Заміна лічильника на двотарифний

sanyas15

Tier1
Реєстрування
14 Кві 2021
Дописи
822
Бали
43
Сонячні панелі
Jinko Solar 575W
Інвертор
Axioma-BFP 8000
Може хто володіє практичною інформацією по заміні 3-ф лічильника на двотарифний?
Цікавить мінімальна ціна на лічильник та послуги по заміні в Полтавському районі.
В сусідній темі говорили, що можна замовити заміну на сайті ДТЕК, але не знайшов такої можливості...
Дякую!

Може хто володіє практичною інформацією по заміні 3-ф лічильника на двотарифний?
Цікавить мінімальна ціна на лічильник та послуги по заміні в Полтавському районі.
В сусідній темі говорили, що можна замовити заміну на сайті ДТЕК, але не знайшов такої можливості...
Дякую!
Замінили у мене (Полтава) буквально у вівторок. ДТЕК тут ні до чого. У полтаваобленерго є сайт, інтернет-магазин з лічильниками. В залежності від потужності вашого приєднання обираєте собі лічильник і дзвоните на колл-центр (номер на сайті). Далі вони все вам пояснять. За заміну не платив, бо мій старий електромеханічний підпадав під планову заміну. Загалом найдовше чекати бригаду монтерів. До мене майже 2 місяці йшли. Мабуть через південний полюс ))

Останнє редагування:
Я купував собі сам однофазний, який виявився не рекомендованим, відтак у встанрвленні відмовили, валяється на горищі.

Я купував собі сам однофазний, який виявився не рекомендованим, відтак у встанрвленні відмовили, валяється на горищі.
Тому я й рекомендую на сайті обленерго купити. Там всі лічильники дозволені та (що важливо) обленерго має можливість їх параметризувати.

Пішов я по цій стежині (двотарифній) Уже пів року іду...
Купив в вказаному місці потрібну модель - NIK 2100 AP2T.1000.C.11
Прочитав опис - ШОК!!!!
Це лічильник з двома шунтами! По нулю теж рахує.
Якщо я об'єднаю нуль після лічильника з своїм заземленням (а до лічильника не маю права), по через моє заземлення потече струм від сусідів. І я буду мати кінське споживання!
Навіть не знаю що робити.... Сема ТТ теж не варіант, бо в інверторі нуль і земля об'єднані.
Як це вирішити поки не знаю.

Останнє редагування:
Пішов я по цій стежині (двотарифній) Уже пів року іду...
Купив в вказаному місці потрібну модель - NIK 2100 AP2T.1000.C.11
Прочитав опис - ШОК!!!!
Це лічильник з двома шунтами! По нулю теж рахує.
Якщо я об'єднаю нуль після лічильника з своїм заземленням (а до лічильника не маю права), по через моє заземлення потече струм від сусідів. І я буду мати кінське споживання!
Навіть не знаю що робити.... Сема ТТ теж не варіант, бо в інверторі нуль і земля об'єднані.
Як це вирішити поки не знаю.
Добрий день!
Чи вирішили цю проблему?

Чи вирішили цю проблему?
Ну як вирішив)))
Тупо схема ТТ. Нуль то нуль, земля (власна) то земля. Ніде (по моїй волі не пересікаються) :)
От така вийшла схема.
Тепер то я розумію, якби все спочатку, то можна було б замовити заземлення під опорою (де лічильник), зробити відповідний прект де земля з'єднується з РЕН провідником на вхідній клемі лічильника, але пробувати все заново і за купу грошей та нервів немає бажання. І ще не факт що РЕМ погодився б робити заземлення біля своєї опори...

Тема про "практичну інформацію по заміні 3-ф лічильника на двотарифний"
Підключення заземлення, "нуль відгорить" та інше мене не цікавлять?
Будь ласка, не пишіть не по темі, дякую!

Тема про "практичну інформацію по заміні 3-ф лічильника на двотарифний"

Будь ласка, не пишіть не по темі, дякую!
По темі

послуги по заміні в Полтавському районі
Ніхто вам його не замініть без РЕСа
замовити заміну на сайті ДТЕК, але не знайшов такої можливості.
То треба діти до РЕСа і узнавати, бо не ми ж повинні це робити

Ну це як що на підстанції нуль відгорить, в нормальних умовах там нічого не буде, може зовсім трохи
Що значить "трохи"? Шкільний курс фізики, паралельне з'єднання двох резисторів. По обидвох, з'єднаних паралельно ЗАВЖДИ тече струм пропорційний їх опорам.
Так що струм по вашій землі при такому з'єднанні буде протікати завжди. І його величина рахується по формулі. І чим краща ваша земля, тим більше буде через неї протікати від сусідів, а де та далека земля на ТП, наскільки якісна і який опір PEN провідника від вас до ТП

Да вибачить мене, автор теми але останній раз напишу
Шкільний курс фізики, паралельне з'єднання двох резисторів. По обидвох, з'єднаних паралельно ЗАВЖДИ тече струм пропорційний їх опорам.
Це не так, спорити не буду але можете погуглити

Ви живете в Полтавській області?
То треба було писати що ця тема тільки для жителів Полтавської області.
хто володіє практичною інформацією по заміні 3-ф лічильника на двотарифний?
Я володію, но я не з Полтавської області. Тож вибачайте.

треба було писати що ця тема тільки для жителів Полтавської області
По-перше, відразу було вказано це:
послуги по заміні в Полтавському районі.
Я володію, но я не з Полтавської області.
А таку інформацію можна було надати на початку спілкування.
Просто я знаю, що регіональність розміщення РЕС та й послуги, які вони надають, кардинально відрізняються.
Навіть ціни та умови відрізняються кардинально в Полтаві та області.
Але ніхто за два місяці нічого конкретного не написав.

Назад
Угорі