Home assistant інтеграція інвертора

Ось тут мої пригоди - у SRNE схоже такий же свисток
Якщо коротко підтримує збір даних напряму (без використання хмари) за допомогою ось цієї інтеграції https://github.com/davidrapan/ha-solarman
Вчора промучився з цим до пізньої ночі, сьогодні зранку також, нічого не виходило. Тільки що вирішив спробувати ще раз і тільки зайшов в Solarman HA сам запропонував підключитись до нового пристрою (інвертора) і все запрацювало. Це якесь чудо! Дякую! Далі буду налаштовувати графіки і т.д. Я тільки почав освоювати НА.

Поділюсь своїм методом. Маю MUST 3224 pro, він вже йде з вбудованим вайфай і працює через valueclouds. Оскільки на пряму підключитись не вийшло я беру статистику прямо з сайту, беру API з сторінки статистики та інтегрую ці всі дані в HA. ось що маю на виході.1768996653910.png

Зафіксував для себе інструмент моніторингу свого інвертора SRNE ASP48100S200
Я зупинився на інтеграції https://github.com/davidrapan/ha-solarman
Хоча ця інтеграція насамперед для збору інформації з донглів Solarman, я її використовую з сервером RS485-Ethernet і думаю буде працювати з сервером на ESP32. І все це без китайської хмари ;)
На базі наявного конфігу створив свій - основна відмінність це можливість додаткових налаштувань (планую ще дороблювати).
Ось як виглядає картка для контролю інвертора
Screenshot From 2026-01-22 14-47-44.png

В attachement код. Для використання коду необхідно в HA створити файл /config/custom_components/solarman/inverter_definitions/custom/srne_asp.yaml
При створені нового пристрою у полі Profile обрати створений файл і звісно ввести параметри підключення.
Screenshot From 2026-01-22 14-15-00.png

UPD: Оновив файл конфіга

Вкладення

• Screenshot From 2026-01-22 14-41-45.png
    Screenshot From 2026-01-22 14-41-45.png
    170,9 Кб · Перегляди: 14
  • srne_asp.yaml.txt
    21,6 Кб · Перегляди: 6
Останнє редагування:
Можливо буде корисно - непогана програма для зчитування modbus https://github.com/matesh/modterm
Ось так, як приклад, виглядає зчитування з моє батареїScreenshot From 2026-02-01 15-54-20.png

Останнє редагування:
esphome сам вміє шити , випаювати не обов'язково, підпаяти +3.3 - tx rx та ресет, або просто вмикати + якщо без ресет
але, як я писав це тупіковий шлях, Ота завантаження без випаювання я не розглядав, та по факту воно мені не треба, облю не на продаж а виключно для себе , тут просто цікаво було.
Ота після прошивки еспхом працює , в ямл воно ввімкнене, вибір вайфай мережі краще статичний а не так як я зробив універсальний ,
wifi:
# ssid: !secret wifi_ssid
# password: !secret wifi_password

ap:
ssid: "bk-setup"
password: "12345678"

captive_portal:

треба прибрати captive_portal:
та
ap:
ssid: "bk-setup"
password: "12345678"
перед статичними логіном паролем прибрати # та прописати власні якщо нема secrets.yaml

Код:
Found multiple options for uploading, please choose one:
  [1] COM3 (USB-SERIAL CH340 (COM3))
  [2] COM7 (USB-Enhanced-SERIAL CH343 (COM7))
  [3] Over The Air (bk_test.local)
(number): 1
****************************************************************************************************************************************************************************
Obsolete PIO Core v6.1.16 is used (previous was 6.1.18)
Please remove multiple PIO Cores from a system:
https://docs.platformio.org/en/latest/core/installation/troubleshooting.html
****************************************************************************************************************************************************************************
Processing bk_test (board: generic-bk7231n-qfn32-tuya; framework: arduino; platform: libretiny @ 1.7.0)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verbose mode can be enabled via `-v, --verbose` option
Warning! Non-Git installations are NOT SUPPORTED.
Configuring upload protocol...
AVAILABLE: uart
CURRENT: upload_protocol = uart
Looking for upload port...
Using manually specified: COM3
Uploading .pioenvs\bk_test\firmware.uf2
|-- Detected file type: UF2 - esphome 2024.12.4
|-- Connecting to 'Beken 7231N' on COM3 @ 115200
|-- Connect UART1 of the BK7231 to the USB-TTL adapter:
|
|       --------+        +--------------------
|            PC |        | BK7231
|            RX | ------ | TX1 (GPIO11 / P11)
|            TX | ------ | RX1 (GPIO10 / P10)
|               |        |
|           GND | ------ | GND
|
|-- Using a good, stable 3.3V power supply is crucial. Most flashing issues
|-- are caused by either voltage drops during intensive flash operations,
|-- or bad/loose wires.
|
|-- The UART adapter's 3.3V power regulator is usually not enough. Instead,
|-- a regulated bench power supply, or a linear 1117-type regulator is recommended.
|
|-- To enter download mode, the chip has to be rebooted while the flashing program
|-- is trying to establish communication.
|-- In order to do that, you need to bridge CEN pin to GND with a wire.
|-- Unknown bootloader CRC - 0x698E014A - please report this on GitHub issues!
|   |-- Success! Chip info: BK7231N
|-- Writing '.pioenvs\bk_test\firmware.uf2'
|   |-- esphome 2024.12.4 @ 2025-12-21 21:31:18 -> generic-bk7231n-qfn32-tuya
#################################################################
|   |-- Finished in 38.896 s
======================================================================= [SUCCESS] Took 42.95 seconds =======================================================================
Привіт!
Підкажіть будь ласка де можна придбати цей модуль, хочу спробувати перешити його на esphome
бо щось ні на алі і у нас знайти не можу :-(
Дякую!

