Моя самостійна покрокова збірка акумулятора LiFePO4, на 8 кВт*г із комірок EVE 314 А*г

а якщо придбати пасту в Олександра, то можна вийти до топ показників:
паста - це тимчасове рішення. І з часом дасть про себе знати.
Про рівні шини і до чого це призведе і чому так не можна робити - буде скоро.

Про балансувальні дроти і налаштування їх опору тут взагалі смішно слухати Олександра. І він позиціонує себе знавцем.

Ну і платикові гробики - то як завжди топ.

Як же в мене "не вилізли" ніякі проблеми за три роки користування? Аж дивно... Я поряд в темі вже відповів - мені все-одно на падіння напруги та різницю в опору 0.001Ом! Я не беру участь в експериментах, я просто користуюся налагодженою роботою власної СЕС, налаштованою один раз !
Про тисячні я писав про напругу, а не про опір, по опору різниця в сотих, якщо вас таке влаштовує, то це не означає що всіх таке влаштовує, користуйтеся на здоровя, а інші люди собі зроблять вибір як їм краще зробити і зєднати ці зєднання...

паста - це тимчасове рішення. І з часом дасть про себе знати.
Про рівні шини і до чого це призведе і чому так не можна робити - буде скоро.

Про балансувальні дроти і налаштування їх опору тут взагалі смішно слухати Олександра. І він позиціонує себе знавцем.

Ну і платикові гробики - то як завжди топ.
Можливо, але якщо паста якісна, то повинно на довго вистачити, потрібно періодично робити заміри і перевіряти зєднання, якщо є зміни, то потрібно знову міняти, а найкраще взагалі коли шини приварені лазером.

Ок, Цікаво буде подивитися вашу думку. Олександр як раз говорив, що рівні шини жорсткі як раз не можна ставити, мають бути шини алюміній мягкий ад0, а якщо міднолужені шини, то вони мають бути обовязково гнучкими багатошаровими.

А що не так? Вроді людина все по ділу сказала про балансуючі дроти, якщо балансуючі дроти будуть різної довжини і буде протікати малий струм балансування, то різниці по напрузі не буде, але якщо буде 2 ампера, то вже буде різниця по напрузі і це буде катастрофа по балансуванню, про це йому навіть в коментах писали люди, як я зрозумів робили ті люди тест і написали про це у Олександра під відео в коментах.

Так, пластикові корпуса то є біда і небезпека, але вже Олександр говорив на відео, що вони вже будуть робити збірки і в металевих корпусах.

Останнє редагування:
А що не так? Вроді людина все по ділу сказала про балансуючі дроти, якщо балансуючі дроти будуть різної довжини і буде протікати малий струм балансування, то різниці по напрузі не буде, але якщо буде 2 ампера, то вже буде різниця по напрузі і це буде катастрофа по балансуванню, про це йому навіть в коментах писали люди, як я зрозумів робили ті люди тест і написали про це у Олександра під відео в коментах.
ну чекайте наступне відео.
все не так, бо він невіглас.

Все про довжину балансувальних проводів на практиці та за що відповідає Con. Wire Res. Settings JiKong BMS

Подумайте логічно, із за довшого балансувального провода просто буде довше балансування із втрати на ньому але бмс всеодно відбалансовує ж, доказано на практиці, в таких збірок є мінус в порівнянні з збірками де опір проводів однаковий, по ним легко вичислить де порушився контакт, як це було в моїй акб електровеліка 16S, відпаялась одна перемичка, і саме по більшому опору я відразу звернув увагу саме на ню, повротно прогрівши припій опір зрівнявся з іншими і контакт було відновлено.

Все про довжину балансувальних проводів на практиці та за що відповідає Con. Wire Res. Settings JiKong BMS
Сергій, не памятаю такого щоби Олександр говорив, що з різною довжиною дротів і різним опором таке балансування не можливе, потрібно ще раз передивитися відео, але памятається мені, що Олександр говорив що таке балансування буде з сильним ізносом компонентів які відповідають за балансування і що воно буде довгим, ви зєднали шини і не міряли опір кожного зєднання вузла чи вони одинакові і балансувальні дроти з різним опором у вас, що вже в кінці першого заряду у вас пішов великий розбаланс по банкам і прирвало заряд по кан шині і дальше довго робило балансування тих банок, коли буде вимкнення один раз на місяць, то проблем не буде, бо є час на балансування, але якщо світло почнуть вимикати по 8-16 годин на добу і це все буде тривати день за днем і тиждень за тижднем, то розбаланс банок буде швидко рости і у вашому випадку спрацює захист по кан шині що вбереже від халепи, але в багатьох людей немає зєднання по кан, і в такому випадку спрацює захист БМС по напрузі при заряді що може призвести до виходу зладу інвертора і БМС і в додаток це все ще може пошкодити банки якщо в збірці не поставили запобіжник з правельним номіналом.

