MUST PV18-3224VPM II постіно заряджає

Інструкція обслуговування українською мовою

Вкладення

• MUST PV18-3224vpm II_ua_USER MANUAL.zip
    5,2 Mб · Перегляди: 0
Як я налаштував програму SolarPowerMonitor2.2.81

Вкладення

• 1.png
    1.png
    175 Кб · Перегляди: 42
  • 2.png
    2.png
    241,1 Кб · Перегляди: 43
  • 3.png
    3.png
    234 Кб · Перегляди: 42
  • Налаштування Must.mp4
    37,3 Mб
У цих інверторів робота без кулерів до 500Вт це їхня фішка.

Доброго дня.Інвертор постійно заряджає акумулятор, пробував різні параметри и максимальні і мінімальні Floating/Absorbtion voltage, але все одно йде постійна підзарядка. Через це кожні 15-20 хвилин вмикаються вентилятори, хоча немає навантаження, і акумулятор заряджений. Якщо вмикнути зарядний пристрій від бататреї, він показує повний заряд і вимикається, а інвертор намагається ще щось туди "залити".
Аккумулятори два lifepo4 Bottione 24v 60a підєднані параллельно, але вмикав і по одному - теж саме. Налаштування та фото с мануала батарей :
Та ж історія, що і у вас, постійно, коли в мережу ввімкнений, блимає лампочка заряду, періодично кулер вмикається на охолодження. Поля виставлені так:
17-28,2;
18-27,5;
19-22;
20-23;
21-26,4;
Плюс до всього, при роботі від акумулятора, при відсутності міської мережі, щось постійно (раз в 10-15сек) клацає в корпусі, типу реле, з одночасним ( на мілісекунди) порганням ввімкненого в квартирі освітлення. Що може бути?

То крутий переклад на кацапську! Краще в оригіналі користуватися інструкцією!...
Вибачте, не стримався...
Тип батареи 2.jpeg

Останнє редагування:
  • Haha
Реакції: tcar
Та ж історія, що і у вас, постійно, коли в мережу ввімкнений, блимає лампочка заряду, періодично кулер вмикається на охолодження. Поля виставлені так:
17-28,2;
18-27,5;
19-22;
20-23;
21-26,4;
Плюс до всього, при роботі від акумулятора, при відсутності міської мережі, щось постійно (раз в 10-15сек) клацає в корпусі, типу реле, з одночасним ( на мілісекунди) порганням ввімкненого в квартирі освітлення. Що може бути?
Доброго дня! Якось вдалось вам розібратись, що не так. Така сама проблема. Акуми заряджені, але інвертор блимає на зарядку

Маю ту саму біду. Інвертор навіть коли підєднаний до менері весь час напругу бере з акамулятора на роботу 1-1.6 ампери і потім дозаряджає

Прогою SolarPowerMonitor2.2.81 можна переставити на SUB для інвертора MUST-PV18-3224 VPM II
посилання на прогу > https://sw.mustpower.com/Software/

Вкладення

• 5_SUB_MUST.mp4
    15,1 Mб
  • 1.png
    1.png
    659,6 Кб · Перегляди: 23
  • 2.png
    2.png
    706,7 Кб · Перегляди: 22
Останнє редагування:
Допомогло знизити параметр 21 нижче параметру 17. За ніч пару разів включались куллера замість кожні 20-30хв.
Для 6s:
21 - 23.8
17 - 24.8

Допомогло знизити параметр 21 нижче параметру 17. За ніч пару разів включались куллера замість кожні 20-30хв.
Для 6s:
21 - 23.8
17 - 24.8
Вітаю. Маю таку ж проблему з інвертором. Дуже часто вмикається активне охолодження. Акумулятори що правада гелеві по 100Аг.
Яка логіка ваших дій в пункті 21 і 17?
Ці значення значно нижчі за ті що рекомендовано виставляти.