Привіт!
Підкажіть будь ласка де можна придбати цей модуль, хочу спробувати перешити його на esphome
бо щось ні на алі і у нас знайти не можу :-(
Дякую!
Так він прямо в інвертор інтегрований. Або варіант 2 в якому інвертор має 2 роз'єми rs232 та rs485 у вас який саме ?

Тобто потрібно виймати плату й перешивати?
Wifi інтегрований в інвертор є розʼєм rs485 до якого приєднана батарея

Можете трохи розповісти як провести цю процедуру?
Куди підпаюватися і яким проектом прошивати?
Дякую!

так, у вашому випадку виймати та перешивати, важливо розуміти, стандартний логер перестане працювати
я там писав на які піни, 3.3 земля tx rx та ресет кажись, прошивав напряму еспхом

так, у вашому випадку виймати та перешивати, важливо розуміти, стандартний логер перестане працювати
я там писав на які піни, 3.3 земля tx rx та ресет кажись, прошивав напряму еспхом
Перешивали за допомогою USB to TTL чи USB to RS232. ?
я маю такий

Вкладення

• IMG_8863.jpeg
    IMG_8863.jpeg
    601 Кб · Перегляди: 12
Останнє редагування:
Вітаю. Хотів запитати, маю інвертор Anern EVO-10200 + АКБ Anern AN-LPB-48200 . На інверторі є rs232(WiFi логер підєднано, та rs485. Я придбав usb-rs485 2 шт. З порту АКБ rs485-B та rs485-C сипле купу інформації на пк, а коли приєдную до інвертора, змінюю розріновка, то нічого не приходить. Підкажіть чи я на вірному шляху. НА у мене на Hyper-V, com port туди прокинув. Я не можу отриманих на хостовій машині данні з інвертора.

Вкладення

• IMG_20260215_225523.jpg
    IMG_20260215_225523.jpg
    2 Mб · Перегляди: 6
  • IMG_20260215_225513.jpg
    IMG_20260215_225513.jpg
    2,3 Mб · Перегляди: 6
Вітаю. Хотів запитати, маю інвертор Anern EVO-10200 + АКБ Anern AN-LPB-48200 . На інверторі є rs232(WiFi логер підєднано, та rs485. Я придбав usb-rs485 2 шт. З порту АКБ rs485-B та rs485-C сипле купу інформації на пк, а коли приєдную до інвертора, змінюю розріновка, то нічого не приходить. Підкажіть чи я на вірному шляху. НА у мене на Hyper-V, com port туди прокинув. Я не можу отриманих на хостовій машині данні з інвертора.
Такий інвертор потрібно підключати до ХА через порт RS232. Якщо є ХА, то даталогер Вам більше не знадобиться.

Такий інвертор потрібно підключати до ХА через порт RS232. Якщо є ХА, то даталогер Вам більше не знадобиться.
Підкажіть будь ласка що саме потрібно з обладнання. У мене також є USB->COM, намагався зчитати данні з RS232, взагалі щось не пішло. Можливо розпіновку невірну зробив для порту на інверторі... PS HEX з порту акб RS485-B я приймаю, але щось ШІ заморився розшифровувати, і я з ним.

Підкажіть будь ласка що саме потрібно з обладнання. У мене також є USB->COM, намагався зчитати данні з RS232, взагалі щось не пішло. Можливо розпіновку невірну зробив для порту на інверторі... PS HEX з порту акб RS485-B я приймаю, але щось ШІ заморився розшифровувати, і я з ним.
На той порт потрібно робити запити, інвертор буде відповідати. Зазвичай інвертори підключають до ХА за допомогою платки ESP32 або ESP8266. На Ютубі є про це украіномовні ролики. Для вашого інвертора точно підійде інтеграція для PowMr. Але вона не буде показувати другий PV вхід. Щоб показувало шукайте на Гітхабі інтеграцію для PowMr 10.2кВт.

Зробив міст UART-USB Host для підключення до інверторів Must по USB. Подробиці тут https://greenpowertalk.tech/threads...r-roboti-kitajskix-invertoriv.1698/post-46160
Прошивка написана з допомогою Chat GPT. Це ESP Home yaml + Custom component на C++. Майте на увазі що ця версія працюватиме тільки з CH340 і тільки на швидкості 19200. Кого зацікавило - пишіть, поділюсь кодом. Його легко можна допиляти під ХА або під інші цілі. Наприклад під CP210Х.

Поділюсь своїм методом. Маю MUST 3224 pro, він вже йде з вбудованим вайфай і працює через valueclouds. Оскільки на пряму підключитись не вийшло я беру статистику прямо з сайту, беру API з сторінки статистики та інтегрую ці всі дані в HA. ось що маю на виході.Переглянути вкладення 9989
Привіт. Зареєструвався саме для того щоб прив'язати цей інвертор до HA. Підкажи де побачити інструкцію прив'язки? І чи правильно розумію, що коли не буде інтернету (проблеми провайдера) статистика не писатиметься докально? І відповідно краще підключати usb?

Вітаю, а може хтось поділитись конфігом для підключення Anenji 2000 12v до esphome, конфіг від автора топіка не заводиться, нажаль.

Назад
Угорі