Зависання інверторів Growatt SPF 6000 ES PLUS

Kioto

Tier3
Реєстрування
1 Жов 2024
Дописи
9
Бали
3
Інвертор
Growatt SPF 6000 ES PLUS
Добрий день. Сьогодні, 23.05.2026 р. о 00:25 декілька інверторів Growatt SPF 6000 ES PLUS зависли з незрозумілих причин, на кнопки керування не реагують, вихід на навантаження вимкнуто. Інвертори розташовані в різних містах, тому якісь негаразди з електромережею виключено. Даталогери на зв'язку через китайську хмару, значення параметрів показують, але змінити не можуть. Допомогло тільки перезавантаження інверторів по живленню. Доступ до китайської хмари є тільки у однієї людини, злам її аккаунту виключено. Чи не сталося у вас щось подібне? І наступне питання: як відв'язати інвертор від китайськой хмари та прив'язати, наприклад, до HomeAssistant? Про проект Solar2MQTT я чув, але чи буде можливість керувати налаштуваннями інвертора (струм заряду, наприклад), чи тільки моніторинг стану інвертору?

Продовжується: о 05:05 ще декілька інверторів зависло, і не тільки в мене. Здається, китайці щось зламали. Рекомендую поки відключити інвертори від інтернету.

Доброго дня. У мене також став зависати. І відключається байпас, постійно. Допомагає перезагрузка, але потім все - рівно зависає через певний час, може бути 10хв, а може пару годин. Помилок ніяких не видає. Стоїть програма ShinePhone. Це якось пов"язано з інтернетом і китайцями, чи вже треба нести в сервіс?

Добрий день. У мене і у знайомих теж Growatt - ситуація ідентична. Поки сидимо без wifi моніторингу, маєм надію, що китайці виправлять косяки.

Здравствуйте. Симптомы те же самые, все началось вчера утром приблизительно 6+-. Потом второй случай в 00:20+-, сегодня утром снова. Отключил вайфай, мониторю дальше.

Добрий день. Сьогодні, 23.05.2026 р. о 00:25 декілька інверторів Growatt SPF 6000 ES PLUS зависли з незрозумілих причин, на кнопки керування не реагують, вихід на навантаження вимкнуто. Інвертори розташовані в різних містах, тому якісь негаразди з електромережею виключено. Даталогери на зв'язку через китайську хмару, значення параметрів показують, але змінити не можуть. Допомогло тільки перезавантаження інверторів по живленню. Доступ до китайської хмари є тільки у однієї людини, злам її аккаунту виключено. Чи не сталося у вас щось подібне? І наступне питання: як відв'язати інвертор від китайськой хмари та прив'язати, наприклад, до HomeAssistant? Про проект Solar2MQTT я чув, але чи буде можливість керувати налаштуваннями інвертора (струм заряду, наприклад), чи тільки моніторинг стану інвертору?
Я зрозумів проблема масова, в мене теж таке на одному з інверторів сталось. Ще помітив, що перевантажувати потрібно 2 рази, після 1 перезавантаження робить рівно 8-10 секунд і зависає знову, після 2 перезавантаження цілий день працює, вночі все знову повторилось

Доброго вечора. Хтось вже розібрався що з нашими інверторами? В мене завис і вимкнув струм на будинок в обід (приблизно в 13.50), і щойно теж знову все повторилося.....?

Після відключення даталогера від інтернету, інвертор не зависає. Ще замітив в мене декілька таких інверторів, на яких оновлювался раніше даталогер проблем не виникло, на яких не оновлювался даталогер проблема зявилась.

Назад
Угорі