І додам найголовніше, Сергій, молитися потрібно не на енергетиків і зсу, а молитися потрібно тільки до Бога Творця, Ісуса Христа і Святого Духа і їм вся Слава і Подяка за все, бо без Бога, Ісуса Христа і Святого Духа, ЗСУ і електрики ітд ітд нічого б не змогли зробити, почитайте будь-ласка в Біблії історію про царя Давида і Голіафа:

Єремії Глава-17

5 Так говорить Господь: проклята людина, яка надіється на людину і плоть робить своєю опорою, і серце якої відходить від Господа. 6 Вона буде як вереск у пустелі і не побачить, коли прийде добре, й оселиться у місцях спекотних у степу, на землі неплідній, ненаселеній. 7 Благословенна людина, яка надіється на Господа, і уповання якої — Господь. 8 Бо вона буде як дерево, посаджене біля вод, яке пускає коріння своє біля потоку; не знає воно, коли приходить спека; лист його зелений, і в час засухи воно не боїться і не перестає приносити плід. 9 Лукаве серце людське найбільше і вкрай зіпсоване; хто пізнає його? 10 Я, Господь, проникаю у серце і випробовую нутрощі, щоб воздати кожному за путями його і за плодами діл його.

Псалтир Псалом-90
1 Хто живе під охороною Всевишнього, той під покровом Бога Небесного оселиться. 2 Каже він до Господа: «Ти пристановище і захист мій, Бог мій, і я уповаю на Тебе». 3 Він спасе тебе від сіті ловця і від пошести згубної. 4 Плечима Своїми Він захистить тебе, і під тінню крил Його ти надійно спочиватимеш. Обороною тобі буде правда Його. 5 Не побоїшся страху вночі, ані стріли, що летить удень. 6 Ані пошести, що ходить у темряві, ані напасти духа зла опівдні. 7 Впаде біля тебе тисяча, і десять тисяч праворуч тебе, але до тебе не наблизиться. 8 Тільки очима твоїми будеш дивитися і помсту над беззаконними бачити. 9 Бо ти сказав: «Господь — надія моя», і Всевишнього ти обрав за оборонця собі. 10 Отже, не прийде до тебе лихо, і пошесть не наблизиться до оселі твоєї. 11 Бо Він ангелам Своїм звелить, щоб охороняли тебе на всіх путях твоїх. 12 На руках вони понесуть тебе, щоб нога твоя не спіткнулася об камінь.13 На гаспида й василиска ти наступатимеш і потопчеш лева й змія. 14 Бо каже Господь: «За те, що він поклав надію на Мене, Я визволю його і захищу його, бо він знає ім’я Моє. 15 Буде кликати Мене, Я почую його; буду з ним у скорботі, визволю його і прославлю його. 16 Довгим життям обдарую його і дам йому спасіння Моє».

Вау-вау! Це Ви трохи помилилися форумом... Не треба тут... просто не треба...
Я не помилився, Сергій в відео сказав про молитву до людей і я відповів Сергію на його вислів і написав що говорить про це Бог і Ісус Христос.

Останнє редагування:
не памятаю такого щоби Олександр говорив, що з різною довжиною дротів і різним опором таке балансування не можливе,
а ви передивіться ще раз. це ж не важко. Особливо про Con. Wire Res. Settings в його версії.
а в минулих відео він взагалі "пінився" що ламерье і такі акумулятори викидати, показуючи на різний опір БАЛАНСУВАЛЬНИХ проводів.
що вже в кінці першого заряду у вас пішов великий розбаланс по банкам
а ви почули мої слова, що я взяв РІЗНОЗАРЯДЖЕНІ комірки від РІЗНИХ збірок, щоб продемонструвати саме балансування?
найголовніше, Сергій, молитися потрібно не на енергетиків і зсу,
перепрошую, але богам люди молились тисячі років, але електрику нам дали саме енергетики.
а ЗСУ це захищають.
я можу додати ще багато чого, але вважаю це не профільним і вам не раджу.

Дорогі колеги,
маю батарею власної збірки 48в з eve lf280 на два гвинта і маю ось таку проблему:
опір збірки нижче на фото, це при тому що кожна комірка 0,2 в середньому, з'єднувальні шини мідні - 3х25 хімічно лужені, посередині трохи прогнуті, мають опір 0,04+/-. Шини поки тимчасово прикручені по одному гвинту на клему. (може це проблема, хоча наврядчи), bms разом з балансуючими дротами теж підключені.
думки/ідеї/критика?

1741811982958.png

фото збірки:
1741812169053.png

Доречі опір на балансувальних проводах як на мене дуж не поганий

1741812608867.png

Дорогі колеги,
маю батарею власної збірки 48в з eve lf280 на два гвинта і маю ось таку проблему:
опір збірки нижче на фото, це при тому що кожна комірка 0,2 в середньому, з'єднувальні шини мідні - 3х25 хімічно лужені, посередині трохи прогнуті, мають опір 0,04+/-. Шини поки тимчасово прикручені по одному гвинту на клему. (може це проблема, хоча наврядчи), bms разом з балансуючими дротами теж підключені.
думки/ідеї/критика?

Переглянути вкладення 7126

фото збірки:

Доречі опір на балансувальних проводах як на мене дуж не поганий
моя 105 в бмс показує такий самий пір 0,063-0,065, але загальний у мене 9,5мОм на крайніх клемах +/- а не 77. може ваш прибор бреше, переміряйте кожну комірку окремо через клеми, якщо кожна покаже добрий результат то бреше прибор.