UPD: чисто для експерименту спробував змінити ці значення як у вас. Відразу ж спіймав помилку 77. Повернув на значення які були. Все ок. Але вентилятори досі періодично гудуть. Додав також кілька скріншотів зі свого обладнання. Дані цифри по налаштуванню я отримав при детальному розгляді кожного пункту з допомогою chatgpt.

Вкладення

• 2024-12-26_16-59.png
    2024-12-26_16-59.png
    128,7 Кб · Перегляди: 2
  • 2024-12-26_17-01.png
    2024-12-26_17-01.png
    50,5 Кб · Перегляди: 3
Останнє редагування:
Наткнувся на відповідь китайців і вирішив спробувати так як ті параметри не чіпав бо думав що то тільки для сонця:
Тема
Шановний клієнте,

Дякуємо за ваше повідомлення.

Напруга підтримки (float voltage) в основному регулює потужність заряджання. Вища напруга підтримки означає, що інвертор підтримує вищу швидкість заряджання. Згідно з вашим скріншотом із SolarPowerMonitor, потужність від мережі становить 120 ВА, але потужність заряджання батареї — лише 30 Вт. Решта енергії використовується для живлення самого інвертора, який перетворює енергію з змінного струму (AC) на постійний (DC).

Якщо ви вважаєте, що заряджання продовжується навіть при повному заряді батареї, рекомендую відрегулювати налаштування напруги в параметрі 21. Ви можете встановити значення, яке зупинить заряджання.

Помилка 77 так і блимає, не знаю як прибрати

Наткнувся на відповідь китайців і вирішив спробувати так як ті параметри не чіпав бо думав що то тільки для сонця:
Тема

Помилка 77 так і блимає, не знаю як прибрати
сьогодні перевіряв у себе 77 помилка блимає при різниці напруг балк і флоат меншій за 0,3В.

Вкладення

• Знімок екрана 2024-12-26 о 19.36.01.png
    Знімок екрана 2024-12-26 о 19.36.01.png
    221,2 Кб · Перегляди: 11
Я не бачу в налаштуваннях конфлікту, окрім як дуже завищенних всіх напруг для збірки в 6s

Я не бачу в налаштуваннях конфлікту, окрім як дуже завищенних всіх напруг для збірки в 6s
Інвертор показує на 0.5в більше ніж треба, та навіть з такими налаштуваннями напруги менші ніж потрібно, зараз комірки заряджаються до 4.05в тому треба ще піднімати напругу заряду щоб 4.1в на комірку було.

Інвертор показує на 0.5в більше ніж треба, та навіть з такими налаштуваннями напруги менші ніж потрібно, зараз комірки заряджаються до 4.05в тому треба ще піднімати напругу заряду щоб 4.1в на комірку було.
А, недодивився у вас іонний акума а не полімерний, З такими я не мав справи, тому нічого не посовітую.

Є одна теорія, зможу перевірити лише завтра. А поки спробую пояснити її.
Зверніть увагу на температурні показники трансформатора і радіатора. Вони перебувають постійно на граничних значеннях, після чого відбувається активація вентиляторів. Чому працює трансформатор? Чому AC Voltage Grade - 230В? Яка напруга у нас в мережі? Правильно 220Вольт. Є думка, що трансформатор постійно підвищує напругу з 220 до 230Вольт, як результат трансформатор гріється, як результат піднімається температура і як результат вмикається охолодження.
Моя теорія грунтується на наступному спостереженні. У мого тестя, де я зараз перебуваю в гостях установлено такий же інвертор і така ж збірка по акумуляторам - гелеві 2шт по 12в на 100Аг. За 5 годин ще жодного разу не вмикнулись вентилятори. Показники зарядки акумуляторів майже такі самі. Індикатор заряду також постійно мигає. Але 3й параметр AC Voltage Grade - 220вольт.
Спробую і в себе вже завтра виставити так само.

Назад
Угорі