Инвертор SolarEdge SE30K

Administrator

Administrator
Команда форуму
Реєстрування
7 Бер 2017
Дописи
110
Бали
28
Приветствую

SolarEdge наконец смогла выпустить модель на 30кВт, что позволит максимально вписаться в наши реалии.

Краткие характеристики
SolarEdge SE30K.pdf

Учитывая, что многие ставят как минимум часть панелей на крыше или участках со сложными затенениями, этот инвертор будет и дальше набирать популярность.

Из видимых мне, на первый взгляд, минусов
1. Эффективность 98%. Тоесть печка в ~600Вт летом вам гарантирована
2. Не очень большой диапазон напряжений по переменке. Макс 264. Ругань с РЭСом обеспечена

Напряжение старта не нашел. Ну и активное охлаждение. Но вентилятор подлежит замене пользователем, без визита спеца.

Больше информации по инвертору и оптимизаторам далее.

1. Эффективность 98%. Тоесть печка в ~600Вт летом вам гарантирована
странно, там же только DC-AC в том корпусе. или нет?. думаю что такая эффективность не в самом инверторе. А в потерях на оптимизаторах

2. Не очень большой диапазон напряжений по переменке. Макс 264. Ругань с РЭСом обеспечена
о, да, с такой напругой.....

Напряжение старта не нашел.
оптимизатры его сделают как нужно, хотя минимум есть минимум

Останнє редагування:
Они какие то помешанные на безопасности. Обновил страницу и забанили. Хотя у меня выделенный ИП.

З задоволенням би замінив свій 27 на тридцятку.
по 27мому з практики можу сказати:
1. Пічка такаж як і у всіх. вентилятор вроді 80 мм досить голосний. Крім того є ще один всередині.
Так, там тільки дс-ас і це його ККД, у оптимізаторів свій ККД і тому загальний на систему ( не враховуючи дроти та інше) - 97%. Але в результаті по виробітці мій 27.6 з затіненнями і 36.6 Квт панелей всього на 200-400 кВт менше виробляє за тридцятку хуавей з 49.0 панелей і затіненням на два стрінги.

2. По напрузі, я теж так думав і місяць жив з постійними перенапругами і спрацюваннями захисту. А зараз виставив 274 і уже без спрацювань захисту. Думаю що в тридцятці малоб бути так само.

Оптимізатори тримають 750 вольт на вході інвертора постійно. А коли інвертор починає обрізати потужніть до 27,6 тоді напруга на вході росте стрибкоподібно до 800-860 вольт. І так тримається доки обрізається потужність.

Моніторінг в соларедж дуже класний, а якщо докупити ще датчики струму то можна бачити і власне споживання і налаштовувати наприклад нульове споживання. Але ще не домовився з жабою.

Я взяв з інвертор з 3G модемом, 25 мегабайт на місяць вистачає.
або можна через вбудований WI-FI, але якщо чере ві-фі то каже що потрібно підкючити зовнішню антену.

Останнє редагування:
Так, там тільки дс-ас і це його ККД, у оптимізаторів свій ККД і тому загальний на систему ( не враховуючи дроти та інше) - 97%. Але в результаті по виробітці мій 27.6 з затіненнями і 36.6 Квт панелей всього на 200-400 кВт менше виробляє за тридцятку хуавей з 49.0 панелей і затіненням на два стрінги.
А можна попросити в абсолютних цифрах? Затінення на 2 стрінги різне буває (

Що таке абсолютні цифри по затіненню?
Вонож в кожному місяці різне

Ні, абсолютні цифри по виробці )
Не зовсім чітко написав, перепрошую.

З задоволенням би замінив свій 27 на тридцятку.
просто цікаво, в чому не влаштовує солар едж ( :) що із задоволенням міняли б), чи це просто якби відмотати час назад....

Я думаю, мається на увазі 30ка SolarEdge

Так, там тільки дс-ас і це його ККД, у оптимізаторів свій ККД і тому загальний на систему ( не враховуючи дроти та інше) - 97%. Але в результаті по виробітці мій 27.6 з затіненнями і 36.6 Квт панелей всього на 200-400 кВт менше

Чудовий результат!

Так. Іменно замінив би. SolarEdge 27.6 кВт. на SolarEdge 30.0 кВт.
Ні, абсолютні цифри по виробці
Ну свої можу дати, а цифри сусіда ( 30 км від мене) не можу бо там хуавей без моніторингу.
І він там буває раз на місяць. Коли буду то зчитаю лог і покажу.

Ось виробітка моя. Трикутники то прогнозована виробітка. Стовпчики реальна.
Інвертор 27.6, фотомодулі 36.6
65DF5FDA-B4E7-498B-8ACC-11E491C8DA38.jpeg

Напряжение старта не нашел. Ну и активное охлаждение. Но вентилятор подлежит замене пользователем, без визита спеца.
Стартують коли досягає 750В , оптимізатори тримають напротязі всьго часу роботи . Так інвертор літом гарячий до 60 С , вентилятори шумні. Краще ставити на вулиці .

Назад
Угорі