Батарея Deye SE-G5.1 Pro-B, BMS протокол

Працює моніторинг батареї Deye SE-G5.3 в Home Assistant.
це Ви конфіг писали чи взяли готовий з https://github.com/Psynosaur/esphome-deye-bms/blob/main/deye-can-bus.yaml ?

Просто по коду бачу що там є якийсь wake up сигнал, але відправляється він тільки один раз.
Можна спробувати відправляти його частіше, можливо тобі BMS не буде засипати. Має бути на днях pro b. Тоді спробую з нею

В тому проєкті wake up на id 351 для того щоб inter CAN (CAN IN, CAN OUT порти) почав передавати дані - бо інакше там тиша.
Щоб не засинала батарея треба спробувати кожну секунду слати 0 на id 305

###########################################################################################################
# Inverter heartbeat to prevent battery sleep mode ? Need to confirm
###########################################################################################################

- interval: 1s
then:
- lambda: |-
uint32_t can_id = 0x305;
std::vector<uint8_t> canMessage = {0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00};
id(pcs_can)->send_data(can_id, false, canMessage);
ESP_LOGI("CAN", "Sent CAN message with ID: 0x%lx", static_cast<unsigned long>(can_id));

У дочки цей код відправляється, для батареї не шкодить, але в неї вимикається зарядний пристрій інвертора з 7 до 23 - тому не впевнений що цей код дієвий

Автор того коду і його обговорення тут

Останнє редагування:
Ще цікава інформація щодо акумуляторів Deye: якщо у вас є кілька паралельно підключених акумуляторів, то їх розрядка невеликим струмом після зарядки до 100% SOC призвиде до розбалансування вже між батареями і це виглядатиме приблозно ось так:Переглянути вкладення 7077
Підтримка повідомила, що для симетричної розрядки батарей, струм споживання на початковому етапі розряду акумуляторів повинен становити більше 5А на батарею. Оригінал відповіді:Переглянути вкладення 7078
Така сама історія з двума АКБ Pro-b, SOC часто відрізняється на них, а напруга однакова, ще не поборов це питання

SOC часто відрізняється на них, а напруга однакова, ще не поборов це питання
А навіщо це питання бороти? Нехай собі працюють!
В мене також дві батареї паралельно, SOC також відрізняється на 6-8 пунктів, але при повному заряді все норм!
Не звертайте увагу, нехай працює!

Така сама історія з двума АКБ Pro-b, SOC часто відрізняється на них, а напруга однакова, ще не поборов це питання
ну так при такому з'єднанні напруга просто не може відрізнятися)
а так - я згоден з sanyas15 - питання до ПЗ - в підтримку deye.
а у вас на батарейках fw однакові?

це Ви конфіг писали чи взяли готовий з https://github.com/Psynosaur/esphome-deye-bms/blob/main/deye-can-bus.yaml ?

Просто по коду бачу що там є якийсь wake up сигнал, але відправляється він тільки один раз.
Можна спробувати відправляти його частіше, можливо тобі BMS не буде засипати. Має бути на днях pro b. Тоді спробую з нею
Я брав готовий конфіг, але wake up я не вставляв. Я по кусочку yaml file добавляв і до wake up не дійшов. У мене зараз працює 2 ESP32: одна з INTER CAN bus, друга з PCS CAN bus. Вся інформація відображається в Home Assistant. Все працює дуже добре. Якщо весь yaml зашити в одну ESP32, то дуже часто не читаються дані. Тому я розділив потоки. А wake up я пізніше попробую вставити. Потреби поки що такої не було, бо я кожну ніч переходжу на батарею.

Вітаю,спільното. Підкажіть як можна подружити аккумулятор та інвертор daxtromn 8.2 . На ньому є 485 та 232. Всі можливі комбінації та налаштування пробував (lip,lil,lib,lic) не бачить акуум

Вітаю,спільното. Підкажіть як можна подружити аккумулятор та інвертор daxtromn 8.2 . На ньому є 485 та 232. Всі можливі комбінації та налаштування пробував (lip,lil,lib,lic) не бачить акуум
Підключив з 2 чи 3 спроби до powmr через rs485, в меню вибрано LIL
Після зміни режиму треба перезавантажувати інвертор і головне правильний кабель зробити.

