tsmarko1
Tier2
- Реєстрування
- 14 Вер 2024
- Дописи
- 73
- Бали
- 8
- Інвертор
- MUST-PV18-3224 VPM II
Ви взагалі не розумієте, що запитуєте?оце реально нонсенс, хто вам сказав що власне споживання інвертора міняється якщо не буде навантаження на виході???, це дурня повна , інвертор якщо він увімкнений, завжи споживає стале значення і попарабану чи на виході висить 2кВт навантаження чи 0Вт, він всеодно буде споживать одну і ту саму кількість енергії на власні потреби завжди, як з навантаженням так і без.
Представим що я розкулупав кнопку і зробитв так як ви сказали і інвертор повністю вимикається коли з'явиться світло, питання знатокам- а як акумулятор буде заряджатися якщо інвертор потущений кнопкою??? відповідь- ніяк. Докупляти окреме зарядне ? воно коштує не мало, чи стоїть чинка вичинки? сумніваюсь, інвертор стіки світла не споживає, якщо це не 8-10кВт модель.
АВР придумали для генератора, а інвертор сам по собі і є системою АВР, ви намагаєтесь за авеерить АВР.
Ця система заслуговує на жиння у випадку використання простого перетворювача 12-220 з окремим зарядним блоком який буде заряджати акб, але ніяк не для гібрида чи повноцінного УПСа, в якому і так все автоматизовано і вже інтегровано байпас.
В деяких випадках цю систему можна примінити для таких інверторів як Luxpower, у нього два вимикачі , і якщо вимкнути EPS то інвертор переходить в режим очікування, всі блоки крім МППТ відключаються і інвертор майже нічого не споживає але може заряджати від сонця, але треба панелі і сонце а якщо це ніч то заряду небуде.
Ось ваше питання: "Скажіть а як в цій схемі реалізовоно вимикання інвертора або переведедення в режим очікування поки є зовнішня мережа щоб не було власного споживання від акб і мережі?".
Тобто ви запитуєте, як вимкнути інвертор взагалі при наявності зовнішньої електроиережі. Також, і про режим очікування.
Тобто у попередньому пості , я описав, як при наявності електромережі вимкнути інвертор повністю, як це зробити автоматично.
Зрозуміло, що у цьому випадку зарядка акумулятора не буде здійснюватись. І не більше.
А режим очікування, здійснюється саме схемою, яку я надав вище. У мене так працює без проблем. Є напруга ззовні, перемикач Tomzn перемикає живлення навантаження з електромережі безпосередньо, а не через байпас інвертора. В цей час інвертор підзаряджає акумулятор при потребі.
Зникає напруга ззовні, перемикач Tomzn з затримкою часу при наявності реле перемикає живлення на інвертор, можна і без реле затримки, тоді перемикання моментальне. Ось і все.
Мета такої схеми, щоб не переганяти через байпас живлення навантаження, коли наявна зовнішня електромережа. І це незалежно від потужності інвертора.
Щодо власного споживання інвертора при наявності навантаження і в режимі очікуванні, то ці величини будуть різними.
Це просто. Будь-яке навантаження потребує охолодження. У мене інвертор Must pv18-3224 vpm 3200 Вт 24 В.
Коли навантаження на інвертор складає до 800Вт, вентилятори не вмикаються. При більшому навантаження вентилятори вмикаються, відповідно втрати збільшуються.
Останнє редагування: