Home assistant інтеграція інвертора

deniss

Tier3
Реєстрування
28 Бер 2025
Дописи
14
Бали
3
Сонячні панелі
Jinko Solar 590
Інвертор
anenji 4000
У моєму випадку це anenji , тестував на 2 піддослідних 2000 та 4000 моделях
Витратив деякий час, скомпонував 2 пристрої еспхом.
За основу брав гітхаб
Що було зроблено підключення батареї LI_6 через rs485 до esp + та сама есп підключена по кабелю до батареї 24 в с jk-bms . Інвертор бачить батарею я бачу параметри бмс. Тут все відносно просто
Далі Інвертор , був зразок, але він незначно відрізнявся від мого інвертора, тому трохи підправивши, трохи додавши я отримав на 4000 модель , звичайно можна підключити рідний вайфай, але він дуже довго оновлюється, та має меньше функцій .
Частину налаштувань я прибрав, це ті які майже ніколи не використовуються настроїв один раз та забув, додано трохи плюшок. Наприклад автоматизація заряд вночі, вказуємо час коли почати коли зупинити, і вночі починається зарядка, реалізовано прямо в еспхом , у мене працювало коли ще не було сонячних панелей, по ночному зарядив вдень користуюсь. 2 регулятори + вимикач цього режиму.
Наступне, інвертор вміє віддавати в мережу режим suf але лічильник звичайний, тому віддавати залишки яках вистачає при сонці не варіант, буде рахувати все що віддав як споживання, тому додав обмеження потужності сонця, хоча з цим параметром трохи складно, автоматизація яка обробляє на сервері хом асістант у мене контролює споживання електричного опалення , бойлера через ватметр які підключено до мережі напряму , а далі вже якщо є споживання , батарейка 100% перемикає на suf та обмежує сонце на рівні споживання мінус 50 вт, так аби напевне не мотало, якщо що то швиденько повертає sbu і працюємо на батарейці

Що я отримав , систему яка працює стабільно, а якщо врахувати що зарядка електромобілю так само керується з еспхом , який крутить потужність тримаючі баланс то взагалі чудово, машина заряжаєтся, якщо включаєтся потужний споживач то вимикаємо заряд, щось слабеньке типу газонокосарки трохи зменьшуємо заряд машини аби отримати 0 споживання з батарей або підзарядитиЗнімок екрана 2025-05-16 094647.png

Вкладення

• anenji-control.zip
    4,4 Кб · Перегляди: 21
  • jkbms-anenji.zip
    2,4 Кб · Перегляди: 9
Останнє редагування:
А є хтось хто подружив інвертор Anern 10200 із Home Assistant?

Полностью интегрировал свой Anenji 11kw model ANJ-HHS-11kw-48v в HomeAssistant.
Использовал esp32 wroom.
И Dfrobot Max202 ttl для подключения на порт инвертора rs232.
Протокол Modbus over rs232.
---
Jk bms также полная интеграция в HomeAssistant по BLE. протоколу.
Ещё один использоавал esp32 wroom для БМС.
Инвертор с БМС не связаны дата кабелем. Полностью ручная настройка в инверторе напряжений и токов. Да и не нужно теперь совсем.
Привожу пример отображения в HA.
Это только самые основные параметры.
На главной панели. Все настройки вынес в отдельные меню.
Очень удобно. Надёжно.
И возможности любых автоматизацией.
Плюс- интеграция с другими устройствами умного дома и датчиками.
Может, кому-то будет полезно.

Вкладення

• Screenshot_20250906-121059.png
    Screenshot_20250906-121059.png
    159,6 Кб · Перегляди: 19
Полностью интегрировал свой Anenji 11kw model ANJ-HHS-11kw-48v в HomeAssistant.
Использовал esp32 wroom.
И Dfrobot Max202 ttl для подключения на порт инвертора rs232.
Протокол Modbus over rs232.
---
Jk bms также полная интеграция в HomeAssistant по BLE. протоколу.
Ещё один использоавал esp32 wroom для БМС.
Инвертор с БМС не связаны дата кабелем. Полностью ручная настройка в инверторе напряжений и токов. Да и не нужно теперь совсем.
Привожу пример отображения в HA.
Это только самые основные параметры.
На главной панели. Все настройки вынес в отдельные меню.
Очень удобно. Надёжно.
И возможности любых автоматизацией.
Плюс- интеграция с другими устройствами умного дома и датчиками.
Может, кому-то будет полезно.
esp32:
board: esp32dev
framework:
type: esp-idf

тип превести на ардуіно, тоді на одному еспхом одночасно можна підключити по блютуз бмс та інвертор , тобдо другий не треба, з мінусів лише якщо не працює інвертор не бачимо бмс, якщо прикрутити ще 485 то емулятор батареї буде працювати просто по блютуз , я так на еасан 2000 робив собі, всі інші по кабелю

Можно и так.
У меня разнесены инвертор и акккумулятор в разных помещениях через бетонную стенку.
И каждый из esp32 дополнительно используется в качестве датчиков температуры.
В один esp заводить все - для меня плохое решение. Это вызывает проблемы прокладки кабелей.
Пришлось бы тянуть провода от датчиков температуры на 4-5 метров в один esp.
Плюс,
Имеются некоторые проблемы с wifi в подвальном помещении. Бетон, плитка, и старый рутер, еще не вышедшей на покой.
---
Существует определенная устойчивасть данной системы к отказу.
Один не работает, есть показания с другого, - если по простому.
Предпочитаю использовать принцип микросервисов в построение систем.

Останнє редагування:
Назад
Угорі