Захист власних інвестицій. Самостійно чи гуртом?

Taras

Tier0
Реєстрування
23 Тра 2020
Дописи
381
Бали
63
Сонячні панелі
Ja solar
Інвертор
Huawei SUN2000-33KTL-A

Задав собі питання: якими мають бути(якими я хочу щоб були) відносини власника дСЕС та енергомережі на початку 2030 року. і не зміг собі відповісти.

Хоча куча політиків розмірковують над цим, протилежними частинами своїх думалок, і отримують від цього кучу задоволення.

А запитати як бачать ці відносини власники дСЕС нема у кого ( :) принаймі, один з них навіть собі не відповів)... Тому що - Якось буде... Щось приймуть... Ще рано думати... Так все окуплено прибуток отриманий що ще хотіти, Нас хрін чим дістанеш, щось намутим і тд.

А якщо серйозно...
до 2030 року буде 2 рази переобиратися Президент та Верховна зрада.
Дивно, але саме у жовтні 2029 року будуть чергові вибори.
цікаво що просити у кандидатів...?

;) от навіщо мені нетметерінг, коли я буду зимувати на Сейшелах чи Мальдівах?

Задав собі питання: якими мають бути(якими я хочу щоб були) відносини власника дСЕС та енергомережі на початку 2030 року. і не зміг собі відповісти.
- К 2030 панели будут на любом более-менее зажиточном домохозяйстве. Пусть в количестве частично компенсирующем свое потребление, но будут.
- Выкупать генерацию с частных СЭС после 2030 никто не будет, как не будет никаких "микро гридов" с продажей своей генерации соседям по улице, это все байки инсталяторов.
- Будет проблема балансирования энергосистемы, поэтому нетмитеринг возможно будет, но цена за "хранение" энергии будет 40-60% .

Приведенная выше статья - чистой воды лобизм. ВДЕ не решает вопроса стабильности генерации, а когда его решают за счет АКБ , цена ВДЕ сразу улетает совсем в космос.

• Like
Реакції: NSM
Так там же автор Домбровский, бывшый нардеп, глава комитета Рады на момент введения запрета на 30ки на крыше, он продвигал запрет и рассказывал, что это правильно, и если хочется, ставьте хоть 50квт но на крышу.
Скорее всего он же помогал ахмету и другим отменить ндс на ввоз панелей и отсрочить аукционы на вде в 19 году.

Скорее всего он же помогал ахмету и...
Не скорее всего,а это он,и не сам,а с хозяином..
Только там ошибка:Александр Домбровский,а не Андрей Домбровский.

Как по мне к 2030 у меня будет как минимум электро мобиль и думаю что и аккумуляторы киловат на 5 ,переведу всё на электричество зделаю смарт систему по накоплению и распределению . Часть панелей сниму отдам брату на дачу если будут лишними.
Что-то можно и продавать если будет возможность.
Технологии могут сильно изменится и будут достуные какопители и много есчё интересных плюшек.
Да и вообще так далеко планировать в Украине это как в рулетку играть.

Как по мне к 2030 у меня будет как минимум электро мобиль и думаю что и аккумуляторы киловат на 5 ,переведу всё на электричество зделаю смарт систему по накоплению и распределению . Часть панелей сниму отдам брату на дачу если будут лишними.
Что-то можно и продавать если будет возможность.
Технологии могут сильно изменится и будут достуные какопители и много есчё интересных плюшек.
Да и вообще так далеко планировать в Украине это как в рулетку играть.
:) ;)ну просто не всі сьогодні можуть зазирнути у завтра.
От, наприклад, електромобіль може ж бути системою накопичення та зберігання. І можливо в деякій мірі балансуючою. Але з такими плюшками він має бути дещо дорожчим за аналоги. І очевидно що купувати такі авто будуть мало ( ціна).
А якщо ввізне мито буде заохочувати завозити такі?
Можливо це якось допоможе і поборотися з небалансами спричиненими СЕС.

Багато хто із активістів та політичних "всевмійок" нещадно експлуатує твердження що в Европі ее для промислових споживачів дешевша ніж в Україні...
За посиланням можливо переконатися чи відповідає це дійсності.

https://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/submitViewTableAction.do

зверніть увагу на налаштування пошуку (податки та збори) і як це впливає на ціну...
1642754703884.png1642754961349.png
1642755217153.png
;) Виходить що якщо не брати ПДФО з продажі ее то ЗТ можливо зменшити на 15%. при цьому і електроенергія подешевшає і виробники (дСЕС) в накладі не залишаться.
** десь пролітало що для податкової ПДФО від реалізації ее не такий як від заробітної плати.

Назад
Угорі