Home assistant інтеграція інвертора

Цеж до нього треба монітор і т.і.? Чи периферия використовується тільки під час налагодження і контролю?
Монітор, миша та клавіатура потрібні тільки щоб налаштувати BIOS і встановити операційну систему HAOS. Є і інші варіанти встановлення ХА, але цей найпростіший. А далі та коробочка без перифірії стоїть собі біля роутера, з'єднана по LAN. Все керування з робочого РС або смартфону.

Я через cloudflare не зміг зробити. В них помінявся інтерфейс і ютуб-інструкції тепер не актуальні. Затик виник на етапі активації бесплатного тарифного плану. Воно там висне.
Зробив зовнішній доступ за допомогою tailscale.
До речі цікава штука для поціновувачів приватності. https://github.com/fosrl/pangolin
Звичайно не CloudFlare

Монітор, миша та клавіатура потрібні тільки щоб налаштувати BIOS і встановити операційну систему HAOS. Є і інші варіанти встановлення ХА, але цей найпростіший. А далі та коробочка без перифірії стоїть собі біля роутера, з'єднана по LAN. Все керування з робочого РС або смартфону.
По LAN з'єднується з ПК чи роутером?

По LAN з'єднується з ПК чи роутером?
З роутером. ХА отримує свою ІР адресу і потім по ній ми до нього звертаємось. Тому для зручності адресу на роутері робимо фіксованою.
Можна і по WiFi підключатись, але по LAN надійніше.

Замітив таку особливість - коли ноут вимикається, то після ввімкнення його - даталогер не під'єднується автоматично. Хоча віртуалка працює. Виника потреба натиснути кнопку "reset" на даталогері. Це так і повинно бути, чи під час відсутності ноута, даталогер запускає свою точку доступу?

Замітив таку особливість - коли ноут вимикається, то після ввімкнення його - даталогер не під'єднується автоматично. Хоча віртуалка працює. Виника потреба натиснути кнопку "reset" на даталогері. Це так і повинно бути, чи під час відсутності ноута, даталогер запускає свою точку доступу?
Має під'єднуватись. Я вже писав. В усіх незрозумілих випадках в першу чергу зайдіть в цей проект ESPHome і натиснить кнопку LOG. І почитайте що там пише.

Я через cloudflare не зміг зробити. В них помінявся інтерфейс і ютуб-інструкції тепер не актуальні. Затик виник на етапі активації бесплатного тарифного плану. Воно там висне.
Зробив зовнішній доступ за допомогою tailscale.
Теж робив не так давно через cloudflare - все відмінно працює. Там деякий час треба на активацію здається. GPT провів покроково по усім пунктам

ESP не витримала прогону та випустила дим зі стабілізатору. Щось у мене підозра, що Wemos D1 mini слабуватий для таких завдань - не хватає потужності стабілізатора для саможивлення та додатково MAX3232.
Знайшов проект на ESP32 з одночасним моніторингом і інвертора і акумулятора. Може хтось користується таким?

Останнє редагування:
Доброго. Таке питання. У мене уже пару років працює інвертор SRNE (24V) з моїм серевером HA. Спілкуються через міст ESP32wrom по проводному RS485 з адаптером інтерфрейсу RS485-UART. Система стабільна і робоча. приблизну схему, та файл прошивки додам. Тут виникла потреба замінити інвертор на новий Anenji 4.2/ 24V. В ньому є тільки роз'єм RS485 (чуть інша розпіновка RJ45). По ідеї, мені потрібно змінити тільки нумерацію проводів в RJ45 відповідно до нового інвертора, та змінити адреси modbus в прошивці? Чи треба ще міняти адаптер інтерфейсу , як у прикладах вище ? Може по ходу ще випаять чіп wifi з інвертора, щоб не засмічував ефір, бо функціонал через китайську хмару - таке собі.

