MUST PV18-3224VPM II постіно заряджає

osetr

Tier3
Реєстрування
17 Жов 2024
Дописи
9
Бали
3
Сонячні панелі
Os
Доброго дня.Інвертор постійно заряджає акумулятор, пробував різні параметри и максимальні і мінімальні Floating/Absorbtion voltage, але все одно йде постійна підзарядка. Через це кожні 15-20 хвилин вмикаються вентилятори, хоча немає навантаження, і акумулятор заряджений. Якщо вмикнути зарядний пристрій від бататреї, він показує повний заряд і вимикається, а інвертор намагається ще щось туди "залити".
Аккумулятори два lifepo4 Bottione 24v 60a підєднані параллельно, але вмикав і по одному - теж саме. Налаштування та фото с мануала батарей :

Вкладення

• 121.JPG
    121.JPG
    143,9 Кб · Перегляди: 45
  • 122.JPG
    122.JPG
    54,6 Кб · Перегляди: 41
  • 133.jpg
    133.jpg
    107,4 Кб · Перегляди: 41
Останнє редагування:
І в чому питання? Підтримуючий заряд повинен постійно тримати біля 1А.

Та якось дивно, чому він постійно намагається дозарядити, це ж lifepo4 акумулятор він в мене саморозряджається до 26,6, а я навіть знижував до float voltage 26,4, а він все одно туди ллє. А у сусіда стоїть такий самий must , але на 5 кВт та теж lifepo4, і в нього все нормально, індикатор не блимаж, нічого не заряджає постійно, і вентилятори відповідно не вмикає. Правда, у нього підключено по can шині, а в мене немає доступу до BMS, тільки книжка, і то, як я зрозумів, вона типова для всього їхнього модельного ряду.

В мене 5кВт і він блимає завжди окрім роботи від аккумулятора, і кулери працюють завжди не вимикаючись, і нема звязку з бмс. Спробуйте трохи знизити напругу заряду, із розрахунку 3,2В на комірку, і таку ж підтримуючу

Absorption voltage я змінював від 27В до 29,2В, float voltage від 26,4В до 28,8В, але заряд все одно йде постійно. SolarPowerMonitor показує, що постійно йде 0,5-1А зарядки, і на параметрі Sgrid завжди близько 120ВА, що це таке невідомо, але в сусіда там 0. Написав китайцям, може щось підкажуть. Щось мені здаєтсья це прошивка вийо...

Чекали поки вступлять в силу зміни? Зарядиться аккумулятор.

але заряд все одно йде постійно
як що на акумуляторі вольтаж більше ніж у float voltage то не повинна идти зарядка, ви кліщами міряли? там точно струм є? бо SolarPowerMonitor то таке...

Спеціально пішов перевірив на своєму інверторі, індикатор блимав, виключив поле, перестав.Те ж саме зробив з мережею, адекватно працює. В мене підтримуюча напруга 55В При вимкненні зарядки знижується десь до 54,8...54,6.

так чекав, аккумулятор повністю заряджав і анвертором і орігінальною зарядкою, все одно теж саме
як що на акумуляторі вольтаж більше ніж у float voltage то не повинна идти зарядка, ви кліщами міряли? там точно струм є? бо SolarPowerMonitor то таке...
ото ж і я так думав але йде, кліщей нема, але щось точно йде тому що він постійно вмикає охололдження, в режимі bypass не повинен трансформаор грітися, там ж наскількі я розумію реле просто

Спеціально пішов перевірив на своєму інверторі, індикатор блимав, виключив поле, перестав.Те ж саме зробив з мережею, адекватно працює. В мене підтримуюча напруга 55В При вимкненні зарядки знижується десь до 54,8...54,6.
а що ви маєте на увазі - виключив поле?

ото ж і я так думав але йде, кліщей нема, але щось точно йде тому що він постійно вмикає охололдження, в режимі bypass не повинен трансформаор грітися, там ж наскількі я розумію реле просто
Там е чому грітися в режимі байпас, гріється аж бігом, вентилятори він вмикає коли наміряє струм так що як що хибно наміряв то хибно увімкнув :(

Відповіли китайці:
Шановний клієнте,

Дякуємо за ваше повідомлення.

Напруга підтримки (float voltage) в основному регулює потужність заряджання. Вища напруга підтримки означає, що інвертор підтримує вищу швидкість заряджання. Згідно з вашим скріншотом із SolarPowerMonitor, потужність від мережі становить 120 ВА, але потужність заряджання батареї — лише 30 Вт. Решта енергії використовується для живлення самого інвертора, який перетворює енергію з змінного струму (AC) на постійний (DC).