моя 105 в бмс показує такий самий пір 0,063-0,065, але загальний у мене 9,5мОм на крайніх клемах +/- а не 77. може ваш прибор бреше, переміряйте кожну комірку окремо через клеми, якщо кожна покаже добрий результат то бреше прибор.
ок, завтра спробую, дякую за ідею.
поки запустив як є в лайт режимі - споживання будинку 100-400 ват + заряд обмежив в 20а - періодично пирометром вимірюю температуру кожної клеми - поки все в нормі 21-22 градуса.

опір дуже великий.
Заміри робіть методом ділення.
Половини, порівняли, знайшли проблемну і рівняєте.
Опір більше 10 точно зло
Таки собака десь закопана...
є дві проблеми:
1. Проблема недозаряджання батареї
Заряд кожної комірки був в районі 3.22, лише одна комірка була трішки менше 3.15, але це нові комірки і це їх перший запуск, певний розбаланс наче логічний.
1741849381657.png

При такій напрузі bms показувала заряд 66% що впринципі виглядало як правда, батарея так попрацювала декілька годин під навантаженням 100-300 ват. Вирішив зарядити батарею з обмеженням в 20А, в надії що так буде легше для bms збалансувати комірки в кінці зарядки. Налаштування bms нижче на скріншотах.
0000.jpg

Зарядка тривала не довго... десь через 30 хвилин зарядка закінчилась і bms показала 100%, хоча напруга на батареї і близько не була до 55,2в. я підозрюю що зарядка зупинилась коли по одній з комірок напруга стала 3.45в... потім десь через 15 хвилин зарядка знову увімкнулась на 10хвилин і вимкнулась, напруга на батареї була 52,5в... Чому така поведінка?

Проблема 2. Просадка напруги під навантаженням

Сьогодні вранці вирішив дати навантаження у вигляді електрочайника - напруга на комірках швидко почала просідати і батарея просто за 10-15 секунд вимкнулась, а інвертор перейшов на міську мережу, заряд батареї показало 0%... відео просадки по коміркам...

Думки:
Причина обох проблем скоріше всього пов'язана з завищеним опором батареї.
Комірки з'єднані мідними шинами які хімічно лужені рідким оловом - в мене є підозра що в моєму випадку лудіння і є проблемою так як після цього процесу в них покриття стало трохи шорсткуватим і наче появились якісь мікро кристалики, мабуть в хімічному процесі щось пішло не так, можливо якісь десь домішки... хз. Сьогодні познімаю половину шин та зшліфую дрібною наждачкою лудіння - та ТИМЧАСОВО спробую з'єднати комірки чистою міддю, якщо допоможе то таке зроблю з усіма шинами. Потім або куплю нові "заводські" шинки або зроблю лудіння гарячим оловом)))

Вкладення

• Screenrecorder-2025-03-13-08-06-54-111.mp4
    40,3 Mб
у вас невийде відбалансувати і зарядити на повну поки не прошиєте бмс до хоча б 15,35. яж казав що без прошивки невийде ні зарядить ні відбалансувати, там глюк прошивки, коли одна з комірок доходить до значення SOC100 бмс тупо каже Інвертору шо все я заряджена і заряд не іде і не балансуэться відповідно батарея, вам нада
1-прошить бмс не нище 15,35, виконувати при вимкненому інверторі.
2- найти і усунути причину великого опору (якщо він взагалі є) тоді і просадки пропадуть, виконувати при вимкненій бмс
3- для першого заряду і нормального балансування поставить RCV 3.6в
4- зарядить і відбалансувати при 3,6в а тоді вже тестить під навантаженням тіки після виконання перших трьох пунктів. можлива одна комірка банально недозаряджена через шо і просідає

Останнє редагування:
Зняв всі шини з комірок і за-наждачив - допомогло, опір впав до 4,72.
Підключив батарею до інвертора, запустив, включив чайник - просадок по вольтажу на комірку не було. але SOC швидко почав падати і поки чайник закипів показував 16%...
1741912561102.png

потім десь через 15 хвилин зарядка знову увімкнулась на 10хвилин і вимкнулась, напруга на батареї була 52,5в... Чому така поведінка?
бо великий опір перемичок. При роботі БМС не розуміє, що це опір перемичок, а вважає що перезарядила комірку. Відключає, в цей момент напруги падають, бо комірки не заряджені, трохи балансує, запускає заряд і все спочатку.
У вас є логи роботи БМС. вони досить докладні і зрозумілі.
Добре, що розібрались із опором.

Зняв всі шини з комірок і за-наждачив - допомогло, опір впав до 4,72.
Підключив батарею до інвертора, запустив, включив чайник - просадок по вольтажу на комірку не було. але SOC швидко почав падати і поки чайник закипів показував 16%...
Переглянути вкладення 7137
Soc 100% потрібно встановити 3,55-3,6
Старт балансування з 2,9 в

Останнє редагування:
Назад
Угорі