Сергей_
Tier3
- Реєстрування
- 27 Січ 2022
- Дописи
- 15
- Бали
- 3
- Сонячні панелі
- Risen
- Інвертор
- Isolar
Була схожа проблема в мене. Збірка 51.2в 16s 200ah. Одна банка була іншого виробника і внутрішній опір її бу менший за інші. Дійсно швидко розряджалась. Після деякого часу я замінив її, бо вона продовжувала швидше за всіх розряджатися. Замінив таким чином, щоб усі були одного виробника( внутрішній опір +- однаковий). Звісно ця банка була менше інших заряджена, тож я виставив на бмс напругу вимкнення 3.5 в на комірку і заряджав від електромережі, часом від сонця (бо це був листопад-грудень) до тих пір поки комірки не вирівнялись. На балансирі від Далі 1А виставив збалансовувати до 0.02В. Теж саме поставив і на бмс. Не пройшло багато часу і комірки вирівнялись. Відставання в межах 0.02-0.03В, що впринципі досить непогано. Зараз тримаю floating voltage на рівні 3.45В, тобто 55.2ВКонтакти нормальні. Збалансувати толком не можу. Одна-дві комірки перші впираються в 3,65 вольта. На інших 3,38 тільки. Якийсь хаос там. Таке відчуття, що не балансування а розбалансування комірок іде.
Вчора зменшив струм зарядки до 30А. Все одно, дві комірки 3,65 і вимкнулась зарядка (зарядка до 3,45 на комірку налаштована).
Сьогодні струм знизив до 20А. Подивлюсь чи зможе струм балансування при такому зарядки рівномірно зарядити, чи знову вимкне по перевищені напруги на комірці.
Останнє редагування: