нестабильная работа инвертора MUST EP30-3024 PRO 3000W/24V

Добрий день. Підкажіть будь ласка. Інвертор і батарея must 5 кВт. Вже пів року працював нормально. Сьогодні вимкнули світло. І коли світло повернули. Він замість того щоб почати заряджати батарею просто вимикає автомат на щитку на вхід у квартиру. Що це може бути ? Та що робити? До електрика, який його встановлював не можу додзвонитися. Дякую за відповідь. Батарея не пуста, пише 85%.
Так , при відключенні а точніше потім включенні відбувається стрибок напруги , імпульс. Який і міг вивести з ладу інвертор.
А вимикається у момент заряду АКБ чи просто коли інвертор підключається до мережі?
Якщо складно розібратися самому , то знімайте і в сервіс на діагностіку.
Ну або виїздного петраючого в цьому електрика

не відразу при включені у мережу. Він чекає мабуть секунд 30, і я як думаю, коли хоче включити зарядку акб то вибиває автомат. Я спробувала вимкнути батарею та ввімкнути тільки інвертор, і він так саме вибив автомат, з чого я зробила висновок, що це проблема не в батареї, а саме в інверторі. Мені самой не розібратися точно ) я зовсім не технік. Я сама розібралася коли його купила, як його налаштувати згідно інструкції та відео на ютуб) але то просто на кнопки нажимати на екрані. А всередину інвертора я точно не зможу залізти) я спочатку думала, что може це автомат зламався. Чи проводка. Але в мене розводка по квартирі окрема на кухню і на інші частини квартири. Інвертор стоїть на кухні і він вибиває автомат який кухню запитує енергією. Я через подовжувач підключила його на другу частину квартири, і він також там автомат вибив. І тоді я зрозуміла, що це не проблема автоматів, а проблема інвертора.

Останнє редагування:
не відразу при включені у мережу. Він чекає мабуть секунд 30, і я як думаю, коли хоче включити зарядку акб то вибиває автомат. Я спробувала вимкнути батарею та ввімкнути тільки інвертор, і він так саме вибив автомат, з чого я зробила висновок, що це проблема не в батареї, а саме в інверторі.
Так , це дуже вірогідна ознака того що інвертор в аварійному стані.
Краще більше не експерементувати , а шукати майстра який розуміється на діагностиці та ремонті саме сонячних інверторів.

не відразу при включені у мережу. Він чекає мабуть секунд 30, і я як думаю, коли хоче включити зарядку акб то вибиває автомат. Я спробувала вимкнути батарею та ввімкнути тільки інвертор, і він так саме вибив автомат, з чого я зробила висновок, що це проблема не в батареї, а саме в інверторі. Мені самой не розібратися точно ) я зовсім не технік. Я сама розібралася коли його купила, як його налаштувати згідно інструкції та відео на ютуб) але то просто на кнопки нажимати на екрані. А всередину інвертора я точно не зможу залізти) я спочатку думала, что може це автомат зламався. Чи проводка. Але в мене розводка по квартирі окрема на кухню і на інші частини квартири. Інвертор стоїть на кухні і він вибиває автомат який кухню запитує енергією. Я через подовжувач підключила його на другу частину квартири, і він також там автомат вибив. І тоді я зрозуміла, що це не проблема автоматів, а проблема інвертора.
Затримка в 30 секунд це нормально і правильно. Це як холодильник чекає, не вмикається одразу.
Якщо вибиває вхідний автомат, то це коротке замикання на вході інвертора.
Причин можуть бути декілька. Найімовірніше, пробиті силові транзистори.
Гадаю, інвертор потребує ремонту.

Щоб підтвердити підозру КЗ на вході, можна зробити наступним чином і послідовності:
вимкнути інвертор, вимкнути автомат на вході інвертора, відключити акумулятор, утримувати кнопку увімкнення інвертора кілька секунд(щоб розрядити вхідні конденсатори, якщо вони раптом лишилися зарядженими - таке може бути при поломках).
І тільки після всіх попередніх кроків тестером(мультиметром) "продзвонити" вхід інвертора. В режимі виміру опору або в режимі "продзвонки": Один щуп на вхідну клему фази, інший - на нульову.
Якщо тестер пищить(показує опір менше 1 Ом), то це КЗ. Тоді інвертор однозначно потребує ремонту. Сказати майстру: "Дефект - КЗ на вході". питайте допомоги сервісного центра або інженера-електронщика.

Назад
Угорі