Колеги, мої вітання! Можливо хтось підкаже, надасть посилання до актуальної групи Техпідтримки у Ватсап, де швидко відповідають? Бо група Iseli Deye Support заповнена, в неї вступити нереально. Буду вдячний за відповідь!

SRNE SR-HYP4850S100-H і його клони charge2go
Добрий день.
Мені вдалося подружити SRNE-клон з батареєю на БМС PACE. В інструкціях пишуть, що коли батарея одна, то всі діп-перемикачі, якими встановлюється адреса батареї, мають бути у положенні OFF. Тобто адреса батареї 0. Але шляхом моніторингу було з'ясовано, що інвертор посилає запит на адресу 1, і це ніяк не можна змінити. Тож після встановлення адреси 1 на батареї, все запрацювало. Протокол PACE_MODBUS. Можливо на інших протоколах теж таке спрацює.

Теж проблема така. Підключено Daxtromn та батарея deye, засиная через 24 години, якщо не перезавантажити її, або навантаження не дати. Хоча читає дані, заряд акума, вольтаж, вольтаж комірок, температуру. Невже тільки в цей pcs ще засунути не тільки інвертора, а esp32 та в wakeup відправляти? Чи не будуть потім конфлікти між інвертором і esp. По 2 піни тільки з'єднував, без землі.

Останнє редагування:
А для чого тоді взагалі цей комплект, якщо ним не користуватися?
Коли світла немає - завжди у використанні, а якщо один день повністю зі світлом - то можна забути за те що вимикається акумулятор, тоді при вимкнені світла - лажа буде...

Помогите объединить.Батарея deye 5.1 pro-b уходит в сон через сутки. Коммуникация есть, но так понимаю не точная. На экран всё выходит и проценты и напряжение и напряжение малой и большой баночки и так же температура. Скорее нет обратной от инвертора. Не соответствие протокола. Как избавиться от засыпания аккума?Anern6200.

Є таке. Незважаючи на те що є зв'язок між інвертором і батареєю, якщо протягом 24 годин не було жодного заряду/розряду, батарея "засинає". Такі налаштування BMS. На мою думку змінити це неможливо. Тільки дати хоча б один заряд/розряд протягом 24 годин.

Останнє редагування:
Це я зрозуміл але думка така, еслі зробити в настройках інвертора большой разбег между повной зарядкой і плаваючий, може спрацює?

"Побавтесь" з налаштуваннями заряду, але мені здається що це не допоможе. В мене MUST, так що я не підкажу по вашому інвертору. В MUST э пункти 20 а 21, напруги при яких закінчується заряд/розряд при наявності мережі. Але в мене інвертор працює з панелями. Я навіть не знаю... Як варіант поставити реле часу щоб раз або два рази на добу вимикав зовнішню мережу на 5-10 хвилин.

Останнє редагування:
Ну что,хочу сказати что у мене кажется вийшло заставити deye 5,1 pro-b працювати в режиме user з інвертором anern 6200 evo. Значіть робим повну зарядку 55-55,2 як кому підтримка 53,8-54 як кому. Ніжній порог естественно 48. Теперь настроїм балансування. Так, балансування то что ні хто ні робе.Є така функція в інверторах.Ставім там напряженіе , як там на нашій мові, ну короче 55,5-55,6 v як кому ноавіться
І теперь время в мінутах. К прімеру в 33 пункте 10 мінут. В 34 пункте 500мінут.і в 35 пункте 1 день. Что би працював два рази на день. І теперь вміємо в 30 пункті een. Пробуйте кому потрібно. Пробуйте дайте знати. Пробачте за мій французький. СССР дає знати.

Назад
Угорі