Якщо ви вважаєте, що заряджання продовжується навіть при повному заряді батареї, рекомендую відрегулювати налаштування напруги в параметрі 21. Ви можете встановити значення, яке зупинить заряджання.

Будь ласка, повідомте нам, якщо вам знадобиться додаткова допомога.

З повагою,
[Ваша команда підтримки]
Виходить п.21 використовується не тільки із сонцем, якщо правильно перекласти.
Але це нічого не змінило.
Я спробував змінити параметр 21 – заряд все одно йде. Я відключив акумулятор на добу, він саморозрядився до 26,7В, потім встановив параметри 18 та 21 на 26В. Вийшло, що підтримуюча напруга та напруга відключення заряду нижчі за напругу на акумуляторі. Підключив електромережу, але заряд все одно йде. Індикатор заряду мигає, інвертор через 15-20 хвилин починає вмикати охолодження.

Вкладення

• 0.JPG
    0.JPG
    53,4 Кб · Перегляди: 12
Останнє редагування:
Може це моє субєктивне бачення але я гадаю не можна достовірно поміряти напругу аккумулятора без філичного відєднання від шини на яку окрім акккумулятора напруга ще подається з мережі та від сонця. Тому виходить широка петля гістерезіса. А можливо це характерно лише для mast.

Так я фізично и виключав на добу , и отримав нижню напругу саморозряду 26,7в. Але якого потім вже підключивши інвертор при підтриумючий напрузі 26в и стоп напрузі 26в він все одно щось пхне туди якщо на акумі 26,7в?

Вкладення

• 222.JPG
    222.JPG
    145,6 Кб · Перегляди: 15
  • 223.JPG
    223.JPG
    56,6 Кб · Перегляди: 15
А як воно виглядає на екрані? Напруга і струм я маю на увазі.

Зараз розібрав, підключаю щит, потім зниму екран інвертора.
Але на першому скрині видно що невеликий струм біля 0,5а постійно іде, для порівняння сусіда скрін, де все 0 в режимі bypass

Вкладення

• 3.JPG
    3.JPG
    225,9 Кб · Перегляди: 20
  • 222.JPG
    222.JPG
    145,6 Кб · Перегляди: 19
Але на першому скрині видно що невеликий струм біля 0,5а постійно іде
Там струм зарядки 0 показаний, Стан зарядки - вимкнено
0.5 то струм що берется з мережі (Grid current)

там все вірно з мережі бере 0.5 віддає 0.3 (щось підключено мабуть), на себе бере 0.2 це десь 50 Ватт. - стандартне споживання інвертора
так що згідно скринів все нормально працює

Останнє редагування:
Інвертор: MUST PV18-3224 VPM II

Акумулятор: Volt Polska LiFePO4 120Ah (120A) 3072 Wh + bms

• номінальна напруга 25,6 V
  • мінімальна напруга розряджання 20 V
  • максимальна напруга заряджання 29,2 V
  • максимальний струм заряджання 120 А
  • метод заряджання CC / CV
Сонячні панелі: відсутні

Автоматичний перемикач TOMZN +
2 реле затримки часу увімкнення ST3PA-B (1- е для перемикання зі зовнішньої електромережі на інвертор, 2-е для перемикання з інвертора на зовнішню електромережу), які керують автоматичним перемикачем.

Налаштування:
01 - Uti
02 - UPS
03 - 230 V
04 - 50 Hz
05 - default bLU
06 - default BYE
07 - default
08 - default
10 - default SnU
11 - 60 A
13 - 50 A
14 - USE
17 - 27,6 V
або 27,8 V
18 - 27,0 V
або 27,6 V
Я вибрав :
17 - 27,8 V 18 - 27,6 V
19 - 21,0 А
22 - default PtE
23 - LOn
24 - bOF
25 - default AOF
27 - default FOn

При навантаженні до 500 Вт продувка інвертора відсутня

Додатково, інструкція обслуговування українською з налаштуваннями, які зроблені мною

Вкладення

• Схема підключення MUST.png
    Схема підключення MUST.png
    74,8 Кб · Перегляди: 37
  • Робота під навантаженням.mp4
    5,3 Mб
  • MUST PV18-3224vpm II_ua_USER MANUAL.zip
    5,2 Mб · Перегляди: 6
Останнє редагування:
Назад
Угорі