Заземлення сонячних панелей та інші питання)

Реєстрування
26 Бер 2026
Дописи
3
Бали
1
Сонячні панелі
Trina Solar
Інвертор
Anern
Доброго дня! Прошу допомоги та порад. Встановив собі BIOM 10 кВт з Anern evo 6,2 кВт. Все ок наче. Але ж тепер хочеться докрутити панелі. Замовляю, десь вже в дорозі)) І тут питання.
- Як їх заземлити, якщо панелі ставлю на даху 9-поверхівки. в якій просто апріорі немає заземлення. Так, розумію що потрібно, але яким чином?
- Що встановити у блок захисту. Начитався (без претензій на те що це правда, бо іі часто бреше), що якщо не буде заземлення, то тоді в коробку з захистом треба запобіжник подвійний, DC автомат 16А двухполюсний, а от УЗИП не треба, навіть по типу не можна в моєму випадку

Прошу допомоги)) Дякую

Якщо будинок панельний, то арматура зеземлена. Навіть в ПУЕ є пункт про заземлення на арматру панельніх будинків. На даху подивіться на кріплення антен. Вони всі мають бути заземлені.

Якщо будинок панельний, то арматура зеземлена. Навіть в ПУЕ є пункт про заземлення на арматру панельніх будинків. На даху подивіться на кріплення антен. Вони всі мають бути заземлені.
Дякую за увагу до мого питання! Антени були лише тарілки, вони стояли на оголовку ліфтової шахти, куди я і буду ставити панелі. Вони всі були старі и просто прикручені до стіни, заземлення не було. Я їх зняв і висвободив собі стіну під 4 панелі. Є якийсь стовб металевий, який стоїть на верхівці бетонного вентиляційного каналу і розтянутий тросами в усі боки до покрівлі. Але з нього йдуть якісь провода до іншого підїзду

Подивіться уважно. Навколо лифтової шахти, або на самій шахті, поивинні бути приварені пластини. Вони заземлені.

Добре. Завтра спробую глянути по світлому. Але електрик, який в домі нам все робить по підключенням, сказав що заземлення в домі нема... Ок, а якщо нема тих пластин?) Як бути в такому разі. Чат ГПТ, якому мало віри, каже що треба зовнішній кабель провести по рама панелей і якось завести його до шини землі у інверторі, щоб якщо панелі працюють ок і по стандартним каелям прблем нема, але в цей цас є зовнішній пробій. щоб по цьому зовнішньому кабелю сам інвертор через корпус побачив проблему і вимкнув систему

Назад
Угорі