Сонячні панелі на 66 & 72 фотомодулів

Voshik

Tier3
Реєстрування
28 Кві 2026
Дописи
4
Бали
1
Інвертор
Luxpower
Всім привіт
Стикнувся з цікавим моментом при виборі сонячних панелей, але ніяк не можу знайти однозначної відповіді.
Питання в тому, що навіть у одного виробника є панелі однакової потужності але з різною кількістю комірок. Наприклад 66 і 72 фотомудулі. Відповідно різні параметри напруги і струму. Хто як думає, для чого то зроблено і яка кількість фотомодулів працює краще в пасмурно погоду. І взагалі що краще для інвертора, більший струм і менша напруга, чи менший струм і більша напруга. Всім дякую за роздуми ))

Вкладення

• httpswww.jasolar.eufileadmindataproducts4.0JAM72D42_LB.pdf.jpeg
    httpswww.jasolar.eufileadmindataproducts4.0JAM72D42_LB.pdf.jpeg
    1,4 Mб · Перегляди: 1
  • IMG_1155.png
    IMG_1155.png
    2,3 Mб · Перегляди: 1
Разные мппт на разный ток рассчитаны.
Есть такие, где лимит 13А. Тогда им не подойдут панели с большим током.
Если у панелей мощность одинаковая, а напряжение разное, то понятно что одна 15А , а другая 13А (например). Ток также зависит от размера фотоэлемента. Делают из тех, что на данный момент доступны.

Разные мппт на разный ток рассчитаны.
Есть такие, где лимит 13А. Тогда им не подойдут панели с большим током.
Если у панелей мощность одинаковая, а напряжение разное, то понятно что одна 15А , а другая 13А (например). Ток также зависит от размера фотоэлемента. Делают из тех, что на данный момент
Я зрозумів, щось не зразу здогадався що в мппт може бути малий струм. А ви часом не знаєте наскільки можна довіряти тепловому коефіцієнту в паспорті панелі. Так як розраховував при -0.25%/С на -25 градусів, (дельта 50) то виходить збільшення напруги на 1.125. А інсталятори радять закладати 1.15 або 1.2

У меня risen и +/- соответствует заявленному в даташите. Хотя я не замерял что там точно за температура на панелях, а уличный термометр ниже и на окне, тепловизор не точные показания выводит, а относительные В общем было +10% этой зимой, не больше.

Назад
Угорі