Від чого залежить напруга стрінга та на що впливає?

Apocalipse

Tier1
Реєстрування
10 Січ 2021
Дописи
336
Бали
43
Сонячні панелі
Longi
Інвертор
Huawei 33 KTL-A
Доброго дня.
По великій кількості моїх тем думаю можна здогадатись, що я таки поставив собі СЕС недавно. панелі 450Вт
В мене вийшло 11,7 на схід(тут є затінення від двох димарів) +4,5південь+12,6Захід. сума майже 29КВт

було пару сонячних днів і я помічав, що напруга на південних панелях була 38,5-39В. А на східних чи західних 39,5-40,5В. Струм при цьому на півдні був трошки більший і відповідно генерація була трошки більшою (на панель 360-390Вт з 450Вт).
Можливо це лалежить від тіні?? Піднімає вольтаж, щоб пройшов такий струм легше? Але на заході тіні нема...
Тому питаня - Чому це так і чи треба з цим щось робити? :)

ну і питання про тінь. На сході майже завжди різниця в стрінгах 1А і інколи різниця до 1.7А. це біля 700-800Вт. Різниця як на мене не настільки суттєва, щоб був сенс вкладатись в оптимізатори. Але питання - чи з часом від постійного перегріву ті декілька панелей (5-6шт) навколо димарів не "потягнуть" за собою увесь стринг і не буде збільшуватись різниця в генерації з їхньою деградацією?

ну і останнє питання чи є в кого схожа СЕС (схід/захід +-30 квт) - можете поділитись приблизною виробіткою. Цікаво чи все ок з генерацією в мене, якщо в мене в сонячний день 140-155КВт генерує?

що напруга на південних панелях
Напруга залежить від рівня освітленості, і в цілому міняється не сильно. Якщо станція працює, то МРРТ трекер вибирає по потужності, і там вже завалюється напруга. Від тіні також залежить, заміри поробив, але викласти та описати поки не має часу.

чи з часом від постійного перегріву ті декілька панелей (5-6шт) навколо димарів не "потягнуть" за собою увесь стринг
Відповідь так. Але на скільки і через скільки років - майже філософське питання, і точно вам ніхто не скаже

Люди південь с півднем не можуть нормально порівняти
ну чому ж ? Не говорячи про ідеальні умови (трекери зі змінними кутами, оптимізатори, примусове охолодження і т.д.). Зазвичай південь генерує 1.1-1.2 від КВт панелей. Але це за рік.

Мене ж денна цікавить. і не південь. і приблизно. :)

Річна від 1 до 1.35. Ну так, похибка в 20% гуляє в середньому
В ідеалі 190 кВт мало бути на південь
Просто з похибкою у вас ок.

Але на скільки і через скільки років
Тоді чекаю нормального моніторингу. Гляну дані потрекерно, погодинно і буду тоді щось вирішувати. Бо рідний моніторинг не складає нормальні графіки поденно і потрекерно, нема нормальних вибірок. А Той що складає поденний, видно лише на сьогоднішній день. А не рідний (sun res studio) моніторинг працює дуже коряво. він бере частину "своїх" даних, і частину даних інвертора. і по цьому складає графіки. А оскільки там дані раз в 5 хв, а ще може пропасти звязок - то графік там дуже даликий від реалу.

Назад
Угорі