Вкладення

• SRNE_home.jpeg
    SRNE_home.jpeg
    264,6 Кб · Перегляди: 10
  • esp32wrom (BMS+SRNE)+solar.txt
    9 Кб · Перегляди: 5
Останнє редагування:
Доброго. Таке питання. У мене уже пару років працює інвертор SRNE (24V) з моїм серевером HA. Спілкуються через міст ESP32wrom по проводному RS485 з адаптером інтерфрейсу RS485-UART. Система стабільна і робоча. приблизну схему, та файл прошивки додам. Тут виникла потреба замінити інвертор на новий Anenji 4.2/ 24V. В ньому є тільки роз'єм RS485 (чуть інша розпіновка RJ45). По ідеї, мені потрібно змінити тільки нумерацію проводів в RJ45 відповідно до нового інвертора, та змінити адреси modbus в прошивці? Чи треба ще міняти адаптер інтерфейсу , як у прикладах вище ? Може по ходу ще випаять чіп wifi з інвертора, щоб не засмічував ефір, бо функціонал через китайську хмару - таке собі.

Є чотири варіанти.
1. Підключити через RS485.
2. Через міст UART-WiFi. Тут в темі є інфа.
3. Перешити рідний модуль. Також тут є інфа.
4. Перепаяти модуль на ESP

Я обрав четвертий варіант і впаяв туди ESP32C3 mini, вона туди добре влазить. Що цікаво - нормально працює через керамічну антену без зовнішньої антени. Вона там недалеко від отвору в корпусі розташована, так що хвилі "пролазять."
Під Аненжі візміть yaml файл з Гітхаба від Easun SMG II. Посилання на нього є в самому першому повідомленні цієї теми.

Ще тут додам. Писав вже в іншій темі.
Зараз на Аліекспрес такі комунікаційні плати можна купити по смішній ціні в 7$ в офіційних магазинах Аненжі. Це щоб не страшно було експериментувати :)

Вкладення

• 20260228_171930.jpg
    20260228_171930.jpg
    4,2 Mб · Перегляди: 9
Останнє редагування:
Дякую. Мабуть піду по 1 варіанту, бо у мене вже практично все готове для нього. А якщо робив би з нуля, то пішов би по Вашому сценарію, як на фото. У мене esp32wrom вже змонтована і працювала зовні інвертора.

Вітаю, хтось мав діло з інтеграцією інвертора ANL-4200T-24L-W-PRO через rs232?(комплектний модуль smartess пашить але тож не цікаво і глючно) Мав спроби завести це через esp32 c3 supermini - max3232, пробував різні конфігурації підключення(думав що діло в цьому але результату нуль), різні yaml конфіги, на попередньому easun 3.2kw всі ті самі симптоми, в логах б'є помилку що інвертор не відповідає, в чатагпт\геміні не виходить допомогти)))

Вітаю, хтось мав діло з інтеграцією інвертора ANL-4200T-24L-W-PRO через rs232?(комплектний модуль smartess пашить але тож не цікаво і глючно) Мав спроби завести це через esp32 c3 supermini - max3232, пробував різні конфігурації підключення(думав що діло в цьому але результату нуль), різні yaml конфіги, на попередньому easun 3.2kw всі ті самі симптоми, в логах б'є помилку що інвертор не відповідає, в чатагпт\геміні не виходить допомогти)))
треба перевірити кабель, Yaml і юзати gemini pro, може поможе.

По ідеї має працювати "з коробки" з yaml файлом для Easun SMG II, посилання на нього в першому повідомлені цієї теми. Якщо ні, то проблема дійсно з підключенням. Дуже допоможе якщо перетворювач uart->rs232 має світлодіоди. по них видно як уходять пакети і як приходять(чи не приходять) відповіді. Якщо таких нема, то напаяйте свої на uart esp. Кожен світлодіод послідовно з резистором 1кОм. Один кінець на +3.3В інший на rx та tx.

Назад
Угорі