Дані, що отримуються з інвертора MUST через COM (USB)-порт

молодцы , значит не стоят на месте ,меняют прошивки.
тогда свисток и какой нибудь монитор rs485
но скорей регистры будут как в pv ph
а вообще железяка хорошая, 3,6 квт кратковременно плакал но тянул , не любит димер, сверху врезал 120 мм кулер, темп упала заметно,

в меню li появился ?

На стационарном компютері питань нема,працюе.На ноутбуці с тим ж налашуваннями не в яку.Причом ноутбук робочий і я їм деякі присторої прошивав.Драйвери пробував різні CH340,ні в яку не хоче.А на ПК id4 швидкість 19200 і більш ні на якій не цепляеться.З есп 32 вже як я не крутив.Може есп 32 дохленька вона в мене така для тестів.Ось прийде нова як у вас тоді спробую.Я на есп 32 і піни міняв і швидкість підбирав.По інвертору чесно сподобалась компановка,простий як двері.Нарізка синуса з низу плата ключів, зверху контроллер і обвязка.По зручності ремонта,саме якщо недай бог що пихне зручний в розборці.А от чому такий привиредливий з звязком?

Вкладення

• Знімок екрана (4).png
    Знімок екрана (4).png
    328,7 Кб · Перегляди: 5
так pv3000 или ep3000 , или лыжи у меня не едут ?

Останнє редагування:
на ноуте посмотрите ток usb . если есть возможность gnd data+ data- от ноута 5в отдельно.
у меня куча кабелей которые на прозвонку целые . а не конектят . сечение жилы толи пайка толи свивка.
еще наблюдал такую проблему : интерфейсный блок запитуется от своего бп . мощности не хватало на запуск esp ,
с таким столкнулся на pc1800 , брал питание от MB или от шины акума

Останнє редагування:
Я пробував різні кабелі від принтера юсб Б.На ноуті ні в яку ні з феритами ні з чим(це я про кабель юсб Б).На платі гальван розвязки видно трансформатор який живить свисток юсб А.Живлення чітко береться з нього та чистих 5В я робив заміри.На живлення юсб Б я не впевнений ,думаю ви праві бере живлення з компютера.Треба спробувати може насправді не хватае на ноутбуку.Але компютер мені зовсім не потрібний,тут смисл автоматизацї хом асистента.Просто настільки капризний звязок я ніде не бачив.А доводилось працювати з різними як саморобними так і заводскими программаторами.Також програмувати різні охороні прилади.Там едине іноді від вінди залежить.Хотя на ноуті стоїть 11та ліцензія а на стаціонарі теж 11 але ......Чесно дивився схемотехніку вони там щось дуже перемудрили.Що мішало просто викинуть юарт.Стоїть 3 оптрона SFH6156-3 і не самих швидких куди йому ті 19200? на шину кан там свої окремі 2 оптрона P118.Невдалось індифікувати U2 в кого е гарне фото можете підсказать?Там напевно завали на фронтах треба напевно все таки глянуть осцилографом.В когось е фото орігінального свистка маст юсб А під даний тип інвертора.Цікаво що там в середині.

для экперемента питание возмите от акума, поиграйте задержками в modbus -это очеь критично . с pv18 у меня было похожее, много плохо и мало плохо . поменяйте время опроса датчиков. кондер по питанию попробуйте . с бп ,тот который трансформатор, довольно много шума.
Що мішало просто викинуть юарт
пытался общатся с производителем о смене id- глухо, хотел сделать сеть rs485 , там пароноидальная секретность,в итоге пддключал три mppt на три uart esr32s3
сам пользую 10 11 не пробовал, исторически сложилось- нормальный продукт через раз
проверте еще gpio на предмет поведения при загрузке , логирование тоже отнимает ресурсы, уровень сигнала ,
3,3 в понимают не все 485 мс. стабильные результаты дает плата с автоопределением rx tx , та которая с дополнительной мс какойто cd,тогда не надо flou

