Купив Deye SUN-6K-SG05LP1-EU - що далі?

JILEXANDR

Tier3
Реєстрування
4 Чер 2025
Дописи
7
Бали
3
Інвертор
Deye 6k-sg05lp1-eu
Довго думав що купувати і як далі розвивати власну СЕС (наразі є 2 панелі і Roexby RT-700W, якось писав в пов'язаній темі https://greenpowertalk.tech/threads/mikroinvertori-vibir-poradi-vidguki.1753/)

Від сьогодні став власником Deye SUN-6K-SG05LP1-EU, хочу приготуватись до можливих виключень і почати без панелей, лише на акумуляторах, для початку 10 квт/г. Власне хочу поради щодо них, яку саме модель і де купити якісні вже на ринку в нас, без ввозу з-за кордону, на що варто звернути увагу.

За замовчуванням дивлюсь на Deye SE-G5.1 Pro-B - 51.2V 5.12kWh, ціни сильно різняться, 5квт/г можна взяти як за 35к так і за 50к, і це дуже така велика різниця, не хочеться переплачувати ні за що, але бюджет є якщо треба буде.

Власне план такий:
- купити інвертор (готово)
- купити 2 акумулятори
- купити 19 дюймову стійку під акумулятори
- купити допоміжне обладнання (захист, автомати)
- знайти спеціаліста який все підключить (якщо самому це здасться ризиковим з точку зори безпеки)

1.ОК
2.Я би рекомендував все ж таки один, якщо звісно бюджет дозволить.
3.Власне якщо попередній виконав то на цьому можно зекономити.
4.Це все дрібязок, від завтра на аліку знижки можно щось замовити з купонами, готове рішення або складати самому і добре зекономити.
5. За бажанням відповіді можно знайти тут і зекономити ще грошей.
PS. Панелей звісно малувато, треба не прогавити відміну відміни НДС і докупити на всю кришу.

Не треба на акумах ніякої экономії робити. Це найкоштовніший та найважливиший компонент системи, дивіться не тільки Deye бренд
Обирайте за характеристиками 48V/51.2V 200Ah 10kWh 16 комірок, вага не меньша за 83-85 кг.
10 квт для такого інвертора Deye SUN-6K-SG05LP1-EU це база меньше не треба , краще 15 квт
Беріть краще один аккум на 10квт чим пару по 5квт

Можу взяти 1 на 10 квт/г і масштабувати +10 пізніше.

Ось такий наприклад вдалось нагуглити

LiFePo4 Ritar 51.2V 200Ah 10240Wh

Або навіть 280Ah

І ціна досить прийнятна порівняно з Deye 2 шт, можливо тому що є якісь нюанси, а то виглядає дуже заманливо.

Останнє редагування:
купити 16х EVE LF280K за 40к грн і скрутити самому!

Та щось не хочеться поки цим займатись я не настільки ентузіаст аби збирати все з нуля, краще вже готове візьму в корпусі та BMS.

Як щодо цього Ritar 51.2V 280Ah? Хочеться поставити і забути.

Та щось не хочеться поки цим займатись я не настільки ентузіаст аби збирати все з нуля, краще вже готове візьму в корпусі та BMS.

Як щодо цього Ritar 51.2V 280Ah? Хочеться поставити і забути.
це ніби свіжак, що в середині - не бачу відео розборок.
Але завозить ніби Віатек, все мало б бути ок

Назад
Угорі