Чи можуть паралельно працювати два різних інвертора в одній СЕС

Я пока сам у себя только выторговал батарею 280 Ач 24 В:), поняв, что по дешману 12 в - это совсем не дело, а отмасштабировать не выйдет. Только менять оборудование. Жду банки и весь мотлох. Соответственно - примерно тот же порог мощности, что и у Вас, даже меньше (смотрю на SRNE 3,3, но это после НГ). Хотя по факту, подозреваю, примерно такой же. И пока эта мощность кажется мне довольно большой:)
А с солнцем у меня ещё сложнее. Оно не является задачей первой очеред, но когда дойдёт до дела - будет гемор. Просто поставить панелей и подключить - не отделаюсь. Крыш на даче (я там 8 месяцев в году живу) дофига - беседка, мастерская, туалет, душ, старая хата, но расположены они так, что мне придётся идти на кучу компромиссов. Те маленькие, та со склонами на восток и запад. А которая на юг - перед ней здоровый неприкосновенный орех. Поле толком не складывается. Так ещё расстояния - или от одной, или от другой группы панелей до инвертора расстояния получаются негуманные. По сечениям и длине проводов. Так что я пока совсем свою картинку выше не забываю. Может, так хоть кусок дачи запитать можно будет - типа где душ со стиралкой, или как-то так.
Впрочем, про солнце - это пока влажные мечты, пока читаю - чего люди городят. Тут бы обеспечить аккумуляторное бесперебойное питание вместо того, обо что я сейчас спотыкаюсь - старый авто аккум, сопли по стенам со светодиодными лампочками, и модем на самопальном УПСе 12в 7 ач. И стареньким запасным аккумом к старенькому запасному ноуту. Чем и занялся.

Останнє редагування:
Я пока сам у себя только выторговал батарею 280 Ач 24 В:), поняв, что по дешману 12 в - это совсем не дело, а отмасштабировать не выйдет. Только менять оборудование. Жду банки и весь мотлох. Соответственно - примерно тот же порог мощности, что и у Вас, даже меньше (смотрю на SRNE 3,3, но это после НГ). Хотя по факту, подозреваю, примерно такой же. И пока эта мощность кажется мне довольно большой:)
А с солнцем у меня ещё сложнее. Оно не является задачей первой очеред, но когда дойдёт до дела - будет гемор. Просто поставить панелей и подключить - не отделаюсь. Крыш на даче (я там 8 месяцев в году живу) дофига - беседка, мастерская, туалет, душ, старая хата, но расположены они так, что мне придётся идти на кучу компромиссов. Те маленькие, та со склонами на восток и запад. А которая на юг - перед ней здоровый неприкосновенный орех. Поле толком не складывается. Так ещё расстояния - или от одной, или от другой группы панелей до инвертора расстояния получаются негуманные. По сечениям и длине проводов. Так что я пока совсем свою картинку выше не забываю. Может, так хоть кусок дачи записать можно будет - типа где душ со стиралкой, или как-то так.
Впрочем, про солнце - это пока влажные мечты, пока читаю - чего люди городят. Тут бы обеспечить аккумуляторное бесперебойное питание вместо того, обо что я сейчас спотыкаюсь - старый авто аккум, сопли по стенам со светодиодными лампочками, и модем на самопальном УПСе 12в 7 ач. И стареньким запасным аккумом к старенькому запасному ноуту. Чем и занялся.
Я так само починав. Єдине що залишається у мене це панелі, їх просто буду доповнювати.

• Like
Реакції: kikv
Я смотрю, с этого многие начинали.
А вот у меня, даже когда дойду до этого, так просто добавлять панели не получится. У меня можно легко построить несколько станций по две панели:p. Даже начало сложным выходит, но это не в этой теме, да и не сейчас. Потому присматриваюсь на будущее к хитрым решениям - вдруг какое спасёт.

Всім привіт. Стояв у мене інвертор Solinved 3.5 кВт і вирішив замінити його на PowMR 4.2 кВт, через більшу потужність, а головне через нижчій поріг напруги на MPPT, всі на 24В. Думав що робити з старим і прийшла ідея, але не впевнений про реальність. Питання ось в чому: чи можливо їх підʼєднати паралельно як на акуми і на вихід, для збільшення загальної потужності на виході з однією зборкою акумуляторів. Може вже хтось пробував чи є якісь думки? Чи все ж таки збирати кошти і робити дві СЕС або пероходити на 48В?
: чи можливо їх підʼєднати паралельно як на акуми... Можливо, але до пори до часу, буде спрацьовувати захист то в одному, то в другому. А в один "прекрасний" момент все закінчиться аварією в якій вигорить певна кількість силових транзисторів у низьковольтній і високовольтній ланці інвертора, і в БМС акумулятора. Недавно якраз мав задоволення ремонтувати це все, після такого підключення

Можливо, але до пори до часу, буде спрацьовувати захист то в одному, то в другому. А в один "прекрасний" момент все закінчиться аварією в якій вигорить певна кількість силових транзисторів у низьковольтній і високовольтній ланці інвертора, і в БМС акумулятора. Недавно якраз мав задоволення ремонтувати це все, після такого підключення
Про які захисти йде мова? Якщо про захист по навантаженню, то нема різниці скільки там інверторів і чи спільна в них батарея, чи роздільна. Треба з розумом підключати навантаження кожного інвертора. Щоб можливе навантаження було не більше його потужності. До речі, щоб інвертор не падав в захист зараз модно ставити по виходу захисне реле.
Як на мене, єдине що треба забеспечити при такому підключенні - це БМС відповідної потужності на випадок коли обидва інвертори наваляться одночасно по розряду. Наприклад, зараз в мене БМС на 200А і інвертор 4КВт 24В. Якщо я захочу підключити до тієї батареї два таких інвертора, то БМС треба міняти на 300А, бо 200А це менше 5кВт.

Назад
Угорі