 3.5В(коли вони всі підключені), а на етапі збірки у вас коло не замкнене.
З приводу БМС можна написати цьому чуваку, вони щось подібне збирали:

Звідки у вас буде дуга на шинах якщо різниця потенціалів між сусідніми комірками буде 3.5В(коли вони всі підключені), а на етапі збірки у вас коло не замкнене.
З приводу БМС можна написати цьому чуваку, вони щось подібне збирали:
То чиста комерція. Там власна БМС ставиться.

Назад
Угорі