Моя самостійна покрокова збірка акумулятора LiFePO4, на 8 кВт*г із комірок EVE 314 А*г

Там є скріншот з бмс. Подивіться і скажіть: комірки 2 та 4 збалансовані одна відносно другої , чи ні.
Потім будете розповідати казки, що балансування потрібно з 3,4В
я незнаю щото за скріншот і під час якого процесу і при яких умовах він зроблений, відповідно ті цифри мені нічого не кажуть, а перечитувати кучу сторінок щоб вїхати хто що там робив немаю бажання,

Збалансовані чи ні? Напруги на 2 та 4 майже однакові.

Останнє редагування:
Збалансовані чи ні? Напруга майже однакова
ви взагалі читаєте що я пишу чи просто чекаєте щоб написати відповідь? , ви зараз як той юрист що вирвав слова з контексту і намагаєтеся перекроїти його значення наоборот. я незнаю за той скріншот від слова взагалі нічого, хто і що там робив при яких умовах я невкурсі, відповідно відповіді я неможу дати. відео Олександра я дивився і розібрав вам його по гайках там простий процес розряду великим струмом.

На тому скріншоті частина результатів експерименту, за котрий сплачено немало коштів . Почитайте від початку до кінця експерименту і тоді може дойде важливість балансування на всьому діапазоні напруг особливо для щойно зібраної збірки з комірок з невідомим станом.
Там і отримаєте відповідь на моє питання про 2 та 4.

Останнє редагування:
у вас невийде відбалансувати і зарядити на повну поки не прошиєте бмс до хоча б 15,35. яж казав що без прошивки невийде ні зарядить ні відбалансувати, там глюк прошивки, коли одна з комірок доходить до значення SOC100 бмс тупо каже Інвертору шо все я заряджена і заряд не іде і не балансуэться відповідно батарея, вам нада
1-прошить бмс не нище 15,35, виконувати при вимкненому інверторі.
2- найти і усунути причину великого опору (якщо він взагалі є) тоді і просадки пропадуть, виконувати при вимкненій бмс
3- для першого заряду і нормального балансування поставить RCV 3.6в
4- зарядить і відбалансувати при 3,6в а тоді вже тестить під навантаженням тіки після виконання перших трьох пунктів. можлива одна комірка банально недозаряджена через шо і просідає
наразі маю наступну проблему:
при розрядці батареї на якій 100% SOC і 3.3... в по всіх комірках вона втрачає заряд по SOC дуже швидко при цьому напруга фактично не просідає, відповідно доходить по SOC до 15% і інвертор вимикає навантаження з батареї як і повинен згідно його налаштувань.
при зарядці батареї на якій 16% SOC і майже 3.3... в по всіх, інвертор починає зарядку, відповідно SOC починає швидко зростати до 100%

Питання, така поведінка це глюк прошивки? маю 15.32

Цей глюк , тому що Ви так налаштували soc 100% на 3,449В .
Почитайте хоча б даташит від виробника комірок.
SOC 100% 3,55-3,62 В буде норм.

SOC буде нормально показувати після 1-3 циклів повного розряду/заряду

Це мої налаштування:

Вкладення

• Screenshot_2025-01-13-20-51-36-958_com.jktech.bms.jpg
    Screenshot_2025-01-13-20-51-36-958_com.jktech.bms.jpg
    561,5 Кб · Перегляди: 5
Останнє редагування:
вона втрачає заряд по SOC дуже швидко
Який у Вас акумулятор та яке навантаження при цьому включаєте?
В мене такі налаштування, при цьому нормальна віддача ємності завжди.

Вкладення

• зображення_viber_2025-03-15_11-12-23-473.jpg
    зображення_viber_2025-03-15_11-12-23-473.jpg
    138,2 Кб · Перегляди: 3
Назад
Угорі