Саморобна високовольтна батарея для інвертора Deye

Кроче, написав китайцям з приводу їх БМСки. Буду чекати на відповідь. Якщо все влаштує, буду пробувати ту яку вибрав.

Так їх же сві в один ряд не поставиш, а між сусіднімі рядами буде точно більше за 3,5В.
на платах часто особливо в упсах компютерних провода входу по 220В припаяні з зазором у 1мм, і доречі інколи буває пробой, з гарним підгоранням, зустрічав двічі таке. а шини на акб мають відстань 3-4 снтиметри а то і більше в залежності від акб, тобто в 30-40 раз, я гадаю що і 500В непробє поки по ним миша не пробіжить з мокрими ногами, тай відгородити міжряддя текстолітом в рівні клем то не проблема.

Звідки у вас буде дуга на шинах якщо різниця потенціалів між сусідніми комірками буде 3.5В(коли вони всі підключені), а на етапі збірки у вас коло не замкнене.
З приводу БМС можна написати цьому чуваку, вони щось подібне збирали:
UPD:
Запитав у Романа, сказав що вони китай також брали і трошки кастомізували під себе, каже що "воно не настільки ідеальне щоб його продавати людям".

на платах часто особливо в упсах компютерних провода входу по 220В припаяні з зазором у 1мм, і доречі інколи буває пробой, з гарним підгоранням, зустрічав двічі таке. а шини на акб мають відстань 3-4 снтиметри а то і більше в залежності від акб, тобто в 30-40 раз, я гадаю що і 500В непробє поки по ним миша не пробіжить з мокрими ногами, тай відгородити міжряддя текстолітом в рівні клем то не проблема.
Окрім шин є ще металевий корпус комірки і виводи з нього.

Окрім шин є ще металевий корпус комірки і виводи з нього.
Розберіть компютерний блок живлення АТХ ви будете вкрай здивовані на яких відстанях там проходять високовольтні частини від корпуса і низьковольтних проводів і дорожок, особливо висоскочастотна частина, другий раз взагалі поражаюся як воно не вибухає при увімкнені в розетку.

Там струми на них не 20 і не 100А а мікроампери
там далеко не мікро аипери , мій ПК спиживає приблизно до180Вт в навантаженні, 180Вт\220А=0,81А, і для пробою між полюсами треба не ампери а напругу. Ізоляцію пробивають не ампери а вольти.

Останнє редагування:

Вкладення

• Screenshot_20250415-132229_Gmail.jpg
    Screenshot_20250415-132229_Gmail.jpg
    393,6 Кб · Перегляди: 12
С такими жидкими познаниями лезть собирать высоковольтную батарею точно не стоит).

Сам спитав сам і відповім, виробник не рекомендує перевищувати напругу 70В тобто 21S.
ну да, а як тоді собирають з ліфера акб на 400В? 500В? у мене на роботі APC 3000VA , там блок акумів на 200В, набраний з свинцевих 16шт по 12в 4Аг. І провода там не відрізняються від тих що стоять в 12В упсах.

Сам спитав сам і відповім, виробник не рекомендує перевищувати напругу 70В тобто 21S.
По перше Nkon це не виробник, по друге 70В це небезпечна напруга для вас а не
Цікаво а яку напругу максимальну можуть тримати комірки?

Назад
Угорі