Solar inverter Must PV18-1512VPM не дає максимальний ток заряду на АКБ.

nickname

Tier3
Реєстрування
11 Гру 2025
Дописи
15
Бали
3
Інвертор
Must 1.5kW pv18-1512vpm
Доброго дня. Може хтось стикався з проблемою на цьому інверторі.
Проблема полягає в тому, що заявлено що інвертор від мережі може видавати 10 або 20А. Виставлено 20 але на старті він видає максимум 13А, потім струм падає на 10А. З чим це може бути пов'язано? Інформацію по струму дивлюся на самій BMS, на ній залочено макс. 50А. АКБ 200Аг lifepo4, всі параметри налаштовані під нього.
Знаходив відгуки і не в одного мене така ситуація з даною моделю. Можливо є якісь варіанти, по типу перепрошивки.

Можливо, акумулятор вже заряджено?
Теж так гадав, але що при 12.5В що при 13.1, однаково, після старту хвилин 10 тримає 13А потім струм падає на 10А і заряджає до 14В, все рівно ж повинен заряджати максимальним током. Підкидував додатково зарядне, 15А зверху інвертора накручував, сумарно 25-27А акб брав на себе, потім звісно ж струм падав. Для порівняння, у друга інвертор, не гібридний, на 1квт заряджає стабільно 30А ну а під кінець так, струм знижує і хвилин 20-30 добиває меншим, мій робе так само але я не бачу щоб він навіть при старті давав 20А. Чому ця модель по іншому працює, не розумію. Можливо треба АКБ майже повністю розрядити і потім зарядити?

Це може сказати тільки виробник. Треба було уточнити ці нюанси перед покупкою!
Хто ж знав хто ж знав. По характеристикам подивився, все підійшло. Брав то навіть не у офф. дистрибютора

на БМС в акб, на дисплеї навіть не показує струм заряду батареї, там тільки показує струм в мержі
Підказали що така прошивка стоїть, інколи трапляються моделі. Але стикаюсь з таким вперше

В таких умовах я б зробив блок живлення і підключив його до pv щоб вичавити з цього диво-інвертора (20А 12 В , Карл !, аж 280 Вт на зарядку.... В телефонах вже 120 Вт на зарядку використовується :) ) максимум на зарядку

Останнє редагування:
Не підключав , дивився відоси.
52:42

Припускаю що треба: автотрансформатор1,5кВт потужності(з гальванічною розв'язкою), діодний міст, конденсатори.
На автотрансформаторі відрегулювати напругу, комфортну для mppt.
Чи взагалі замінити інвертор на більш якісний

Останнє редагування:
Не підключав , дивився відоси.
Припускаю що треба: автотрансформатор1,5кВт потужності, діодний міст, конденсатори.
На автотрансформаторі відрегулювати напругу, комфортну для mppt
От і я дивився, потім подумав що краще залишити все як є і дозаряджати зарядним. Шкода буде спалити цю бідосю. Або переходити на систему 24в. Мені просто дістався АКБ 12в, брав звісно ж і інвертор такий, а через те що майже нічого не було в наявності в той момент, довелося брати що є. Гадав може у когось була така ситуація і якось вирішили. Але бачу, що саме з цією моделю така прблема. Запитав у Мастенерджі, у них на 1.5квт не було в продажу тому з таким не стикалися.

Заряджання зарядним скоріше за все буде створювати проблеми з балансуванням комірок. 99,9% вирогідність. А це може привести до аварійного вимкнення бмс .Краще на pv

Останнє редагування:
Заряджання зарядним скоріше за все буде створювати проблеми з балансуванням комірок
А в чому різниця - зарядним чи підвищеним струмом з інвертора?
Але краще зарядним, чим "городити город" на сонячний вхід...

1.Зарядний пристрій буде конкурувати з зарядкою інвертора і невідомо як це буде відбуватися.
2. Знайти ЯКІСНУ зарядку для lifepo4 це ще той квест. Або вона буде коштувати дорожче інвертора

Опять вы несете непойми что...
flatpack горы на олх
Конкурировать они будут, ну да, кто быстрее.

1.Зарядний пристрій буде конкурувати з зарядкою інвертора
У мене вдома два різних інвертора - 8кВт та 5кВт, так от вони працюють на зарядку одного акумулятора!
При цьому в них різні налаштування струму заряду і нічого, не заважають один одному.

RomanN не неси ... флатпак сс-cv источник постоянного тока

Останнє редагування:
Назад
Угорі