SolarAssistant - керування, моніторинг вашого інвертора та акумулятора

так я не про те
скрипт на python який би брав прогноз і в залежності від значення міняв би пару флажків в БД то 30 хвилин часу це з тим щоб по ssh закинути скрипт і крон налаштувати
розгорнути і налаштувати все для роботи з home assistant це зовсім не півгодинки
solar.forecast доречі має інтеграцію з home assistant

так я не про те
скрипт на python який би брав прогноз і в залежності від значення міняв би пару флажків в БД то 30 хвилин часу це з тим щоб по ssh закинути скрипт і крон налаштувати
розгорнути і налаштувати все для роботи з home assistant це зовсім не півгодинки
solar.forecast доречі має інтеграцію з home assistant
Є така річ як ChatGPT - напише автоматизацію за кілька хвилин, але - це ж ШІ яке потрібно контролювати))
Як приклад (але я його не тестував)

YAML:
automation:
  - alias: "Керування зарядкою батареї на основі прогнозу та рівня заряду"
    description: >
      Перемикає стан зарядки батареї залежно від прогнозу сонячної активності та рівня заряду.
    trigger:
      - platform: state
        entity_id: sensor.solar_forecast_power  # Сенсор прогнозу сонячної енергії
        entity_id: sensor.battery_level         # Сенсор рівня заряду батареї
    condition:
      condition: and
      conditions:
        - condition: numeric_state
          entity_id: sensor.battery_level
          below: 80  # Почнемо зарядку, якщо батарея нижче 80%
          entity_id: sensor.solar_forecast_power
          above: 3000  # Почнемо зарядку, якщо прогноз сонячної енергії більше 3 кВт
    action:
      - service: solar_assistant.set_charge_mode
        data:
          entity_id: switch.solar_charge  # Назва пристрою зарядки
          mode: "on"                      # Увімкнути зарядку

- alias: "Вимкнення зарядки при повній батареї або низькому прогнозі"
    description: >
      Зупиняє зарядку батареї, якщо прогноз низький або батарея майже повна.
    trigger:
        entity_id: sensor.solar_forecast_power  # Сенсор прогнозу сонячної енергії
        entity_id: sensor.battery_level         # Сенсор рівня заряду батареї
    condition:
      condition: or
      conditions:
          entity_id: sensor.battery_level
          above: 95  # Зупинимо зарядку, якщо батарея вище 95%
          entity_id: sensor.solar_forecast_power
          below: 1000  # Зупинимо зарядку, якщо прогноз нижче 1 кВт
    action:
      - service: solar_assistant.set_charge_mode
        data:
          entity_id: switch.solar_charge  # Назва пристрою зарядки
          mode: "off"                     # Вимкнути зарядку

та при чому тут ChatGPT
ChatGPT під Home assistant залізо не підготує та сам Home assistant не встановить і не налаштує
+ ставити Home assistant заради однієї автоматизації занадто кучеряво, то вже треба все туди переносити, налаштовувати Energy монітор
І взагалі потім виявиться що в цій всій історії solar assistant взагалі зайвий

та при чому тут ChatGPT
ChatGPT під Home assistant залізо не підготує та сам Home assistant не встановить і не налаштує
+ ставити Home assistant заради однієї автоматизації занадто кучеряво, то вже треба все туди переносити, налаштовувати Energy монітор
І взагалі потім виявиться що в цій всій історії solar assistant взагалі зайвий
Ну якщо питання ставити таким чином - то так.
Тоді найкращій варіант в цьому - увімкнути MQTT та написати маленький Python скрипт та закинути його на теж залізо та жити з цим, але - це точно не user friendly для звичайних користувачів (та для вас самих) бо коли буде негайна потреба щось змінити (особливо віддалено), а по ssh доступа немає (бо ніхто не прокинув реверс проксі до приватного сервера)

Ну якщо питання ставити таким чином - то так.
Тоді найкращій варіант в цьому - увімкнути MQTT та написати маленький Python скрипт та закинути його на теж залізо та жити з цим, але - це точно не user friendly для звичайних користувачів (та для вас самих) бо коли буде негайна потреба щось змінити (особливо віддалено), а по ssh доступа немає (бо ніхто не прокинув реверс проксі до приватного сервера)
це ж моє залізо а не десь у когось
якось як до свого заліза достукатись я вирішу :)
по MQQT так варіант, щось я забув що через нього можна зміни налаштувань інвертора робити тоді так можна не гратись з автоматизаціями в солар, а одразу керувати налаштуваннями інвертора
про user friendly interface то солар має ставати таким собі home assistant щоб можна було модулі самостійно розробляти і додавати
взагалі я ж кажу стартап це поки
так то будь моя воля я б і atorch шунт додав би

Назад
Угорі