Вчора нарешті запустив.Почав перебирать свої платки 485 і поставив з автоопреділением думаю саме ту що ви мали на увазі.Короче запустилось викидуе почті всі датчики едине не регулюеться чому струм заряда акб(Зато регулюеться напруга до якої той акб буде заряджатись.Не показуе частоту зато напругу виходу потужність під нагрузкой .Якось так все в разнобой в логах бачу кучу обривів і шумів.485 шина вмене використовуеться на инверторі для двигуна,там шуми в рази.Я до чого вона доволі стабільна а тут якесь горе кабельок 12-15см і типу така куча поміх.Це панове інжинери Маст щось не доробили.А трясуться за зміну айди бо хтож їх коряві приблуди в вигляді свистків буде купувать?Питання як краще буде працювать с автоопреділением тх рх чи все таки поставить управляему?Але придеться ждать 2-3 неділі(((

управляемые в конце кончов , после отладки задержек , заработали лучше. логи чистые.
покажите регулировку тока

приблуды не корявые , они просто для другого. попробуйте подкдючить логер от deye или growat , тот еще гемор

З струмом проблеми не як не получаеться не вивести струм крім Load current,ні налаштувать регулювання заряду..Напруги я можу деякі налаштувать це Настройка подерживающего напрряжения та Установка отключения при низком заряде акб-20пункт.напруги частота та потужність зарядки акб так як і потужність потребітеля воно показуе.я наввть з потужності потребітеля вираховую струм)))але цеж не нормально ні з одного датчика струму по тим регистрам я вивести нічогоне зміг .як я не мучався.або регістри неті або це щось не те.як таке може буть напруги ОК частота потужність ОК температура і деякі перемикачі ОК а з струмом біда((

покажите регулировку тока

Вчора нарешті запустив.Почав перебирать свої платки 485 і поставив з автоопреділением думаю саме ту що ви мали на увазі.Короче запустилось викидуе почті всі датчики едине не регулюеться чому струм заряда акб(Зато регулюеться напруга до якої той акб буде заряджатись.Не показуе частоту зато напругу виходу потужність під нагрузкой .Якось так все в разнобой в логах бачу кучу обривів і шумів.485 шина вмене використовуеться на инверторі для двигуна,там шуми в рази.Я до чого вона доволі стабільна а тут якесь горе кабельок 12-15см і типу така куча поміх.Це панове інжинери Маст щось не доробили.А трясуться за зміну айди бо хтож їх коряві приблуди в вигляді свистків буде купувать?Питання як краще буде працювать с автоопреділением тх рх чи все таки поставить управляему?Але придеться ждать 2-3 неділі(((
Той ID насправді є адресою Modbus. Я знаю, що коли два Масти працюють впаралель (з відповідними платами), то другий інвертор отримує адресу 5. І їх можна обидва вичитувати по одній шині rs485.

з відповідними платами
цена , совместимость , наличие порта
Той ID насправді є адресою Modbus
это и так понятно
у меня три одинаковых mppt не прицепиш туда никаких плат . отож пытатался у китайцев узнать страшный секрет где id зашит , сканировал регистры , несмог. ну гдето ж он есть !
со сдвигом id столкнулся на lp1600 те которые без дип свич , пытался считывать данные по rs485 ,считывал но с кучей проблем.пытался курить даташит по паралельному включению , интересно но ничего не понятно.

з відповідними платами
цена , совместимость , наличие порта
Той ID насправді є адресою Modbus
это и так понятно
у меня три одинаковых mppt не прицепиш туда никаких плат . отож пытатался у китайцев узнать страшный секрет где id зашит , сканировал регистры , несмог. ну гдето ж он есть !
со сдвигом id столкнулся на lp1600 те которые без дип свич , пытался считывать данные по rs485 ,считывал но с кучей проблем.пытался курить даташит по паралельному включению , интересно но ничего не понятно.
То зробіть на крайняк свій конвертор ID на якійсь Ардуіні або ESP.

опять ,интересно но ничего не понятно.
буду благодарен если научите

опять ,интересно но ничего не понятно.
буду благодарен если научите
Якщо я вірно зрозумів, то Вам потрібно опитувати три різних пристрої по одній шині rs485, але пристрої мають однакову адресу 4. Тоді перед двома з трьох треба поставити конвертори адреси. Наприклад хост опитує 4, 5, 6 адреси. Перед 5 та 6 конвертори конвертують запити в 4 адресу і подають кожен на свій пристрій, а потім конвертують відповіді пристроїв назад в 5 та 6 адресу.

правидьно поняли , поподробней про конвертори адреси. я не так силен в вопросе,
ну если вам не сложно.

Назад
Угорі