Lifepo4. "слабка" комірка в батареї

А Ви впевнені, що балансування відбувається при вимкненому заряджанні? Я звертав увагу: при вимненому інверторі (увімкнута тільки батарея, сбірка 8х280Аг) БМС показує що балансування вимкнуте (Balance: OFF), але додаток "блимає" красним/блакитним, що нібито балансує. Є в мене сумніви, що балансування працює при вимкненому заряджанні
Запроста, треба що виконалось дві умови
1- напруга комірок вище значення "Start Balance Volt"
2- різниця напруг між комірками більша за значення "Balance Trig Volt"
якщо переше значення опустить до 2,5В то балансування вмикатиметься як тіки піде розбаланс більше другого значення, тобто балансуватиме і по верхав і по низам, і при заряді і при розряді і в простої якщо розбаланс більше значення 2.

відбалансуйте всю батарею на 3,6В один раз
При умові що:
на ній 2,600 а на інших 3,200
Ті балансування що на 3.45 що на 3.65 як мертвому припарка:)
3.45 це 95%+ SoC в будь якому випадку, умовно найменша буде 95%, найбільша 99% типу 3-5% різниці а така різниця як у автора (2.6 і 3.2) це 0 і 20 %+ soc.
Коротше, моя ставка що навіть після балансу на 3.6 - одна все рівно розрядиться швидше з+- такою самою різницею.

При умові що:

Ті балансування що на 3.45 що на 3.65 як мертвому припарка:)
3.45 це 95%+ SoC в будь якому випадку, умовно найменша буде 95%, найбільша 99% типу 3-5% різниці а така різниця як у автора (2.6 і 3.2) це 0 і 20 %+ soc.
Коротше, моя ставка що навіть після балансу на 3.6 - одна все рівно розрядиться швидше з+- такою самою різницею.
ага, а я вже місяць балансую напругою 3.38v і щоранку маю 100% SOC. Як, якщо у вас 3.45v це 95%?

ага, а я вже місяць балансую напругою 3.38v і щоранку маю 100% SOC. Як, якщо у вас 3.45v це 95%?
Пане crowl, те що Ви робите протягом місяця називається інакше - небезпечний секс з батареєю. У Вас є для цього власна тема, не заважайте людям вирішувати реальні проблеми.

Останнє редагування:
Давайте не будемо тут чубитися))))
і щоранку маю 100% SOC
ви його чим міряєте? При відсутності BMS у ваших схемах?
ну а таблички v/t/soc - нескладно ж нагуглити
скоріше 3.45-99.5% SOC в більшості джерел
хоч, наприклад у ecoflow є така табличка
1736836349325.png
я думаю - тут більшість виробників (особливо не найкращого гатунку)
занижують верхню границю заряджання
кожна BMS сама визначає SOC по власних алгоритмах
навіть з урахуванням кількості циклів заряду/розряду

ну а взагалі то - от першоджерело
там і всі характеристики і методи заряджання/розряджання.зберігання
а от методики визначення SOC - нема (або я не знайшов))

Вкладення

• EVE LF105.pdf
    2 Mб · Перегляди: 7
скоріше 3.45-99.5% SOC
Ну я взяв з упередженням) Там кидали відео де на 3.45 вийшло десь 95% від ємності при 3.65, при цьому на старій комірці це було 99. Можливо залежить від якихось хім. процесів.
наприклад у ecoflow є така табличка
Дивна якась) Виглядає як лінійна залежність, хоча в реальності там сигмоїда)

така?
1736841069649.png

Назад
Угорі