Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Дико извиняюсь, перечитал этот форум, но не понял. Объясните на пальцах. Общую нагрузку на инверторе превышать нельзя? К примеру: Инвертор 3.2 кВт, бойлер через вампира 2кВт и тут вдруг кто-то включил чайник 2кВт - инвертор уйдет в защиту?

Доброго вечора.
За порадою прийшов. Три дні користуюсь Вампіром. Все добре, але сьогодні симістор на твердотільному реле пробило. Стоїть в постійно відкритому стані. Розібрав. Твердотілка SSR-50LA, а в ньому симістор BTA12-800B. Тен в теплоакумуляторі - 3000вт. Три дні пропрацювало.
Може хто порадить, який симістор можна туди поставити?
Бо нове твердотільне купувати - не бачу сенсу. Знов згорить.

Дико извиняюсь, перечитал этот форум, но не понял. Объясните на пальцах. Общую нагрузку на инверторе превышать нельзя? К примеру: Инвертор 3.2 кВт, бойлер через вампира 2кВт и тут вдруг кто-то включил чайник 2кВт - инвертор уйдет в защиту?
Залежить від інвертора. Зазвичай вони кілька секунд тримають перевантаження +100%, а тільки потім падають в захист.
Вампіру достатньо 1секунди щоб повністю зняти навантаження бойлера по запобіжнику у застосунку.

Доброго вечора.
За порадою прийшов. Три дні користуюсь Вампіром. Все добре, але сьогодні симістор на твердотільному реле пробило. Стоїть в постійно відкритому стані. Розібрав. Твердотілка SSR-50LA, а в ньому симістор BTA12-800B. Тен в теплоакумуляторі - 3000вт. Три дні пропрацювало.
Може хто порадить, який симістор можна туди поставити?
Бо нове твердотільне купувати - не бачу сенсу. Знов згорить.

Схоже, що вони туди ставлять все що є під рукою :(
Ставити 12А симістор в 50А реле це вже зовсім перебір.
Тут один користувач вже ремонтував своє реле, поставив туди BTA16-600, каже нормально працює. На 3кВт його теж на межі наче вистачає. Або спробуйте щось потужніше туди поставити.

А якщо туди bta41-800b поставити?
Воно підійде.
Або паралельно два BTA16-600?

Схоже, що вони туди ставлять все що є під рукою :(
Ставити 12А симістор в 50А реле це вже зовсім перебір.
Тут один користувач вже ремонтував своє реле, поставив туди BTA16-600, каже нормально працює. На 3кВт його теж на межі наче вистачає. Або спробуйте щось потужніше туди поставити.
Знайшов старе твердотільне реле SSR-40АА. Витягнув знього симістор, BTA24-600. Впаяв у реле SSR-50LA. Поки працює.
Такщо, у 40-амперному реле стояв симістор потужніший ніж у 50-амперному. І так буває

Вкладення

• bta24.jpg
    bta24.jpg
    228,4 Кб · Перегляди: 15
  • Like
Реакції: Karl
Підєднав Вампіра до інвертора, підєднався як Anenji 4/6 kw 1PV-9600. З вище прочитаного зрозумів, що швидкість в роутері міняти не потрібно. Підскажіть яке з цих двох реле буде краще пасувати до ВампіраIMG_4055.jpeg

Підєднав Вампіра до інвертора, підєднався як Anenji 4/6 kw 1PV-9600. З вище прочитаного зрозумів, що швидкість в роутері міняти не потрібно. Підскажіть яке з цих двох реле буде краще пасувати до ВампіраПереглянути вкладення 7911
Тільки те, що з буквами LA.

Офіційно додано підтримку інверторів Growatt SPF

Рано я радувався, без роутера вампір підєднується, а з роутером не хоче. Wi-fi через роутер працює. Діоди, що на платі котра іде до вапіра, блимають, а даних в застосунку немає.

Рано я радувався, без роутера вампір підєднується, а з роутером не хоче. Wi-fi через роутер працює. Діоди, що на платі котра іде до вапіра, блимають, а даних в застосунку немає.
На якому протоколі працює Вампір з вашим інвертором?
А, вже побачив, що Anenji.
З цим протоколом 100% має працювати.
Яка у Вас прошивка?

На якому протоколі працює Вампір з вашим інвертором?
А, вже побачив, що Anenji.
З цим протоколом 100% має працювати.
Яка у Вас прошивка?
Прошивка чого? І де я то можу побачити. Може тут:IMG_4056.jpegзастосунок в смартфоні 2.7

Вкладення

• IMG_4057.jpeg
    IMG_4057.jpeg
    3,7 Mб · Перегляди: 14
Останнє редагування:
Прошивка Вампіра, у Вас показує 2.06. Оновіть її до 2.20. Це перше. Друге - подивіться чи обидва світлодіоди блимають на Вампірі коли він працює крізь роутер.

Прошивка Вампіра, у Вас показує 2.06. Оновіть її до 2.20. Це перше. Друге - подивіться чи обидва світлодіоди блимають на Вампірі коли він працює крізь роутер.
Змінив прошивку на 2.20, все запрацювало, але через,приблизно, 5 хв. вампір відключився. Мигає тільки лівий світлодіод. Логер працює нормально, кожні 5 хв. дає оновлення. Які мої дії?

Підключив вапіра напряму - така ж картина, він перестав працювати.

Останнє редагування:
Змінив прошивку на 2.20, все запрацювало, але через,приблизно, 5 хв. вампір відключився. Мигає тільки лівий світлодіод. Логер працює нормально, кожні 5 хв. дає оновлення. Які мої дії?

Підключив вапіра напряму - така ж картина, він перестав працювати.
Перевірте контакти, бо якщо блимає тільки один світлодіод, то це означає що Вампір запити шле, але до нього чомусь не доходять відповіді інвертора.
Також перевірте у застосунку, може збився протокол інвертора і він шле щось не те.

Перевірте контакти, бо якщо блимає тільки один світлодіод, то це означає що Вампір запити шле, але до нього чомусь не доходять відповіді інвертора.
Також перевірте у застосунку, може збився протокол інвертора і він шле щось не те.
Дякую, все наладилось, пробема була в протоколі, буду уважнішим. Підскажіть як зафіксувати налаштування в додатку ну скажімо target pv? Я ввожу нове значення, та через деякий час воно повертається до попереднього значення (280в.)
Буду пробувати підключати нагрузку. Я зрозумів, що коефіцієнти можна не міняти (пока повністью не ввійду в курс справи).
Ще: вихід на реле з вампіра полярність потрібна?

Дроти керування реле мають полярність. Підключайте як вказано на схемі. Навпаки працювати не буде.
Якщо прилад не запам'ятовує налаштування, то можливо є проблеми з мікросхемою пам'яті. Перевірте ще раз: встановіть якісь налаштування. Потім вимкніть прилад, потім знову ввімкніть і під'єднайтесь до нього застосунком. Якщо налаштування збились, то так і є. Це гарантійний випадок і Ви можете обміняти прилад в тому магазині, де купували.

Відео відправити не вдалося, відправляю фотоIMG_4060.jpeg

Назад
Угорі