Яка bms( це плата управління батареями) найкраще всього сумісна з інвертором luxpower

ну то ми повернулися туди звідки почали
3.34*15 = 50.4 як що загальна напруга при цьому 54.4 (цілком нормальна напруга) то на 16-той буде 4 В
хаха, якщо решта 3.34, то дохла комірка взагалі 0 вольт. А ми знаємо шо мінімальна 2.5 вольт. В мене взагалі батарея вже 100 разів мертва мала бути ше до початку зарядки.
І ви забуваєте, шо швидкість абсорбції тухлої комірки нелінійно а КВАДРАТИЧНО вища ніж в заряджених бо різниця потенціалів в РАЗИ більша
як вона збалансується без балансира?
балансир lifepo4 це лохотрон бо балансувати може лише на 3.4+ вольт. Плюс ваші системи не сидять на зарядці стільки часу шоб ваш активний балансир встиг перекачати 100 ампер в неї. Якшо струм балансира всього 2 ампери це 50 годин. Якшо 10 то 10 годин.
Треба думати і розбиратись.

А я балансую по найменшій напрузі, все коло собі помаленько доходить до 3.4 вольт, бо заряджаю не 3.55 і 3.65 як ви, а 3.4 вольт і ті шо ше не добрали абсорбують протягом 5-10 годин.

Я працюю лише фізичними законами, так званим асемблером в тих системах. І своїм мозком налаштовую ліміти зарядки, розрядки, абсорбції, балансуваннях так, як і у ваших BMS роблять.

як вона збалансується без балансира?
як як - фізика і закон ОМА.

хаха, якщо решта 3.34, то дохла комірка взагалі 0 вольт.
дохла це та в якої меньше ємкість відповідно поки іньши набрали якійсь процент заряду вона зарядилася вже на 100% далі - перезаряд

дохла це та в якої меньше ємкість відповідно поки іньши набрали якійсь процент заряду вона зарядилася вже на 100% далі - перезаряд
в батареях немає процентів, а є опір, напруга і струм. Проценти то так для нас, які люблять процентики рахувати.

@crowl, Ось що вас очікує при першому ж циклі заряду по напругам.
1735215551124.png
P.S. Всі 16 комірок були спочатку 3.29V рівно, у всіх внутрішній опір 0.17-0.18, розбіжність в ємності між комірками 0.5% максимум.
Всі опори "комірка+шина" однакові з погрішністю 0.01мОм.
Скріншота пізніше немає, але там одна комірка разів 10 впиралася в ліміт 3.65 і заряд відрубався по захисту (поки БМС балансувала) потім вона падала до 3.4 і цикл повторювався.
У вас буде те саме, особливо в перший цикл, тільки ніхто по оверчарджу не вимкне вам заряд=)
Зараз вони підходять до 3.46 з розбіжністю 0.04 мВ, і навіть якийсь час я зможу їх адекватно без балансира юзати бо комірки однакові, але через N циклів вони знову розбалансуються.

@crowl, Ось що вас очікує при першому ж циклі заряду по напругам.
P.S. Всі 16 комірок були спочатку 3.29V рівно, у всіх внутрішній опір 0.17-0.18, розбіжність в ємності між комірками 0.5% максимум.
Всі опори "комірка+шина" однакові з погрішністю 0.01мОм.
Скріншота пізніше немає, але там одна комірка разів 10 впиралася в ліміт 3.65 і заряд відрубався по захисту (поки БМС балансувала) потім вона падала до 3.4 і цикл повторювався.
У вас буде те саме, особливо в перший цикл, тільки ніхто по оверчарджу не вимкне вам заряд=)
Зараз вони підходять до 3.46 з розбіжністю 0.04 мВ, і навіть якийсь час я зможу їх адекватно без балансира юзати бо комірки однакові, але через N циклів вони знову розбалансуються.
якою напругою ви їх заряджали і яким струмом?

якщо 58.4 чи 57.6 тоді не дивно... Ваша BMS вас рятувала поки ви їх гасили нереальним вольтажем.
Але добре, що ви точно протестували шо BMS ваша справна :)

Останнє редагування:
якою напругою ви їх заряджали і яким струмом?
Струм 0.25C, про напругу не зрозумів, у нас наче CC-CV з динамічно змінною напругою=) Але кінцева напруга абсорбції (CV фаза) 55.2.
В моменті що на скріншоті заряд стопнув і думав що з цим робити далі, але потім продовжив і під ранок воно зарядилося і відбалансувалося=)

Струм 0.25C, про напругу не зрозумів, у нас наче CC-CV з динамічно змінною напругою=) Але кінцева напруга абсорбції (CV фаза) 55.2.
Виставте чітко напругу зарядки на 54.4 чи 54.8 вольт і не буде проблем. Ви гасите на 58.4, шо є на межі спрацювання BMS і вона тому вам рве шоб зберегти комірку
Нові батареї не потребують заряджання великими вольтажами, але про це ніхто не говорить, шоб ви швидше вбивали свої батареї

Останнє редагування:
Виставте чітко напругу зарядки на 54.4 чи 54.8 вольт і не буде проблем. Ви гасите на 58.4, шо є на межі спрацювання BMS і вона тому вам рве шоб зберегти комірку
Звідки ви взяли ці 58.4? :D
На той момент там була ще Bulk фаза (CC) і напруга біля 54.5

Звідки ви взяли ці 58.4? :D
На той момент там була ще Bulk фаза (CC) і напруга біля 54.5
а Bulk фаза яку напругу має в налаштуваннях інвертора.? Я знаю шо напруга на батареї була 54.5 всередньому

а Bulk фаза яку напругу має в налаштуваннях інвертора.?
o_Oo_Oo_O
Такого за визначенням не існує бо це фаза з постійним струмом а не напругою...
1735217287625.png
Коротше, і справді - далі нема сенсу вести розмову, бажаю успіху у ваших експерементах =)

o_Oo_Oo_O
Такого за визначенням не існує бо це фаза з постійним струмом а не напругою...
Переглянути вкладення 6034
Коротше, і справді - далі нема сенсу вести розмову, бажаю успіху у ваших експерементах =)
чим ви взагалі заряджаєте? Якими напругами? Ви в першу чергу виставляєте напруги кожної з фаз. Ви просто графік не розумієте.
В інверторних налаштуваннях мусите правильно виставити BULK Absorbtion і Float шоб воно вам працювало без збоїв!

а це так просто для перегляду, акб без бмс., там в нього є окремий ролик чого без бмс треба ритися довго. може пізніше найду.

Назад
Угорі