по току инвертор больше чем может не возмёт, главное напряжение.
От тут і виникає питання, а більше якого значення струму цей інвертор не візьме ? Бо якщо подивитись на приклад підключення панелей в його документації то там рекомендують 3 паралельних стрінга по 3 панелі в кожному. При цьому в цих (доречі 250Вт) панелях
Voc: 37.7В, Isc: 8.89A
Тобто загальна напруга холостого ходу при цьому 37,7*3=113,1В а загальний струм КЗ 3-х стрингів 8,89*3=26,67А
>>По большому счёту это просто переплата, за неиспользуемое. Можно иметь некоторый запас но всё это деньги.
Ви ж розумієте що переплата за невикористане влітку, цілком оправдана в зимку чи при похмурій погоді.
Обязательно ставте выключатель (если нет в инверторе), для обслуживания. Часто используют DC автоматы, но как автоматы они не работают.
Так і зробив придбав вже готовий на алі з автоматами, конекторами і запобіжниками десь за 1000грн.
По предохранителям (про ваш вариант), а от чего вы защищаться собрались?
Від перевищення максимально допустимого струму PV входу інвертора, що можуть генерувати панелі при яркому сонці чи я щось не розумію ?
1) По хорошему, предохранители ставятся на отдельные стринги, если стрингов больше двух (от трёх). Номинал больше тока короткого замыкания панели. И не стоит в притык: пример ток кз 17 А. То вместо 20А лучше использовать 25А предохранитель.
Но и слишком большой тоже ненадо.
Так радять ставити запобіжники що мають на 25% більший струм від максимально допустимого знову ж таки питання який у цього інвертора максимально допустимий струм PV входу.
>>Смысл в том что бы ток не пошел с работающих стрингов на неработающий.
Во а це вже цікаво і потребує додаткового розуміння як тут бути, бо в мене 1 стрінг на схід, другий на південь, ще хочу третій підключити під зимовим кутом в паралель. Інсталятори казали що якщо один з паралельних стрінгів буде в тіні це зменшить генерацію другого стрінгу що буде на сонці.
>>Но если панели установлены в одной плоскости, рядом и нет частичного затенения, то проблема становится надуманной.
Згоден
2) один предохранитель на всё поле между панелями и инвертором ставить бессмысленный. Ток короткого и рабочий отличатся несильно, предохранитель тупо не сработает.
Тут питання знов таки як захистити PV вхід від перевищення допустимого струму ?
3) для работы в связке с УЗИП - внутри УЗИП есть свой
Наскільки я розумію УЗИП захищає від високовольтного імпульсу тобто від високої напруги, удару молнії тощо...