Батарея Deye SE-G5.1 Pro-B, BMS протокол

Є кабель-адаптер usb-rs485 але в програмі можна вибрати тільки can. Підкажіть як підключитися(бачив відео де підключались у версії програми 1.07 але її ніде не знаходжу)

Є кабель-адаптер usb-rs485 але в програмі можна вибрати тільки can. Підкажіть як підключитися(бачив відео де підключались у версії програми 1.07 але її ніде не знаходжу)
Upd знайшов на Github, чувак походу сам написав цю версію.

В тому проєкті wake up на id 351 для того щоб inter CAN (CAN IN, CAN OUT порти) почав передавати дані - бо інакше там тиша.
Щоб не засинала батарея треба спробувати кожну секунду слати 0 на id 305

###########################################################################################################
# Inverter heartbeat to prevent battery sleep mode ? Need to confirm
###########################################################################################################

- interval: 1s
then:
- lambda: |-
uint32_t can_id = 0x305;
std::vector<uint8_t> canMessage = {0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00};
id(pcs_can)->send_data(can_id, false, canMessage);
ESP_LOGI("CAN", "Sent CAN message with ID: 0x%lx", static_cast<unsigned long>(can_id));

У дочки цей код відправляється, для батареї не шкодить, але в неї вимикається зарядний пристрій інвертора з 7 до 23 - тому не впевнений що цей код дієвий

Автор того коду і його обговорення тут
код знадобився. я довайбкодив ще кілька фіч і зкомпілював прошивку на ESP32. Батарея deye 6.1 працює без засинань вже 2 тижні. дякую!

код знадобився. я довайбкодив ще кілька фіч і зкомпілював прошивку на ESP32. Батарея deye 6.1 працює без засинань вже 2 тижні. дякую!
Тобто «need to confirm” з коментаря можна прибрати?

Тобто «need to confirm” з коментаря можна прибрати?
Справа в тому, що я взяв лише концепцію. В мене воно працює на фреймворке ардуіно. Тобто чистий код я не використовував. І в чистому вигляді не можу сказати, що він працює, але ось це точно спільне:
  • Ідентифікатор кадру: 0x305
  • Тип кадру: Standard 11-bit (не Extended)
  • Корисне навантаження (Payload): 8 байт нулів {0x00, ...}
  • Частота відправки: 1 раз на секунду (1 Hz)

Назад
Угорі